Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

19-EURO ΩΝΙΑ




e — ΕΠΙΛΟΓΕΣ.Νο 19

Euro-ώνια, ή ευρώνια γιατί έτσι μας αρέσει στο κέφι, υπάρχουν όμως και μερικά αντίδοτα. Διότι όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς τα προπαγανδίζουν οι αφελείς κατά τον Παναγιώτη Κονδύλη. Δώστε βάση λοιπόν στον Κώστα Βάρναλη όταν έγραφε σε δύσκολα χρόνια 26-10-1941 το χρονογράφημα στην τότε Πρωία που το στίχο του μελοποίησε αργότερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Αντρίκος.
2. Σας άρεσε ο Θουκυδίδης σαν σπουδαστές; Μπορείτε να τον δείτε ως δημοσιογράφο. Η Σοφία Βούλτεψη μπόρεσε και πολύ πετυχημένα στην «Ε» της 12-5-06. Ο Θουκυδίδης δημοσιογράφος: Αν ζούσε σήμερα , θα ήταν ....άνεργος.Ο υπουργός κος Αβραμόπουλος μας θέλει ευγενείς, θαρρείς και δεν είναι προσκοπικό να βοηθάμε 10-70 ασθενείς ημερησίως. Εγώ θεωρώ ευγένεια στο χώρο της υγείας να βγαίνω με γύψο στο πόδι από την εφημερία του Ευαγγελισμού στη Μαρασλή με την βοήθεια 2 σεκιουριτάδων και ενός νοσηλευτή και να βρίσκω ταξί σε λιγότερο από 20λεπτο μετά την 33η έκλυση σε ταρίφα «κοινωνικώς» δρώντα οδηγό. Και επειδή όταν οι γιατροί ψηφίζουν (23-5-06 εκλογές ΕΙΝΑΠ) πρέπει να είναι ......ευγενείς ομοίως, τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε του επικοινωνιακού (;) κ. υπουργού (ΒΗΜΑ- Αβραμόπουλος 14-5-06) μια καλή απάντηση του Δημήτρη Βαρνάβα(τω καιρώ εκείνω) και μια κατάθεση έξω από τα δόντια του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην «Ε» της 11-5-06 (Υγεία παρέμβαση για τις προμήθειες) Ψηφίστε ένα έως τρία βιβλία που διαβάζετε και θέλετε να τα μοιραστείτε αναγνωστικώς με τους συναδέλφους, οι απαντήσεις σας μόνο ηλεκτρονικά στη γνωστή διεύθυνση μέχρι τέλους Ιούνη 2006.
Στείλτε π.χ. «Το όνειρο του Μεντελέγιεφ» Paul Stathern, εκδόσεις Τραυλός 2000.
Μην μου μιλάτε για την Καραχασάν, άν θέλετε μια αληθινή ιστορία αγάπης της Χαμιγιέ και του Νίφρα από το ΔΙΟΝΥΣΟ στο Θυμό του Νερού. Αν τους θέλετε σε νέες περιπέτειες γράφτε το, γιατί οι αληθινές ιστορίες αγάπης κρατούν πάντα λίγο.
6. Οι σύγχρονες εξελίξεις στη ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, με την επιμέλεια του πνευμονολόγου Αντώνη Παπακωνσταντίνου αλλά και απλές γνώσεις όπως η αξιολόγηση της Mantoux, περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα του MEDICAL NEWSLETTER (http://www.idea-lab.gr/newsletter.htm).
Μερικά από τα θέματα του αφιερώματος: 1) Επιδημιολογία και διάγνωση της φυματίωσης. 2)Φυματίνη και φυματινοαντίδραση. 3) Σύγχρονη θεραπεία της φυματίωσης. 4)Καταστάσεις που επιπλέκουν τη φυματίωση: Συνυπάρχουσα HIV λοίμωξη, Παράδοξες ανοσοαντιδράσεις (IRIS), TNF ανταγωνιστές και TBC, Πολυανθεκτική φυματίωση
Ο ορθοπαιδικός –συγγραφέας δρ. Χαράλαμπος Γκούβας από Πρέβεζα μας γράφει περί χρόνου. Βιβλία του στην Αθήνα βρίσκει κάποιος στο βιβλιοπωλείο της Εστίας. Έχει γράψει εκτός άλλων τα Ερωτικά Ατυχήματα.
Το πρωτόκολλο επικοινωνίας hypertext απλά δημοσιογραφικά δοσμένο από τον Τάσο Οικονόμου της διαδικτυακής πύλης της Καθημερινής Http; Μιά τρελή ιδέα με Ελληνική συμμετοχή. http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathfiles_100008_17/05/2006_153896

1 σχόλιο:

  1. Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

    ΞΎΠΝΗΣΑΝ νωρίς χορτάτοι από νιάτα και αγάπη. Η Χαμίγια η γλυκιά κοντούλα λογίστρια με τα εκφραστικά μάτια από το Αιγαίο και ο Νίφρας, το παλικάρι της 3 χρόνια τώρα Κούρδος μηχανοδηγός σε μεγάλη τεχνική υπηρεσία σε ταξίδι αναψυχής σε παραλία του δυτικού Πουκέ στην Ταϊλάνδη. Τον παρέσυρε για ένα πρωινό περίπατο στην παραλία με τα φοινικόδενδρα. Φορούσε καυτό σόρτς και ένα ελαφρύ βαμβακερό μαύρο κορμάκι πάνω από το άρωμά της. Πριν τις 8 το πρωί βάδιζαν χέρι-χέρι σαν τα πιτσουνάκια, βέβαια είχε φροντίσει το γκριζοκόκκινο παρεώ της να μοιάζει με μπούργκα που δυσκόλευε τα βήματά τους και τον έφερναν μαγνητισμένο στο προαιώνιο παιγνίδι πιο πολύ κοντά της, Το φως του πρωινού φάνηκε να ελαττώνεται κοίταξαν μαζί προς στη θάλασσα ενώ βάδιζαν στο μέσα πεζοδρόμιο και είδαν έκπληκτοι τα νερά να υποχωρούν, η χρυσή άμμος λαμπίριζε σε λίγο οι βάρκες έγερναν νωχελικά στα αβαθή. Ο Νίφρας είδε πρώτος το αφρισμένο πέλαγο και της έπιασε πιο γερά το χέρι, μια βουή κινδύνου κατέλαβε τα αυτιά τους. Έκανε να τρέξει το πανωφόρι την δυσκόλευε τρομερά, παιδιά δίπλα τους έπαιζαν αμέριμνα, περνούσαν ακόμα στο δρόμο αμάξια της δεκαετίας του 80 και ποδοκίνητα ταξί αυτά που όλοι οι τουρίστες ξέρουν στην Ινδοκίνα..
    Η ανεμελιά και η σχόλη έγινε άγχος επιβίωσης και κολοπυλάλα. Ο Νίφρας με την φωνάρα του ταρακούνησε πολλούς “go away, go away”, ήδη οι ανέμελοι περιπατητές έβλεπαν τον κίνδυνο και έτρεχαν σαν ζουλάπια προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμα και προς την θάλασσα. Εκεί ένα βίαιο χτύπημα τους χώρισε και μετα η Χαμίγια βρέθηκε στο νερό, μουλιασμένη και ακίνητη. Έσφιξε τα χείλη της το χέρι ήταν άδειο, που είναι ο Νίφρας; Το ρούχο κολλημένο πάνω της και ένα βάρος ναι ένα Opel Kadett ολόκληρο από πάνω της την ακινητοποιούσε εκεί που πριν ήταν αλέα με πράσινο και φοινικιές δίπλα στο δρόμο. Ανασαίνω στο νερό ή πεθαίνω ήταν η τελευταία της σκέψη αυτού του όμορφου κοριτσιού, που αν την έβλεπαν με το σορτς και το κορμάκι θα αναστέναζε όλος ο αντρικός ντουνιάς από λιγωμάρα. Πέταξε το ισλαμικό επανωφόρι από πάνω της και άρχισε να κουνά γοφούς και ώμους για να απελευθερωθεί από το βάρος του αυτοκινήτου και να βγει 2 μέτρα πάνω να ανασάνει,. Ένα δυνατό κάψιμο σαν μόνιμος πόνος στο δεξί ημιθωράκιο και ξαφνικά εκεί κάτω από το νερό σκοτάδι.
    Κάτι την τράβηξε και ανάσανε, γλυκιά μελωδία η φωνή του Νίφρα την βρήκε και βαστούσε πάλι γερά το χέρι της απελευθερώνοντάς την από το αυτοκίνητο που την καθήλωνε. Δεν μπορούσε να περπατήσει την πήρε στα χέρια του, δεν μπορούσε να δει τίποτα αργότερα στο νοσοκομείο της είπαν για παροδική τύφλωση και οίδημα της ωχράς μαζί με μικρές διάστικτες αιμορραγίες αμφιβληστροειδούς.
    Ένοιωσε για λίγο παρατημένη μετά στο σκοτάδι της, της εξήγησε ο ήρωάς της ότι την ξάπλωσε σε κρεβάτι του πρώτου ορόφου ξενοδοχείου από μπετό που βρέθηκε στο δρόμο τους, έτρεξε και βοήθησε γύρω και άλλους χριστιανούς και μουσουλμάνους. Εκεί ασφαλείς τους βρήκε τα επόμενα δευτερόλεπτα το δεύτερο κύμα από το τσουνάμι. Παρόλη την φρίκη του θανάτου που παρέλαυνε γύρω της, τους αφόρητους πόνους στην σταθερή πιά τάβλα από τα σπασμένα πλευρά μιά σκέψη φούντωνε μέσα της, του ανήκαν τα νιάτα της και όλη η βρεγμένη της καρδιά.. Θα την ήθελε ο Νίφρας έτσι τυφλή μετά το crash syndrome που την ακούμπησε τόσο αναπάντεχα,; Δεν την άφησε καθόλου να βάλει κακές σκέψεις στο Νοσοκομείο της Μπανγκόκ που στάθηκε δίπλα της αυτός και ο πρόξενος, τα μάτια επανήλθαν μέσα σε 15 ημέρες, οι πόνοι γιατρεύτηκαν, ο θυμός του ωκεανού υπήρξε επιεικής σε μια μεγάλη αγάπη.

    9-5-06

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;