Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007

30-TA OMOΡΦΑ ΚΕΡΙΝΑ



e — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 30
Τα όμορφα κέρινα, όμορφα καίγονται. Οι Εθνάρχες ας διαβάζονται για τα υπέρ και τα κατά της ιστορίας που μας άφησαν και όχι ως μουσειακό είδος. Ο καθηγητής κ. Νανόπουλος στο 25ο Χειρουργικό μίλησε για τους κβαντικούς υπολογιστές. Τώρα είμαστε συγκριτικά στη λίθινη εποχή των υπολογιστών!!! Ειναι wet, warm and noise (που πάει το μυαλό σας) και ναι έχετε ήδη όλοι από έναν, πιάστε το κεφάλι σας, just inside. The Quantum Computer Σχετικώς κατοικήσιμο που λένε.
Μια και τα προχωρημένα πειραματικά δεδομένα του εγκεφάλου μας ως κβαντικού υπολογιστή αφορούν τα μαγνητικά δίπολα και τους μικροσωληνίσκους , το προφητικό και εισαγωγικό άρθρο του Ομότιμου καθ. Πειραμ. Φυσιολογίας Ιωάννη Χατζημηνά. Ο τροχός , οι σωληνίσκοι και οι σωλήνες. Τις ενοχές αλλήλων για τα γεγονότα στην Αμάρυνθο αναφέρεται ο Στέφανος Ληναίος στο Οι μεγάλοι φταίχτες . Ο ψυχίατρος Δημήτρης Οικονομίδης αναρωτιέται Ανθρώπινη κοινωνία ή βαρβαρότης. Ανάλυση στο φαινόμενο της δημόσιας έκθεσης, οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας και οι αρένες των ΜΜΕ.
Από τον ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο ανακοίνωση για Ελλ. Ετ. Μελέτης και πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης.
3 ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο
Για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης
με θέμα
«Κύκλος Κακοποίησης και Ψυχικό Τραύμα: Σύγχρονες δυνατότητες ανίχνευσης, αντιμετώπισης και πρόληψης»,
16 – 18 Μαρτίου 2007 Αθήναι
Ο Αποστόλης από το Βελούχι σαν μαθητής του Πειραματικού ήξερε καλά όλους του κανόνες στο σκάκι και ήταν ο πρώτος όλων, τώρα με την αναξιοκρατία του ΕΣΥ και των ΣΚΕΙΟΠΝΙ διαπίστωσε ότι τα πιόνια πετιούνται από την σκακιέρα από ορατά χέρια βδελυρά. Οι πρώτοι και οι έσχατοι. Ανάμεσα στην ηρωική ιατρική της επαρχίας και την συστηματική αμυντική ιατρική πολιτικών επιλογών δεν υπάρχει συμβιβασμός..
Ο Ενδοκρινολόγος Ν. Ιωνίας Γιάννης Μπασκόζος μελετά για του γιατρούς του ΙΚΑ το μίνι ασφαλιστικό Πόσο αφορούν οι Ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΙΚΑ στο ασφαλιστικό. Σε πρόσφατη συνάντησή μου με θεσμικό αξιωματούχο μου δόθηκε η ευκαιρία να ξαναεπαναλάβω την αγανάκτηση του κλάδου. Οπως έχω ξαναγράψει το ασφαλιστικό είναι τόσο κομβικό σημείο που έχουμε 10 λόγους να μην ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και 4 λόγους να μην ψηφίζουμε ΝΔ, όσα και τα χρόνια ομηρίας του καθενός μας στην ανασφάλιστη εργασία.
Από τον Αναπλ. Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Θριασίου Σταύρο Τραγάρα η ιστορία του καπνού (μέρος !ο) από τον δικτυακό τόπο http://www.thriassio.gr/ Γνώσεις και αναπνοές.
Από τον Καρδιολόγο Αντώνη Γεωργάκη λάβαμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών Ανατολικής Αττικής.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των Νοσοκομειακών χρίζουν συντονιστικών διαδικτυακών χώρων .Σας προτείνω την ενημερωμένη http://www.einap.gr/ αναρωτιέμαι γιατί το oenge.gr έχει να ενημερωθεί από το 2002 και για το τέλος σας προτείνω το νέο διαμάντι που εσείς θα διαμορφώσετε το http://www.ygeianet.gr/ Εκκολαπτόμενο ,δυναμικό up to day.
Η ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Χάϊδου για τις συνέπειες της μείωσης του ανώτερου ορίου εφημεριών γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας εδώ.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Γεν. Κρατικού Νικαίας εδώ και η απόφαση ΕΝΙΘ της 16-11-06 εδώ.
Η ερώτηση του βουλευτή Υπολοίπου Αττικής Νευροχειρουργού Θανάση Λεβέντη για την λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.Από την παρουσίαση διαδικτυακών χώρων ιατρών ξεχωρίζω στο σημερινό τεύχος τον Διευθυντή Παθολογίας Ελευθέριο Ανευλαβή, καυστικός και θορυβώδης μεγαλουργεί χρόνια στο διαδίκτυο. www.anevlavis.gr/diafora1.html
Ξεχωρίζει με την ευθύτητά του ο Παιδοχειρουργός Γιάννης Μαρινόπουλος με το Κατηγορώ.
Στο λιμάνι της αγωνίας στην πύλη 4 μας μεταφέρει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με Γάμα το τρίτο γράμμα. Ένα οικονομικό άρθρο που δεν θα το βαρεθείτε..

2 σχόλια:

  1. ΓΑΜΑ, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

    Στα όρθια συμφωνώ το τακούνι διορθώνει ελαττώματα, ενώ στο κρεβάτι το τακούνι πάντα, έχει αισθητική μόνο θάλεγα συμμετοχή. Εδώ βλέπουμε ένα ερωτικό δράμα που λέγεται Ελληνική οικονομία. Συνδυάζει την ερωτική αναζήτηση με την μετατελετουργική αποχαύνωση. Φοβάμαι πως δεν θα σταματήσουμε με τις ευλογίες νταβανζήδων να βρίσκουμε γαμπρούς και πουτάνες αγκαλιά , να τους κρατάμε φανάρι και να πληρώνουμε το λογαριασμό.
    Η εικόνα θυμίζει Λαδάδικα δεκαετία του 80 κοντά στην πύλη 4 του λιμανιού. Ταβέρνα «Κεφαλονιά» με σκουμπρί στη σχάρα, φάβα, σουπιές γιαχνί, φασόλι πιάζ, χάρτινη χαρτοπετσέτα, λαδόκολλα για τραπεζομάντιλο, ξύλινο τραπέζι και οι παρέες με ζεστές καρδιές να μπλέκονται και να κερνούν κρασί αλλήλους. Εκτός από το φανερό δείπνο, τέσσερα μπουρδέλα ανά τετράγωνο και 2 bar consommation (συναγελάσματος..) φιγουρατζήδες, φορτηγατζήδες, νταβατζήδες και καμπαρετζήδες παρέα με όλες τις προσωπικότητες του «πνεύματος και του οινοπνεύματος» ψαχουλεύοντας την τέχνη της ζωής. Ο Διόνυσος να κερνάει κρασί (ρετσίνα από Σαββατιανά Ευβοίας) και τα κορίτσια να θυμόνται κατορθώματα. :
    ---- Κυρ Ευριπίδη θυμάσαι τα θαλασσινά μεζεδάκια πούτρωγες όταν είχες δόντια;;
    ---- Το καλύτερο τσιμπούσι μου ήταν, όταν μούγραψε το τριάρι στο όνομα μου.
    ---- Είχα πάρει και τους τρεις γιους του Φιξ σε μια νύχτα, μετά έχτισα και εκκλησία!
    --- Εσένα αγοράκι πότε θα σου τα φάμε;;
    Το αγοράκι σπούδαζε στο Αριστοτέλειο το μεγαλύτερο από τα μπουρδέλα της εποχής που μαζί με την σεξουαλική χειραφέτηση, μας εμπέδωσε την κοινωνική περιέργεια, ξυπνώντας όλα τα ένστικτα ταξικά και ανοιξιάτικα.
    Ο εκσυγχρονισμός της κοροϊδίας διαδέχτηκε τον αμοραλισμό, ξεκινήσαμε τούβλα εξελιχθήκαμε καπάτσοι , η μεσαία τάξη πνίγηκε στις αμαρτίες της εκεί που πέρασε ο Μάνος Κατράκης την γερή πνευμονία γυρίζοντας το «Ταξίδι στα Κύθηρα». Τα πιόνια ανακατεύονται και οι ρόλοι συγχέονται επικίνδυνα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έπαιρνε πάντα δουλειές από το δημόσιο γιατί ήταν ανίκανη να κάνει μπίσνα δικιά της. Η ομίχλη του λιμανιού πέτρωσε στα πρόσωπά μας. Τα μπουρδέλα στο λιμάνι κλείσανε και ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε μέχρι το Χρηματιστήριο. Οι δουλειές έφυγαν στη Βουλγαρία και το χρήμα στο καζίνο στα Σκόπια. Στο λιμάνι έμεινε το φορτηγό με τις σαμπανιές χώμα ....εισαγωγής από τη Σενεγάλη. Η υπόγεια θαλάσσια σήραγγα θα περάσει από δώθενες εκεί που αποτυγχάνει η Ελβετία στις Άλπεις με τις καραμπόλες δυστυχημάτων, ευελπιστούμε ότι εμείς με τα αποδαύτα ποσοστά κακοδαιμονίας τροχαίων, θα ξαναανακαλύψουμε την κόλαση.
    Άλλοι πρόκοψαν μπήκαν στο κόμμα «όπου φυσάει άνεμος» άλλοι μίσεψαν έμειναν να μιλούν με τον εαυτό τους στο καθρέφτη, που λεει και ο Στάθης Στ. το χρήμα δεν γίνεται πια κρασί, γίνεται μπετά αμφιβόλου ποιότητος και εξωνημένες συμβάσεις με το κρεβατωμένο υπερχρεωμένο πια δημόσιο. Τα δέντρα δεν ψηφίζουν πιά εξοστρακίστηκαν από τις πόλεις, οι οπλίτες δεν φυλάσσουν την αριστερά πλευρά τους συμπολεμιστή τους όπως παλιά στην πομπή των Παναθηναίων. Κανείς δεν βλέπει τη σχετικότητα αριστεράς και δεξιάς μέσα τους, μπροστά στον εκμαυλισμό του προσωρινού παράνομου χρήματος. Ο φόβος της αναδουλειάς η κοινότητα της πουτανιάς τείνει να γίνει η νέα καραμέλα επικοινωνιακής πολιτικής. Άλλοι πίνουν και άλλοι μεθούν σε αυτό τον τόπο. Αν οι εικονικές τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις (τα παράθυρα με τα άπλυτα) βαπτίζονται πολιτικές τοποθετήσεις ή άκουσον υπεύθυνες αντιμετωπίσεις προβλημάτων , συνομοσπονδίες με πειρατές στα Κυπριακά μπατζάκια μας. Να ανασάνω πριν και μετά το κάπνισμα , να μην ξεχάσω.

    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    22-4-05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζονται νέα μέτρα
    ---------------------
    Το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι πρακτικά τελειωμένο, λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας
    ---------------------------------
    Associated Press – 11.11.06
    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
    Το πρόβλημα δεν είναι το Κιότο, είναι αυτό που θα ακολουθήσει, είπε ο Κλοντ Μαντίλ
    ================================

    Το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι πρακτικά τελειωμένο,
    δηλώνει ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΑΕ), καλώντας τη διεθνή κοινότητα να
    κάνει το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,
    φαινόμενο που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

    «Νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να έχουμε κατά νου πως το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι πρακτικά τελειωμένο» δήλωσε ο γάλλος επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας
    Κλοντ Μαντίλ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, όπου πήγε για να παρουσιάσει την ετήσια έκθεση
    World energy outlook της ΙΑΕ που δημοσιοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου.

    «Το Κιότο είναι ένα πρωτόκολλο που εγκρίθηκε από ορισμένο αριθμό χωρών και του οποίου η περίοδος
    εφαρμογής εκπνέει το 2012, δηλαδή αύριο. Όσον αφορά τις επενδύσεις για τις βιομηχανίες είναι ήδη
    πολύ αργά» προσέθεσε.

    Το Πρωτόκολλο που τέθηκε σε ισχύ το 2005, προβλέπει τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θεωρούνται οι βασικότεροι ένοχοι για την αναθέρμανση του πλανήτη.
    Ωστόσο, οι ΗΠΑ με το 1/3 των εκπομπών αερίων,αρνήθηκαν να το επικυρώσουν.
    «Μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε ότι οι ΗΠΑ είχαν άδικο που δεν επικύρωσαν το πρωτόκολλο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το Κιότο, είναι αυτό που θα
    ακολουθήσει» είπε.
    Με την απουσία μέτρων,επισημαίνεται στην ετήσια
    έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας, και με χρονικό ορίζοντα το 2030, θα καταγραφεί δραματική αύξηση
    των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και προβλέπεται ότι πριν από το 2010 η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε ατμοσφαιρικούς ρύπους παγκοσμίως.
    «Δεν πρέπει να αναμένουμε την παραμικρή πρόοδο στον κόσμο εκ μέρους των χωρών με τις περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα', παραδέχτηκε o
    Κλ.Μαντίλ, αναφερόμενος κυρίως στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία.
    «Συνεπώς η πρόκληση κατά τα προσεχή χρόνια είναι να βρεθεί ένα μέσο ώστε να ανεβάσουμε όλο τον
    κόσμο στο ίδιο τρένο» είπε, εκφράζοντας ωστόσο «αισιοδοξία για τα ισχυρά κοινωνικά κινήματα που έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος».

    Στέφανος Ληναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;