Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

41- Ανάπτυξη



E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 41
1. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών στην πρόσφατη ομιλία του για τα 100 χρονα του συνδέσμου αισθάνθηκε την ανάγκη απευθυνόμενος στο κόσμο του «επιχειρείν» να διαχωρίσει με γραμμή ελπίζω διακριτή την υγειά και κοινωνικά ευαίσθητη επιχείρηση από την επιδοτούμενη κρατικοδίαιτη. Η επιδοτούμενη ανάπτυξη είπε είναι συντεχνιακή λογική. Για να φτάνουν σε τέτοιο σημείο τα «ρετιρέ» αισθάνονται την πλασματικότητα του 4% ανάπτυξη, το βάρος του 27% ανέλεγκτη παραοικονομία, την ολοκληρωτική αποβιομηχάνιση κλάδων ολόκληρων της Ελληνικής Οικονομίας. Αν ανησυχεί ο κ. Δασκαλόπουλος ή ο κ. Γκαρκάνας ή στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Επειδή το σύστημα είναι δεμένο κόμπο με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας οι επιλογές όλων μας για «δίκαιη κοινωνία» και για «παντού Ελλάδα» μάλλον θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη δομικά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Συνέντευξη του καθηγ. Κων. Τσουκαλά στο Απόστολο Ζώη στην επαρχιακή Έρευνα Τρικάλων.
2.Επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα ζητούν μιμητές από τον Κων. Τσουπαρόπουλο στην «Ε» της 24-9-2005.
3. Αν είστε γαζώτρια, κοπτοραπτού, πουκαμισού και τσαγκάρης μην διαβάσετε το επόμενο άρθρο Η βιομηχανική παρακμή του Νίκου Νικολάου στην «Κ» της 18-6-2005, δεν χρειάζεται ζείτε τα δεινά της μεταποίησης στο πετσί σας. Να μιλάμε για σκοινί τώρα στο σπίτι του κρεμασμένου;;
4. Τι ακριβώς υπενθύμισε λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πιθανά για τους δικούς του λόγους; Τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα σπίτια. Μεγάλες εταιρείες έκλεισαν παρότι χρηματοδοτήθηκαν. από το κράτος και την ΕΕ. Διευθύνσεις και ονόματα από τους Χρ. Ιωάννου και Ν. Χρυσικόπουλο στην «Ε» της 18-9-2005. και τίθεται το ερώτημα πόσες Παν(π)ιες, Ευροβιζιον και μπορώ και κονομάω Δρουγ__ απαιτούνται για να ξεχνιέται αυτός ο τόπος;
5. Ας διαβάσουμε λίγο καχύποπτα τον τύπο της υπόληψης και της ανυποληψίας. Καταγγελτικός και λάβρος με χειρουργικά χτυπήματα όποτε και όπου θέλει. Και καλά κάνει. Πάρτυ στη Λάρκο με 52 ΔιευθυντέςΕλευθεροτυπία - Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα της Κάτιας Μακρή στην «Ε» της 27-5-2007. Που και που φεύγει καμιά αδέσποτη του δικομματισμού , όταν οι ιπποπόταμοι πλατσουρίζουν.
6. Διαβάστε οπωσδήποτε και την λίστα μαρτύρων στο επερχόμενο δικαστήριο της ΔΕΚΑ τον Ιούνη, μάλλον πολλοί σε πολλά άλλοτε μας βάζουν γράσο να γλιστράμε παραπέρα και άλλοτε μαρμελάδα να κολλάμε. Αρκεί όταν έρθει η ώρα να μας υφαρπάξουν την πολύτιμη ψήφο σε ένα διαγωνισμό ποιός μας έκλεψε λιγότερο..........Στο εδώλιο πάλι η διοίκηση της ΔΕΚΑ του Κωνσταντίνου Ζούλα στην «Κ» της 27-5-2007
7. Θέλετε να μιλήσουμε για χαμένο χρήμα, για πολύ χαμένο χρήμα από τη δημόσια ....«αδιαφορία» Τα επιδοτούμενα δάνεια πρώτης κατοικίας μάρανε την εφορία να φορολογήσει......... Φορολογικά ανεξέλεγκτες οι εισηγμένες εταιρείες. Από τον Κων. Τσουπαρόπουλο στην «Ε» της 18-2-2006. Ένα διαχρονικό TAXIS-GATE ΚΑΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ κοίτα σύμπτωση.....Δεν διάβασα την άποψη του κ. Αλμούνια και του ΟΟΣΑ επί του θέματος........
8. Είστε εφοριακός εντεταλμένος να διαφυλάξετε το δημόσιο συμφέρον , εκβιάζεται καταστηματάρχες πόλεις ολόκληρες, καταδικάζεστε δικαστικά και σε δύο χρόνια ξαναγυρίζετε στην θέση σας. Που γίνονται αυτά;; κάτω από το αυλάκι Στη χώρα που η RICOMEX και το ΣΑΜΙΝΑ είναι πλημμελήματα.! Που και που όταν κλέβεις άτσαλα..... Το πλυντήριο του μαύρο χρήματος με τα πρακτορεία του Κ. Κυριακόπουλου στην «Ε» της 22-5-2007.Οι εισαγγελείς ακόμα ασχολούνται με τα πολλά τροχαία και ποιός παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, οπότε λόγω φόρτου εργασίας ,έχει βρε αδελφέ η δικαιοσύνη και τους δικούς της ρυθμούς που λέει και ο κ. Ζαγορίτης.
9. Μια και δεν βρίσκουμε την πυξίδα της ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των κρατισμών και της φιλελεύθερης αγοράς ας δούμε λίγο και την πλευρά Το κίνημα της Αντι-ανάπτυξης του Παύλου Δρακόπουλου στην «Ε» της 24-12-2005 Λέγονται φοβερές και τεκμηριωμένες αλήθειες όπως: Εάν η απελευθέρωση του εμπορίου ήταν πραγματική και οι πλούσιες χώρες ήταν διατεθειμένες πραγματικά να βοηθήσουν, το αποτέλεσμα υπολογίζεται πως θα ήταν 200 δισ. δολάρια περίπου για τις φτωχές χώρες και 100 εκατ. άνθρωποι εκτός φτώχειας.
10. Ευτυχώς τρώμε από τα έτοιμα έλεγε ο ανησυχών πατέρας στον τεμπελάκο, ανεπρόκοπο ή απλά άνεργο γυιό Γιατί βρωμάνε τα δομημένα ομόλογα απλά μαθήματα Θεωρίας της Οικονομίας από τον καθ. της Παντείου Γ. Σταμάτη στην «Ε» της 12-5-2007 Άντε βρείτε μου τώρα Λούσιο να μας ξεπλύνει τα ...δομημένα όπως έχω ξανααναφερθεί.
11. Προσοχή σεμνή και ταπεινή υπενθύμιση προς θεσμική συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Την εκλογολογία- για πρόωρες εκλογές- εμείς οι πιθανοί εκλογικοί σας πελάτες την απορρίπτουμε για απλούς πολιτικούς λόγους .Η νέα κατάσταση στο πλανηταρχέικο εγκαθίσταται Γενάρη 2008 και μια διάσκεψη του ΝΑΤΟ που μπορεί να πάρει αντεθνικές αποφάσεις (Κόσοβο, Σκόπια, Κύπρος ) το Δεκέμβρη του 2007 Όποιος θέλει εκλογές νωρίτερα θέλει να απαλλαγεί από αυτά τα βαρίδια αφού έχει τη ψήφο σας, για να μην έχει πολιτικό κόστος σε λήψη αντίθετων αποφάσεων μετεκλογικά. Ξέρετε το μετά την απομάκρυνση εκ του τετραετούς ταμείου....σας έχουμε...... Οι δημοσιογράφοι, οι δημοσκόποι, οι αφισοκολλητές, οι επικοινωνιολόγοι, οι consultant, οι opinion makers, και οι onion crying friends of people ας κάνουν λίγο υπομονή να πλασάρουν το μόχθο της δούλεψης τους να μας πάρουν τη ψήφο. Τώρα ξέρετε τι να κάνετε όταν ανταμώσετε κοκορομαχίες δικομματισμού στα κανάλια ,τα νέα της ημέρας από το Αλ Τζαζίιρα στο 9 channel μεταγλωττισμένο
12. Ξανά στα προβλήματα Κόστος της Υγείας δημοσιευμένο στις 15-5-2007 του Οικονομολόγου Ηλία Κουρεμένου από τον ιστότοπο της Ισοπολιτείας των υπαλλήλων της Αγροτικής Τραπέζης.
13. Στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες επισήμαινε ο κ. Σάλλας της Πειραιώς τις μεγάλες ελλείψεις ανάπτυξης στην ίδια επέτειο του ΣΕΒ. Έχουν λυσσάξει οι Αμερικανοί για τις σχέσεις Αθήνας- Μόσχας. Στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής της 22-4-2007.
14. Ένα καταπληκτικό θέμα δημοσιευμένο από μια υπέροχη πένα Αν ο Μπους διάβαζε Θουκυδίδη του Ρούσου Βρανά στα Νέα στις 3 –2-2007 Γιατί οι συνέπειες της κατοχής και της σφαγής που επιτελείται συνεχώς είναι παγκόσμιες.
15. Πολλοί συνάδελφοι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη με τη Μεγαλοβδομαδιάτικο colpo grosso που άλλαξε τις αναμονές στις ειδικότητες. Σας επισυνάπτω ένα κατατοπιστικό κείμενο ειδικευόμενης συναδέλφου, το οποίο αναλύει το ζήτημα (συνημμένο "ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ") Κατέθεσε χτες ο Αβραμόπουλος το νομοσχέδιο για τις προμήθειες. Να θυμίσουμε ότι κατά τον Αβραμόπουλο το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί το βασικό εργαλείο νοικοκυρέματος στην υγεία, κάτι σαν το σφουγγαρόπανο για τις νοικοκυρές. Τέτοιο νομοσχέδιο-σφουγγαρόπανο ετοίμασε κι ο Νικήτας Κακλαμάνης και παλαιότερα ο αλήστου μνήμης Παπαδόπουλος (ο Αλέκος ). Παρά τα δήθεν σφουγγαρίσματα και απολυμάνσεις παντού επικρατεί δυσωδία. Αυτή βολεύει Υπουργούς, προμηθευτές και μιζαδόρους.
Σας επισυνάπτω απόσπασμα από τα χτεσινά Πρακτικά της Βουλής, στα οποίο καταγράφεται μιά πολύ ενδιαφέρουσα επερώτηση του ΣΥΝ σχετικά με τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας. Είναι εντυπωσιακής ακρίβειας η επισήμανση του Α. Αλαβάνου ότι η σημερινή Κυβέρνηση λειτουργεί ουσιαστικά ως πέμπτη φάλαγγα στο χώρο της δημόσιας υγείας. Όπως θα διαπιστώσετε ο Υφυπουργός Θαν. Γιαννόπουλος δεν παρουσίασε τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε με τα αλλότρια χόμπι, εξόρυξε όμως αρκετούς αδάμαντες. Ένας εξ αυτών αφορά στους ειδικευόμενους. Διαβάστε: "Στο κόστος λειτουργίας σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο μπαίνει ακριβώς το εκπαιδευτικό σκέλος το οποίο έχει δαπάνη. Γνωρίζετε ότι για να εκπαιδευτεί κάποιος ξοδεύει περισσότερα, πράγμα που δεν το έχουν οι ιδιωτικές μονάδες. Γι’ αυτό σας λέω ότι η δαπάνη στο δημόσιο τομέα είναι ακριβότερη απ’ αυτά που πληρώνουμε στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνουμε ακριβώς ό,τι λέει το κλειστό νοσήλιο. Αυτά πληρώνουμε".
Γκέκε; Το ερώτημα για τα φακελάκια ο Υφυπουργός το έκανε γαργάρα. Τουναντίον ήταν λαλίστατος για την προσφορά των φαρμακευτικών εταιρειών που εκπαιδεύουν γιατρούς (για την ψυχή του παππού τους). Επιμέλεια- υπογραφή στο 15 Δημήτρης Βαρνάβας πάντα πολυγραφότατος τον βρίσκετε και varnava1@otenet.gr
16. Ρε Κώστα με ακούεις ρε από τον Ομότιμο καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας Ιωάννη Χατζημηνά με γλαφυρή και παιγνιδιάρικη γραφή όχι μόνο ΩΡΛ ενδιαφέροντος.
17. Από το ΔΙΟΝΥΣΟ Ένα αλλιώτικο φακελάκι Σας πάει παντού στη χώρα όχι μόνο στο πεδίο δράσης του αγροτικού επαρχιακού γιατρού. Στο καταξιωμένο ήδη από 7500 επισκέπτες blog http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/ θα βρείτε σε φωτό την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας «γυμνή» και ενδεδυμένη» από 2-6-2007 λόγω του αφιερώματος στην Αμαλία και το malpractice.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;