Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Διεύρυνση σε Κρύα Βρύση......Χιλής



Ο Κ. Καραμανλής με την θέση του μονού veto κέρδισε και πέρασε στην ιστορία σαν εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους με υπεύθυνη και δικαιη στάση. Οι ΗΠΑ με τις διαιρετικές και διχαστικές για τα Βαλκάνια πολιτικές έδειξαν πόσο αφερέγγυοι σύμμαχοι είναι. Αλλωστε οι πιεστικές τους πρωτοβουλίες εξαντλούνται όπως απεδείχθη και στο μπάσκετ, και στην μη επαρκή τέλεση δύο ταυτοχρόνων πολέμων και στην ασταθή εξωτερική τους πολιτική. Ο Κ. Καραμανλής με το να μην θέσει τριπλό veto στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ έχασε την ευκαιρία να κυριαρχήσει στις ελπίδες και σκέψεις του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου στίβου σαν ένας νέος νηφάλιος και νουνεχής ηγέτης με παγκόσμια ακτινοβολία.


Το ΝΑΤΟ που ψάχνει σκοπό υπαρξης γύρω από δρόμους ενέργειας και πολεμικών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργεί συνεχώς αγορές κερδοφόρων προϊόντων για τους πρωταγωνιστές του ας αναζητήσει προς το παρόν εκτός από Κροατία και Αλβανία τον τρίτο και μακρύτερο............... ρόλο του στο μακρύτερο κράτος του κόσμου ....την Χιλή.
UPDATE από τον ιστιολόγιο του Αντίβαρου.

Ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για το Μακεδονικό
Ιστορικό σκιαγράφημα του Μακεδονικού από τον Ευάγγελο Κωφό στην Καθημερινή
Το Μακεδονικό (δια χειρός Βασίλη Βασιλικού) στην Ελευθεροτυπία 23-02-2008
Αρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο Δίκτυο21 - Υπέρτερη Στρατηγική: Νίκη δίχως σύγκρουση - Ειρήνη δίχως Συνθηκολόγηση
Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού έστειλε πληρωμένες καταχωρήσεις στις 2 Απριλίου 2008 εξηγώντας τις ελληνικές θέσεις στις εφημερίδες FINANCIAL TIMES Global, INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE Worldwide, LE MONDE, LE FIGARO (3/4/2008), FRANKFURT ALLGEMEINE ZEITUNG, HANDELSBLATT, ZIUA (Βουκουρέστι), THE TIMES (UK), NEW YORK TIMES, WASHINGTON POST. Δείτε την καταχώρηση (1.6Μβ)
Αρθρο της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην International Herald Tribune
Αρθρο του Επικ. Καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη στην εφημερίδα Washington Post
Η οφθαλμοφανής κοροϊδία των απαράδεκτων προτάσεων ΝΙΜΙΤΣ επί του Σκοπιανού και ο κατ’ εξακολούθησιν εμπαιγμός της Ελλάδος [Του Χρήστου Σαρτζετάκη]

8 σχόλια:

  1. Από την Καθημερινή 3-4-2008.
    "Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς, επίσης, του Λουξεμβούργου και της Ισλανδίας. Με κατανόηση είδαν την ελληνική τοποθέτηση οι ηγέτες της Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας. Αντίθετοι στις ελληνικές θέσεις και υπέρ της άνευ όρων ένταξης των Σκοπίων τάχθηκαν οι ηγέτες της Τουρκίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Λιθουανίας. Λιγότερο θερμοί, αλλά στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ηγέτες της Δανίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας. Ενώ, δεν πήραν καθόλου θέση οι ηγέτες του Καναδά, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. VETO IN BUCURESTI

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Οι σκοπιανοί ήταν στις εκτιμήσεις αμετροεπείς
    ξεκινήσανε διαδικασίες ύπουλες και χαμερπείς
    απροσδιόριστου βάθους οι βαλκανικές δονήσεις
    σκοπιανέ στο τραπέζι δεν έχει θέση να καθίσεις!

    Επιτυχία που βρέθηκαν φίλοι να μας στηρίξουνε
    τον αλαζόνα τον Μπούς να τον γελοιοποιήσουμε
    το μακεδονικό το ζήτημα κάποτε θα το λύσουμε
    και χωρίς αναβολή την Ευρώπη θα αφυπνίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον τρίτο τον καλύτερο στη Χιλή;
    Μην τους λέτε τέτοια. Θα γουστάρουν και θα τρέχουν οι δόλιοι οι Χιλιανοί! Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από τις σεξιστικές πλακίτσες που αραιά και που μου έχει πεί γιατρός να τις επιτρέπω.....Σχόλιο μου της 1-4-2008 πάντα επίκαιρο από αλλο διάλογο:
    "Μια παραδοχή βολική αλλά παρακινδυνευμένη οτι η Μακεδονία είναι γεωγραφικός όρος μόνον της σήμερον είναι λάθος. Για τους “ψευτοΜακεδόνες” οπως τους έλεγε ό Οδυσσέας Ελύτης είναι λόγος ύπαρξης και αυτοπροσδιορισμού και συνοχής (το ψέμα που τους έθρεψε αν δεν το δούν θα τους διαλύσει),για μας είναι απάτη και υφαρπαγή, έκφραση λαθρεμπορίου και αστάθειας στα βόρεια σύνορά μας. Οι έννοιες ορίζονται ανθρωποκεντρικά πάντα. Τα ψευτο-μειονωτικά και η υποδαύλιση από την Τουρκία των πόθων τους ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. Το Αιγαίο δεν το όνομάζουν τα ψάρια του αλλά οι άνθρωποι και οι μύθοι που πλάθουν γύρω του.
    Σήμερα το θεμα είναι πόσο Χρυσαυγίτες αδιάλλακτοι είναι η ηγεσία της Φυρόμ που κυβερνάει, πόσο Κοσοβάροι είναι (και είναι πολύ) οι συμμετέχοντες στη κυβέρνηση εκ του Τέτοβου, πόσο αντιιμπεριαλιστής (θου κύριε) είναι ο Καραμανλής σε συμμαχία έστω με τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού προσκηνίου και τέλος πόσο ουτοπικό είναι το αίτημα της ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ και τον εσωτερικό συστημικό εχθρό κατεστημένο που φοβόνται να δώσουν τις αλήθειες στο ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Οι νταλίκες με τα λαθραία συνεχίζουν να περνούν κάθε μέρα εδώ και 15 χρόνια από τα Σκόπια κάνουν παιγνίδι όλες οι μαφίες και μείς συζητάμε “περι ονόματος” ,ΜΑς προβληματίζει αν θα τους πούμε κλέφτες ή λυπωδύτες του αμοιρους έχοντας ξεκλείδωτη την πόρτα μας (σύνορα) απέναντί τους. Οι ανόητοι.!:)

    Το ωραίο είναι ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς και την κατάκτηση του ευρωπαικού τίτλου το 2004 στο ποδόσφαιρο οι Ελληνες ΘΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ ΑΠΑΞ(εγινε) επί πολιτικού θέματος, στο βέτο κατά της ένταξης στο Νατο των Σκοπίων, ο Καψής και ο Πρετεντέρης στην Ανατροπή του Μεγα τους βλέπω να παθαίνουν “εγκεφαλικό”, ο στόλος με τα αεροπλανοφόρα πάει Ινδικό (διάβασε Πάνο Χαρίτο, νέο ιστολόγιο,νεος αρχιστράτηγος Ιράκ εκεί) και ο Μπους στα στερνά του φέρεται σαν ο Κόκκαλης στο Λεμονή……Η βάση βέβαια Camp steel σε ένα λοφο έξω από τα Σκόπια χτίζεται με εντατικούς ρυθμούς(από Hallibarton). Ο Ομπαμα έχει σωστή θέση στο θέμα και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχασε 3 εκ δολλάρια στην Bears χρεωκοπία 3 μέρες πριν καταρρεύσει, έχει σχέση θα μου πείς;;

    1 Απρίλιος 2008 9:10 πμ

    Προτείνω εξωτερική πολιτική,έχοντας κατά νού συντονισμένες κινήσεις στην οικονομική σκακιέρα των Βαλκανίων, που αμφιβάλω αν ο Καραμανλής έχει την ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, όταν με μια ανεδαφική αντιτραπεζική αύξηση διοδίων κάνει μπάχαλο αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 20 χρόνια ,την υλοποίηση των εθνικών δρόμων, ετσι για να μην τρελαινόσαστε ότι έγινα ξαφνικά Καραμανλικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο απορίες ενός απλού Έλληνα Πολίτη
    =============================

    1.- Μάθαμε ότι οι Η.Π.Α., έχουν τρομερά εξοργιστεί,
    επειδή, αυτές τις μέρες δημοσιεύτηκε ένας χάρτης, του 1830,
    με το Μεξικό να φτάνει μέχρι το Τέξας και την Καλιφόρνια….
    Κι εμείς οι Έλληνες, δεν έχουμε δικαίωμα να εξοργιστούμε,
    βλέποντας να κυκλοφορούν χάρτες που δείχνουν
    τα Σκόπια να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη;

    2.- Οι τεράστιες ΗΠΑ, εδώ και 45 χρόνια διατηρούν εμπάργκο
    κατά της μικρούλας Κούβας, επειδή «ανησυχούν»..
    Και η μικρή Ελλάδα, δεν έχει δικαίωμα να «ανησυχεί»,με τα μικρά
    Σκόπια που συστηματικά, εδώ και χρόνια, μας προκαλούν
    με τις, επίσημες, αλυτρωτικές βλέψεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kourdistoportocali.blogspot.com
    Πέμπτη, 3 Απρίλιος 2008
    Camp Bondsteel
    απο τον Σταύρο Κυριαζή

    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
    Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
    Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!!
    H εταιρεία Halliburton (που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
    Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε" να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα.
    Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό πετρέλαιο .
    Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ...αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών .
    Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ...Veto !!!

    Camp Bondsteel.
    Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

    Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.

    Στα σερβικά ερείπια

    Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…

    Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.

    Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

    Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

    Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

    Μια πόλη - κράτος!

    Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

    Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

    Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

    Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:

    * Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

    * Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.

    «Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…
    Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.
    Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

    Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…
    Αναρτήθηκε από killbill

    Στείλε το e-mail σου στο
    kourdistoportocali@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;