Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ζυμώστε, φουρνίστε, χορτάστε!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΑ 1-2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΑΕΓ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στις 1 και 2 Ιουνίου καλούμαστε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο ΔΣ του ΙΣΑ και στον ΠΙΣ. Οι φετινές εκλογές στον Iατρικό Σύλλογο Αθήνας διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική και κοινωνική συγκυρία. Η άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται όσο ποτέ, ενώ το ασφαλιστικό και η διαχείριση του από την κυβερνητική πολιτική κατέδειξε ότι αυτός που υπηρετεί και προπαγανδίζει την ελεύθερη αγορά ως υπέρτατη αξία δεν αφήνει τίποτε όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες. Σταθερή εργασία, υγεία , περίθαλψη παιδεία ελεύθερος χρόνος, συρρικνώνονται μέχρις εξαφανίσεως στο όνομα του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. H κυβέρνηση και τα φερέφωνα της που υλοποιούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, ενώ δεν απολαμβάνουν πια την κοινωνική συναίνεση και απαξιώνονται καθημερινά στη συνείδηση των πολιτών, υπηρετούν μέχρι τελευταία στιγμή τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κεφαλαίου που θησαυρίζει στις πλάτες των εργαζόμενων και εκμεταλλεύεται εμπορικά την αρρώστια και τον ανθρώπινο πόνο.
Ο κόσμος της εργασίας όμως αντιστέκεται πια και προσπαθεί μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του να διαμορφώσει τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες εκείνες για την άσκηση μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής προς όφελος των συμφερόντων του και αναγκών του. Σ΄αυτόν τον κόσμο της εργασίας ανήκουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι επιστήμονες κάθε χώρου και πεδίου και κυρίως οι γιατροί που δεν θέλουν να εκμεταλλεύονται τον ασθενή και μπορούμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος για σταθερή, καλά αμειβόμενη και ασφαλή εργασία, υψηλές συντάξεις που να προλάβουμε να τις απολαύσουμε και δωρεάν πραγματική περίθαλψη και παιδεία.
Οι εκλογές αυτές έρχονται σε μια φάση που ο χώρος της υγείας βρίσκεται σε αναβρασμό. Η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των λειτουργών του συνεχίζεται. Στα νοσοκομεία οι γιατροί στενάζουν εργαζόμενοι σε απαράδεκτες συνθήκες με ένα εφημεριακό καθεστώς δουλείας, με τεράστιες καθυστερήσεις στην πληρωμή δεδουλευμένων.
Το ΙΚΑ αφήνεται να καταρρεύσει ενώ οι γιατροί του εργάζονται με απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές σε καθεστώς εργασιακής και ασφαλιστικής ανασφάλειας, όμηροι των εκάστοτε κυβερνητικών μεθοδεύσεων.
Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην υγεία ενισχύονται συνεχώς σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με συμπίεση μέχρι κινδύνου επαγγελματικής εξόντωσης των μικρών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών , ιδιαίτερα των νέων.
Οι ειδικευόμενοι γιατροί εργάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες , με εξοντωτικά ωράρια , μακριά από το εργασιακό και επιστημονικό κλίμα που θα συνεισέφερε στην επιστημονική και επαγγελματική τους ανέλιξη.
Οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έρχονται να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γιατρών με κύριο στόχο τους νέους. Η απαράδεκτη ενοποίηση του ταμείου μας, χωρίς αναλογιστική μελέτη έχει σαν στόχο μόνο την καταλήστευση των αποθεματικών του κι την υποβάθμιση ασφαλιστικών κι συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Το υπό «δημόσια διαβούλευση» νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανοίγει την όρεξη στους μεγάλους ομίλους υγείας ενώ αποτελεί μέγιστη επιβουλή για τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας οι υπό τον έλεγχο του κυβερνητικού συνδικαλισμού διοικήσεις του ΙΣΑ και ΠΙΣ φαίνεται να μην ενοχλούνται. Με το ζόρι σύρονται στις κινητοποιήσεις των άλλων επιστημονικών φορέων για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης λες και οι ρυθμίσεις συμφέρουν τους γιατρούς! Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν δίστασε να εκθειάσει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο χώρος των νοσοκομειακών γιατρών βρίσκεται σε αναβρασμό και οι ΙΣΑ-ΠΙΣ αδρανούν. Συνάδελφοι είναι φανερό. Χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ΙΣΑ-ΠΙΣ. Οι προβεβλημένοι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ όπου βρίσκονται ξεπουλάνε τους αγώνες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ , ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) γιατί έχουν σαν μοναδικό τους μέλημα να εξυπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική και να κρατήσουν σε αδράνεια τους γιατρούς. Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν με την ψήφο τους τη λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού , της αδράνειας και της αδιαφορίας , γυρνώντας την πλάτη στους επιφανείς εκφραστές τους που δίνουν τον τόνο στα ψηφοδέλτια της ΔΗΚΝΙ. Η ΠΑΣΚ απουσίασε εκκωφαντικά όλο το προηγούμενο διάστημα και δυστυχώς σε κρίσιμες φάσεις προβεβλημένοι εκπρόσωποι της συνέργησαν με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές στην υπονόμευση των αγώνων και τη αγωνιστικής διάθεσης των συναδέλφων (ΟΕΝΓΕ).
Οι παρατάξεις της Αριστεράς προσπάθησαν, ανέδειξαν ζητήματα , στήριξαν και πρωτοστάτησαν σε αγώνες των γιατρών (νοσοκομειακοί, συμβασιούχοι ΙΚΑ, ασφαλιστικό). Η αδιέξοδη εμμονή της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ-ΠΑΜΕ στις επιθέσεις στις άλλες παρατάξεις της αριστεράς και ειδικά στην ΑΕΓ , πολλές φορές με παραποίηση θέσεων και ανακρίβειες δυσκολεύουν τους κοινούς αγώνες. Η ενότητα των ζωντανών , ριζοσπαστικών , αγωνιστικών δυνάμεων είναι η μόνη λύση. Εμείς απευθύναμε δημόσια πρόσκληση για κοινή κάθοδο σε αυτές τις εκλογές με τις άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Στο ψηφοδέλτιο μας εκφράζεται σε μεγάλο βαθμό αυτή η προσπάθεια. Ακόμα και αν δεν καταφέραμε σε αυτή τη φάση την κοινή κάθοδο με όλες τις δυνάμεις του χώρου αυτό οφείλεται σε παρεξηγήσεις που έρχονται από το παρελθόν κι σε κατανοητούς «παραταξιακούς πατριωτισμούς» . Εμείς προσπαθούμε από σήμερα να εκφράσουμε την ανάγκη για ενότητα με διεύρυνση των ψηφοδελτίων μας με συναδέλφους συνεπείς αγωνιστές από το χώρο της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς και των νέων γιατρών.
Εμείς πιστεύουμε πως το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών οφείλει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν όλους τους κλάδους των γιατρών. Οφείλει να αναπτύξει αγώνες που θα ανοίξουν δρόμους για κατάκτηση αιτημάτων. Να καταδείξει την ανάγκη συμπόρευσης μ΄ ένα μαχητικό κοινωνικό κίνημα. Να διεκδικήσει αλλαγές πολιτικών για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, διασφαλίζοντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, το επιστημονικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης των υγειονομικών.

1. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ένα άλλο δημόσιο σύστημα υγείας είναι εφικτό και απαραίτητο. Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση. Πιστεύουμε πως το όραμα μας για καθολική, ισότιμη, δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και πρόνοιας δεν εξαντλήθηκε στο ΕΣΥ που οικοδομήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Προτείνουμε και αγωνιζόμαστε για ένα διαφορετικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ του νόμου 1397/83 ήταν θετικό ως αρχικό βήμα αφέθηκε όμως στην τύχη του, υπονομεύτηκε εκ των ένδον χωρίς ποτέ να αποκτήσει χαρακτήρα πραγματικά Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεν οραματιζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας με υποστελέχωση, διαφθορά και παραοικονομία, με αφανείς μορφές ιδιωτικοποίησης, απαράδεκτη ξενοδοχειακή υποδομή, μεγάλες αναμονές, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, χαμηλές αμοιβές και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

2. Τα φαινόμενα διαφθοράς έχουν γίνει μάστιγα στο χώρο της υγείας.
Οι κάθε μορφής παρεμβάσεις στις νόμιμες διαδικασίες, οι πελατειακές σχέσεις, οι «μίζες» από προμήθειες, το «φακελάκι» και οι «αμοιβές κάτω από το τραπέζι» έχουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες .
Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, είναι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί καταπολέμησης των αιτιών που τη συντηρούν και την αναπαράγουν. Βασική όμως αιτία του προβλήματος βρίσκεται σε συμπεριφορές και πρότυπα που έχουν βαθιά ριζώσει στην κοινωνία .
Πρόκειται για την επιλογή ατομικών λύσεων στα προβλήματα και γενικότερα την ιδιοτελή στάση ζωής, σε αντιπαράθεση με την εξεύρεση λύσεων στηριγμένων σε συλλογικές αποφάσεις και προώθησης του δημόσιου συμφέροντος. Όμως τα φαινόμενα αυτά δεν αφορούν όλους τους γιατρούς. Ευτυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που αντιστέκονται και με την επιστημονική και επαγγελματική προσφορά τους στηρίζουν το δικαίωμα των πολιτών στο αγαθό της υγείας και την αξιοπρέπεια του ιατρικού σώματος. Οι αριστεροί γιατροί επιδιώκουμε και προωθούμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες με ενίσχυση της λογικής των συλλογικών λύσεων. Αυτά για να πετύχουν απαιτείται στην πράξη υψηλή κοινωνική ιεράρχηση του αγαθού της υγείας και των λειτουργών της μακριά από λαϊκίστικες ισοπεδωτικές λογικές. Εμείς διεκδικούμε οι γιατροί να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από τις αμοιβές για το έργο που παρέχουν , αμοιβές που θα ανταποκρίνονται στην υψηλή επιστημονική τους εξειδίκευση , στις λογικές προσδοκίες τους και στη σοβαρότητα του έργου τους.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΤΣΑΥ: Η αναγκαιότητα του ΤΣΑΥ οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της επαγγελματικής απασχόλησης των γιατρών ως μισθωτών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων. Το ΤΣΑΥ καλείται να παρέχει αξιοπρεπή ασφάλιση και σύνταξη ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Η καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μέσω απαράδεκτων ενοποιήσεων και δομημένων ομολόγων είναι ενδεικτική της αντίληψης αυτών που μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ως γιατροί θέλουμε διατήρηση του κοινωνικοασφαλιστικού χαρακτήρα του ΤΣΑΥ μακριά από λογικές κεφαλοποιητικών συστημάτων.
Διεκδικούμε εξασφάλιση αξιοπρεπούς «ποσοστού αναπλήρωσης» των εργάσιμων αποδοχών με διατήρηση της δυνατότητας μονοσυνταξιουχικής κάλυψης με αυξημένη εισφορά για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και διασφάλισης του δικαιώματος παράλληλης σύνταξης από τον κύριο εργοδότη (ΔΗΜΟΣΙΟ –ΙΚΑ). Αντιδρούμε σθεναρά στις απαράδεκτες διακρίσεις κατά των νέων συναδέλφων που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. με σύνταξη κατώτερου κλιμακίου 460 ευρώ!!! για τους ασφαλισμένους μετά το 1993.
Διεκδικούμε:
· να δώσουν άμεσα όλες τις χρεωστούμενες εισφορές οι μεγαλοκλινικάρχες και το κράτος.
· ίσες εισφορές και ίδια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για παλιούς και νέους ασφαλισμένους.
· πλήρη αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ από τους ίδιους τους υγειονομικούς. Επαρκή στελέχωση και μηχανοργάνωσή του
· καμιά εμπλοκή των αποθεματικών του στο χρηματιστηριακό τζόγο.
· ένταξη των γιατρών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και αναγνώριση των εφημεριών ως συντάξιμου χρόνου.

ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις τείνουν να γίνουν κανόνας για τους νέους γιατρούς. Απαράδεκτες 24μηνες συμβάσεις στο ΙΚΑ χωρίς κανένα εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ, «μαύρη εργασία» στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά συγκροτήματα, μακροχρόνια ανεργία και ετεροαπασχόληση πλήττουν τους νέους συναδέλφους. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλο τον ιδιωτικό τομέα, προσλήψεις με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στο ΙΚΑ, προλήψεις με κανονική προκήρυξη στα νοσοκομεία. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις του ΙΚΑ που χρησιμοποιούν την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης για να εμφανίζουν σαν αναγκαίες τις «άτυπες» προσλήψεις γιατρών, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για προσλήψεις που αξιοποιούνται παράλληλα ως ρουσφετολογικός μηχανισμός και υπομόχλιο εκβιασμού και εξαγοράς συνειδήσεων.

Για τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και τους ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ διεκδικούμε
1. αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας στο διπλάσιο, ώστε να προσεγγίσει τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ και να γίνει ανταγωνιστικό στους ιδιωτικούς ομίλους υγείας
2. δημιουργία νέου μισθολογίου με αφετηρία τα 1600 ευρώ καθαρά για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις ανώτερες βαθμίδες. Τούτο βεβαίως προϋποθέτει την κατάργηση του πλαφόν των αποδοχών Αρεοπαγίτη, το οποίο έχει γίνει λαιμητόμος οιασδήποτε αύξησης.
3. Πρωινό τακτικό ωράριο 7 ωρών σε πενθήμερη βάση
4. Ανθρώπινες συνθήκες εφημέρευσης με μια εφημερία την εβδομάδα, χωρίς εφαρμογή κυκλικών ή ελαστικών ωραρίων και χορήγηση ρεπό μετά την εφημερία. Η εφημερία πρέπει αδιαπραγμάτευτα να θεωρείται ως χρόνος υπερωριακής εργασίας και ως τέτοιος να αμείβεται. Τα παραπάνω προϋποθέτουν την άμεση πρόσληψη
τουλάχιστον 4500 γιατρών, πράγμα που είναι εξωφρενικό να συσχετίζεται με την διαπραγμάτευση Υπουργείου- νοσοκομειακών γιατρών
5. Απρόσκοπτη εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι το βαθμό του Διευθυντή και αποδέσμευση βαθμού από μισθό.
6. Οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και διαρκούς μετεκπαίδευσης χωρίς εξαρτήσεις από φαρμακευτικές εταιρείες και προμηθευτές των νοσοκομείων
7. Σύσταση ΤΕΠ και κατάρτιση προτύπων εφημέρευσης.
8. Οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, λειτουργικά συνδεδεμένη με το υπόλοιπο δημόσιο σύστημα και εξασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς.
œ œ œ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ: Το ΙΚΑ σήμερα αλλά και σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί βασικό κορμό των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ζητάμε
· Αναβάθμιση της επαγγελματικής και επιστημονικής κατάστασης για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ
· Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία για όλους τους συμβασιούχους γιατρούς του ιδρύματος με πλήρη εξασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους.
· Να πληρώσει το ΙΚΑ το ποσοστό που του αναλογεί σαν εργοδότη για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των γιατρών από την ημερομηνία πρόσληψης.
· Να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις του ιδρύματος και να καλυφθούν από τους ήδη υπηρετούντες με βασικό κριτήριο τον χρόνο προϋπηρεσίας.
· Κάθε αλλαγή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη θα πρέπει να στηρίζει την εργασιακή, ασφαλιστική και συνταξιοδοτική εξασφάλιση των γιατρών που εργάζονται σήμερα στο ίδρυμα
· Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής για τους γιατρούς του ΙΚΑ με παράλληλη φροντίδα για καλύτερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του μικρού ελευθεροεπαγγελματία γιατρού σε αξιοπρεπή επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση . Διεκδικούμε διαφανείς, αξιοπρεπείς συμβάσεις με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Λέμε όχι στις απαράδεκτες προβλέψεις του ΠΔ 84 του 2001. Θα αντιταχτούμε στις πολιτικές που ευνοούν εξόφθαλμα τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία και τις αλυσίδες εργαστηρίων που απειλούν την ύπαρξη τους. Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία αγωνιστικής συμπαράταξης νέων γιατρών, ειδικευόμενων, νοσοκομειακών, γιατρών ασφαλιστικών οργανισμών και μικρών ελεύθερων επαγγελματιών για διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβών.


Τα προβλήματα μας έχουν κοινή βάση. Την υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας , την υπονόμευση και κρίση των ασφαλιστικών οργανισμών , την μη εκπλήρωση από το κράτος των υποχρεώσεων του απέναντι στους ασφαλισμένους και τους γιατρούς.
Χρειάζεται μια άλλη πολιτική για την υγεία που θα σηματοδοτείται από αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία , στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων , εξασφάλιση ουσιαστικά ελεύθερης , έγκαιρης και δωρεάν πρόσβασης των ασθενών στους γιατρούς όταν υπάρχει η ανάγκη , δραστική αναπροσαρμογή προς τα πάνω των αμοιβών των γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , εξασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους γιατρούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Για να υπάρξει ελπίδα επίλυσης των προβλημάτων μας είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι φωνές εκείνες που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν με συνέπεια για τα συμφέροντα μας. Η ενίσχυση αυτή μπορεί να γίνει ο καταλύτης για ανατροπή συσχετισμών στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Δεν εμπιστευόμαστε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας καλεί να περιμένουμε να λυθούν αυτομάτως τα προβλήματα μας γιατί η κυβέρνηση έχει καλή θέληση. Δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που άλλα λένε όταν είναι το ένα κόμμα στην κυβέρνηση και άλλα όταν είναι το άλλο. Δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που πολέμησαν τους αγώνες μας με κάθε τρόπο.
Υπερψηφίστε τους υποψήφιους του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΕΓ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ), που γνωρίσατε και εμπιστευτήκατε στους πολύχρονους αγώνες του κλάδου μας. Στηρίξτε με την ψήφο σας αυτούς που στάθηκαν δίπλα σας , αταλάντευτα , στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα μας. Για να έχουμε πιο δυνατή φωνή στον ΙΣΑ και στον ΠΙΣ μετά τις εκλογές.

ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΙΣΑ-ΠΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ,ΙΣΟΤΙΜΗ,ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΑΕΓ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ)





ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1.ΑΝΤΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΓΝΝ ΝΙΚΑΙΑΣ 81
2.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ 140
3. ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 42
4. ΚΕΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΩΡΛ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓ. 75
5.ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝ.ΚΡΑΤ.ΑΘΗΝΩΝ 59
6.ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΓ.ΟΛΓΑ 87
7.ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΚΑ Νεου Κόσμου 86
8. MΑΛΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ Γ.Ν.ΠΑΤΗΣΙΩΝ 45
9. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 85
10.ΜΠΟΥΛΜΠΑΣAΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 85
11.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ 64
12.ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 50
13. ΠΛΕΣΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 91
14. ΣΚΑΦΙΔΑ ΣΟΦΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓ. 50
15. ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛ. 29
16.ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Γ.Ν.ΠΑΤΗΣΙΩΝ 44
17. ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΚΑ Βυρωνα 126


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΑΓΚΑΝΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) Βιοπαθολόγος Νοσ. Δυτ. Αττικής (26)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ) Βιοπαθολόγος Ελευθ. Επαγγ. (19)

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΚΑ 58
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΩΡΛ ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ 58
ΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ 58
ΣΙΑΝΙΔΟΥ ΛΗΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 82
ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ 55
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ 51


AΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ψυχίατρος Δρομοκαϊτειο 38
ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Πνευμονολόγος Ιατρικό Αμαρουσίου 64
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καρδιολόγος ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 41


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΓΕΡΟΝΤAΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Νευρολόγος ΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χειρουργός Ελευθ. Επαγγ.
ΔΙΑΛΛΙΝΑ ΜΑΡΙΑ Ψυχίατρος Γεν. Κρατ. Αθηνών

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Παθολόγος ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΚΑΤΣΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΌΜΟς ΙΚΑ
ΦΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Νευρολόγος Ελευθ. Επαγγ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (ΠΙΣ)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ψυχίατρος Δρομοκαϊτειο
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ψυχίατρος Πανεπιστημιακός
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ενδοκρινολόγος ΙΚΑ Καλλιθέας
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Παθολόγος Πολυκλινική
ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χειρουργός Ελευθ. Επαγγελμ.
ΔΙΑΛΛΙΝΑ ΜΑΡΙΑ Ψυχίατρος Γεν. Κρατ. Αθηνών
ΚΑΛΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καρδιολόγος ΙΚΑ Καματερού
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Παθολόγος ΙΚΑ Γαλάτσι
ΚΑΤΣΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Παθολογοανατόμος ΙΚΑ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Παθολόγος Ελευθ. Επαγγ.
ΚΟΥΡΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ορθοπαιδικός ΚΑΤ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ορθοπαιδικός Ελευθ. Επαγγ.
ΜΑΜΜΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναισθησιολόγος Αγ. Σοφία
ΜΑΡΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πνευμονολόγος Σωτηρία
ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ογκολόγος Γεν. Κρατ. Αθηνών
ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ενδοκρινολόγος ΙΚΑ Ν. Ιωνία
ΜΠΕΛΤΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ορθοπαιδικός Θριάσιο
ΞΥΝΗΣ ΗΛΙΑΣ Αναισθησιολόγος Ερυθρός
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καρδιολόγος ΙΚΑ Καλλιθέας
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Ορθοπαιδικός Μετροπόλιταν
ΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Παιδίατρος Αγ. Σοφία
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ειδικευόμενος Αγ. Ολγα
ΣΙΑΝΙΔΟΥ ΛΗΔΑ Παιδίατρος Παίδων Πεντέλης
ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ακτινοδιαγνωστής Σισμανόγλειο
ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ακτινοθεραπευτής Αγ.Σάββας
ΦΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Νευρολόγος Ελευθ. Επαγγελμ.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ψυχίατρος Δρομοκαϊτειο
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥΡΗΣ Γενικός Ιατρός Ελευθ. Επαγγελμ.
ΧΡΟΝΙΔΟΥ ΦΑΝΗ Καρδιοχειρουργός Ωνάσειο
ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Παθολόγος Ευαγγελισμός

Οι φωτογραφίες είναι από το Κάστρο της Μεθώνης. Είναι προσωπικές δημιουργίες του πολυτάλαντου συνυποψηφίου Παναγιώτη Ψυχάρη.



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΣ-ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

1. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Βιοπαθολόγος

2. ΘΕΩΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Πνευμονολόγος

3. ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΤΕΛΛΑ Ακτινοδιαγνωστής

4. ΚΟΤΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Παθολόγος

5. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΧΑΡΑ Πνευμονολόγος

6. ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Βιοπαθολόγος

7. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ Ψυχίατρος

8. ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Παθολόγος

9. ΠΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ακτινοδιαγνωστής

10. ΡΕΖΕΚ ΣΑΜΙ Ακτινοδιαγνωστής

11. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Αιματολόγος

12. ΨΑΛΛΙΔΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Φυσίατρος

13. ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ακτινοδιαγνωστής

Ολοι οι υποψήφιοι και οι συνδιασμοί όλων των παρατάξεων εδώ.

24 σχόλια:

  1. Απ ό,τι βλέπω είσαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο, με τις φιλενάδες μου τις Ελένες,(Πλέσια, και Μαυρομμάτη).
    Και κάπου εκει στα τελευταία, πήρε το μάτι μου και τη φιλενάδα μου τη Γιούλη(Μαμμή).
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν γιά τον πανελλήνιο, που δε σε νοιαζει κιόλας, είδα επίσης και τον πολύ αγαπημένο φίλο το Γιώργη το Σιδερή.Κιάν τον ξέρεις, δόστου πολλά φιλιά απ τους ακροατές της πρώτης ιδιωτικής εκτέλεσης "οι νταλίκες"γραμμένης σε ένα χαρτί από καρελάκι,και παιγμένης σε ένα δυαράκι στις τζιτζιφιές.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ΕΙΚΑΣΤΙΚΉ παρέμβαση με φωτογραφίες ενός από τα ΠΟΛΛΆ ενετικά κάστρα της Πελοποννήσουτης Μεθώνης δεν είναι τυχαία. Πέρα από ότι μου θυμίζει τον συνυποψήφιο συναγωνιστή Παναγιώτη Ψυχάρη χρόνια φίλο και μύστη των μυστικών των τειχών του ΙΣΑκαι της Μεθώνης, πρέπει οι γιατροί ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ με την εκλογική συμπεριφορά τους την πλειοψηφική δεξιά φραγκοκρατία επί έτη στον ΙΣΑ, συμπεριφορά που τους μεταφράζει ως δεδομένους σε κατεστημένες συμπεριφορές του επιστημονικού επιμελητηρίου τους. Συμμετέχουν από τους ματσώ και δήθεν πλούσιους γιατρούς μέχρι 11% άνεργοι και 14% ετεροαπασχολούμενοι. Ψηφίζουν συντήρηση και η καθεστηκία νοοτροπία ερμηνεύεται ως αλμύρα σιτεμένου συνδικαλιστικού μπακαλιάρου που θέλει να σαπίσει μέσα από καλές προσωπικές προθέσεις αλλά το "κομματικό καθήκον δεν τους αφήνει.Φαντάσου πως μερικοί δεξιοί ονειρευόντουσαν τον...ιππότη Αβραμό ως "μεταρρυθμιστικό τζόβενο". Εξ ού και η ιδέα του .....παγώνι στα προηγούμενα. Πίσω από τους προβαλλόμενους υποψηφίους υπάρχουν ακόμα καλύτερα παιδιά και ψηφοφόροι Ευτυχώς είμαστε πολλοί καιχρειάζονται και άλλοι.
    Γιατί;;;
    Γιατί εκφράζουμε την ενότητα και πιθανώς την πρωτοπορεία στην συνδικαλιστική δράση. "Ποιείν μεν επίσταται,στρατηγείν δε ουκ επίσταται" έλεγε ο Περικλής για το Σοφοκλή προσπαθώντας να διαχωρίσει προτερήματα από ελαττώματα. Προβλέπω όμως αυτή η υπέροχή παρέα θα κάνει κάνει τη διαφορά γιατί έχει και ποιητές και στρατηγούς καλούς στα γράματα και τα θαύματα και ξέρουν το κυριώτερο ότι ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι 3 φιλενάδες αναισθησιολογίνες που αναφέρεις τις ξέρω προσωπικά είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης και σιγουριάς. Σε κοιμίζουν χωρίς ...εφιάλτες!Αυτόν τον Γιώργο τον Σιδερη δεν τον ξέρω ακόμη αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σου, τόχει φάινεται όμως το όνομα ξέρω δύο συνονόματούς του στα Τρίκαλα Λεωνίδα και στο Αγρίνιο Κώστα υπέροχοι γιατροί και αγωνιστές.Ο Αγρινιώτης μάλιστα και ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης! Αν κάνεις τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια είσαι φκιαγμένος για σπουδαία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ναι ,τώρα ξαναείδα, πως είσαι του χειρουργείου.Ελπίζω να μή σου είπανε ποτέ οι φιλενάδες μου γιά άρρωστο, "να φάει".
    Αυτός ο Γιώργος είναι κρητικός, και πίστεψέ με,(πράγμα που δεν λέει ποτέ, είναι από τους πολύ λίγους φοιτητές της ιατρικης πού έφαγε σταλήθεια ξύλο τότε στη χούντα).
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αναισθησιολογίνες ηταν ανέκαθεν το άλλο μας μισό.ΜΙΣΩ την αντίληψη του χρόνου που έχουν για τον ασθενή.Αυτές τα θέλουν όλα γρήγορα και μυοχαλαρωτικά, εμείς συνήθως είμαστε τίγκα κατεχολαμίνες και πίεση.Τώρα στα προεκλογικά είναι ευκαιρία να ανταμώσω έστω τηλεφωνικά με παλιούς έστω και από τη χούντα φίλους. Πχ το ακατάβλητο Νίκο Μανιό που στέκει δίπλα μας.Ενας άλλος ο Σπύρος Κουριδάκης στην αντι ΕΦΕΕ τότε δεν έχει κάνει ούτε ανανέωση εγγραφής, έχει "εξορίσει" πολλές προσωπικότητες στην αδιαφορία αυτός ο σύλλογος με την ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ. Συνεχίζουν βέβαια τον προσωπικό σημαντικό τους αγώνα καθημερινά δίπλα στον ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ. Ο Σπύρος είχε κάνει φυλακή επί χούντας 3 χρόνια 17-20 χρονών και βασανιστήρια με ανεξίτηλες στάμπες από το ΕΑΤ ΕΣΑ. Μου υποσχέθηκε 3 ψηφαλάκια από νεώτερους συναδέλφους ενεργούς,αλλά σημασία στη ζωή δεν έχουν μόνο τα συνειδητά ψηφαλάκια (προς θεού μακριά από τα σταυρωμένα των έτοιμων λύσεων, ποτέ δεν τα κατάλαβα) σημασία έχει μια παρουσία, μια ιδέα, το χάραγμα μιας πολύτιμης διαδρομής. Αλλος συνυποψήφιος ο Καλαράς ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο μαθητής τότε. Και ο Παπαδάκης. Θα τον βρώ σίγουρα τον γνωστό σου για να μεταφέρω τα φιλιά.!
    Η διαχρονική συμμετοχή στα κοινά είναι μια λυτρωτική διαδικασία θάλεγα ...θρησκευτικού περιεχομένου με λατευόμενο θεό τον πάσχοντα ατομικιστή ΑΝΘΡΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιά να μη ψάχνει άδικα,ρώτησε τον άν θυμάται τον φίλο του τον αναισθησιολόγο ,που σπουδάσανε μαζί στη θεσσαλονίκη, και ζουσε στις Τζιτζιφιές τρώγαμε μαζί τα σαββατοκύριακα,και επαιζε μπουζούκι με ακροατήριο,το φίλο, τη συμβία του και τα δύο πιτσίρια .
    α!και έκανε ειδικότητα στο Τζάνειο.

    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ασφαλώς κουραστική η συνεχής αναφορά στα κατορθώματα Τσούκαλου. Δυστυχώς είναι αναπόφευκτη. Συμβαίνει ο άνθρωπος να κατέχει εκτός από άλλες 5-6 θέσεις και τη θέση του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, την οποία φρόντισε να του παραχωρήσει στα πλαίσια των αμοιβαίων ανταλλαγών ο Λαοπόδης.
    Οι καρεκλοκένταυροι είχαν πετύχει τόσα χρόνια να μένει στη σιωπή ότι μεθόδευαν. Εαν οι μεθοδεύσεις αυτές αφορούσαν προσωπικές τους υποθέσεις θα είχε μικρή σημασία ως γεγονός. Αφορούσαν όμως στις απολαβές και τις εργασιακές συνθήκες 20.000 νοσοκομειακών γιατρών όσα επιμελώς σκέπαζαν με πέπλο σιγής. Οι απόπειρες συναδέλφων για έκδοση περιοδικού της ΟΕΝΓΕ βρήκαν μπροστά τους τρομερή αντίδραση. Ευτυχώς η ηλεκτρονική αλληλογραφία και ορισμένες ιστοσελίδες έκαναν εφικτή την αναλυτική ενημέρωση όλων μας. Εξ ανάγκης η προσπάθεια για κάλυψη της ενημέρωσης σε όσα αφορούν την ΟΕΝΓΕ ίσως οδηγεί μερικές φορές σε Tsοukalos overdose.
    Δυστυχώς η ΟΕΝΓΕ είναι η μόνη Ομοσπονδία Επιστημόνων που έχει ατυχία να διαθέτει τέτοια ηγεσία. Πρόκειται για ηγεσία που αντί να εκπροσωπεί τους γιατρούς απέναντι στο Υπουργείο έχει αναλάβει εργολαβικά την εκπροσώπηση του Υπουργείου απέναντι στους γιατρούς. Γυρίστε το βλέμμα και δείτε τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση στους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους καθηγητές. Ακόμη κι κει που υπάρχουν Πρόεδροι που πρόσκεινται στην κυβέρνηση (πχ στους δικηγόρους) δε θα βρείτε τέτοιες συμπεριφορές, τέτοια οσφυοκαμψία, ούτε και τέτοιους λεονταρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τολμήσουμε
    Του Στάθη Τερζή
    Προέδρου της Ενωσης Γιατρών Αχαΐας

    Το ερώτημα είναι πώς και γιατί οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέχονται τόσα χρόνια τέτοια εργασιακή και μισθολογική αθλιότητα; Γιατί εξαγοράζονται τόσο φθηνά; Τι προτίθενται να κάνουν τώρα που έγινε απολύτως κατανοητό ότι η σύνθλιψή τους σε ασύδοτα ωράρια έναντι ψιχίων είναι όχι μόνο δουλοκτητική, αλλά και παράνομη;

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ: Το εφημεριακό καθεστώς, που εκτός από άθλιο είναι και αναποτελεσματικό, βρίσκεται ήδη σε έντονη αμφισβήτηση.
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η ανακίνηση του εφημεριακού ως απαράδεκτου εργασιακά, νομικά και βιολογικά, αποτέλεσε τον ισχυρότερο παράγοντα αναμόχλευσης της στασιμότητας και αδράνειας που επικρατούσε τόσα χρόνια στα νοσοκομεία. Συμπαρέσυρε και ανέδειξε δυναμικά τα μείζονα θέματα του μισθολογίου και των προσλήψεων.
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ: Το Υπουργείο Υγείας είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αναξιόπιστο. Η όλη πολιτική του κ. Αβραμόπουλου είναι παραπλάνηση και υπεκφυγή. Δυστυχώς όμως έχει πολύτιμο συμπαραστάτη την υπό τους Τσούκαλο και Λαοπόδη σύμπλεουσα ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας.
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Η μοναδική περίπτωση να πράξει το Υπουργείο ευεργετικά και ωφέλημα για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία ήταν και είναι η άσκηση αφόρητης πίεσης με την επαπειλή σοβαρής διασάλευσης έως και κατάρρευσης της λειτουργίας των νοσοκομείων. Οτιδήποτε άλλο συνιστά είτε βλακώδη αφέλεια, είτε εσκεμμένο σιγοντάρισμα του Υπουργείου.


    Τούτων δοθέντων καθίστανται σαφή τα εξής:
    1.- Δε θα επιτρέψουμε άλλη αγορά χρόνου και παρέλκυση από το Υπουργείο.
    2.- Πρέπει να συνεχιστεί και να επιταθεί στο έπακρο η πίεση που ασκείται για την επίλυση του εφημεριακού. Είναι η αχίλλειος πτέρνα του υπουργείου, είναι ένα ζήτημα ορθάνοιχτο, αποτελεσματικά διεκδικήσιμο. Είναι μια χαίνουσα κακοφορμισμένη πληγή. Δεδομένου ότι αυτό το καθεστώς αθλιότητας στηρίζεται σε πήλινα πόδια προσφέρεται προκειμένου να δημιουργήσει την απειλή βίαιων ανατροπών. Η απότομη και βίαιη εφαρμογή του 48/56ωρου μπορεί να υλοποιηθεί και να προκαλέσει εφημεριακό κραχ. Στην Πάτρα όπου ξεκίνησε να εφαρμόζεται από γιατρούς ουδείς ετόλμησε – ουδείς ούτε Διοίκηση, ούτε Διεύθυνση - να φέρει αντίρρηση. Είχαν βέβαια προηγηθεί τα εξώδικα και η σθεναρή στάση της Ενωσης.
    3.- Προσδιορίζεται αμετακίνητα η ώρα της εφημερίας ως υπερωριακή και ως τέτοια αποζημιώνεται.
    4.- Τίθεται με επιμονή το αίτημα των 1600 ευρώ ως καθαρές τακτικές αποδοχές του ειδικευόμενου και διαμορφώνεται το νέο ιατρικό μισθολόγιο βάσει αυτού.
    5.- Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και επιπλέον προκήρυξη και πρόσληψη 4.500 γιατρών, ώστε να καταστεί άμεσα εφαρμόσιμο το 48ωρο από 1/1/2009.


    Ή λοιπόν το Υπουργείο θα δεχτεί το θεμελιακό τρίπτυχο μισθός-προσλήψεις- 48ωρο ή δε θα προχωρήσουμε σε κανέναν διάλογο, επισείοντας και πραγματώνοντας την απειλή μας για απότομη και βίαιη εφαρμογή του 48ωρου. Την κατάρρευση του εφημεριακού που προοιωνίζεται τούτο το τελευταίο δεν πρέπει να τη φοβούμαστε. Ούτως ή άλλως ο εργασιακός μεσαίωνας πρέπει να λάβει τέλος.
    Στο κάτω- κάτω το Υπουργείο πρέπει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Μόνον τότε θα καταλάβει ότι, ενώ μπορεί να χειρίζεται επικοινωνιακά τη βαθμιαία απαξίωση των γιατρών, επ΄ ουδενί μπορεί να διαχειριστεί ένα εφημεριακό κραχ.
    Συνεπώς οφείλουμε να τολμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Κ.Χ. δημόσιο σκέλος απάντησης προσωπικού μυνήματος.
    Αγαπητέ συνάδελφε με ρωτάς για την δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση των γιατρών.Σε ένα κόσμο με ραγδαίες φυσικοχημικές εφαρμογές στο κλάδο μας θεωρείται απαραίτητη.Φαντάζομαι όλες οι παρατάξεις την θεωρούν και την κατατάσσουν στις προτεραιότητές τους.Τι γίνεται όμως τόσα χρόνια στη πράξη το διαπιστώνεις.Πρόσφατα σχολίαζα την επιστημονική επάρκεια του κλάδου 58% όταν οι δάσκαλοι είναι στο 72% οι δε δικηγόροι στο 49%. Μοιράζονται συνήθως papers και points που μικρή αξία έχουν. Η σχέση εκπαιδευτού με εκπαιδευόμενο ιδίως στις χειρουργικές ειδικότητες είναι σχέση ερωτική ενας προς έναν.Πόσοι είναι διατεθειμένοι να σου μάθουν τα μυστικά.Με όποιον δάσκαλο καθήσης τέτοια γράμματα θα μάθεις.Περιμένεις ποτέ τα συνέδρια παραδομένα στην οργάνωση από τις μεγάλες πολυεθνικές και τα ντόπια "τρωκτικά και αρουραίους" που έλεγε και κάποιος να σε επιμορφώσουν;; Το υπουργείο το είδε ποτέ σαν υποχρέωση ή καθήκον;; ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΔΗΛΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ;;. Σε άλλα Υπουργεία συμβαίνει όπως στο Παιδείας και Δημ. Τάξης και Απασχόλησης. Στο Υγείας μόνο ΑΔΗΛΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑς ΕΛΕΓΧΟς ΑΠΟ ΤΙς ΔΕΞΙΕς ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕς στους Ιατρ. Συλλόγους,γιαυτό είπαμε κάτι να αλλάξουμε. Εδω φέτος έχουμε φαινόμενα οι κτήτορες την μαρμίτα εκτός που ήταν μέσα από γεννησιμιού να έχουν κάτσει μέσα και να μην την αφήνουν στους ομοτέχνους τους του δικομματισμού. Μέχρι να ξεσκαλώσει η αριστερά από την αντίληψης 1+1+1 μαγαζί πρωτον μην της ζητάς αλλότριες ευθύνες και αυτενέργησε για την μετεκπαίδευσή σου. Ζείς στον καπιταλισμό,λιγοι στους αρέσει πολλοί ...υποκρίνονται ΟΡΓΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διόνυσε, εύχομαι καλά αποτελέσματα (και υπουργός Υγείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεθοδικέ μου στρατολάτη-ιχνηλάτη προηγήθησαν οι εκλογές σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης με πλειοψηφίες καθεστωτικές για την δεξιά 63 και 67% αντίστοιχα.Μόνο στη Θεσσαλονίκη το κίνημα κατά του δικομματισμού κατάφερε ενότητα και αξιπρεπές ποσοστό 10%. Η Αθήνα έχει την δυνατότητα να κάνει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Για το συνδικαλιστικό συμφέρον των γιατρών πρώτα από όλα και μετά ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕς ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Για τους υπουργούς και υφυπουργούς και τους συμβούλους τους τρομερά χαμηλό το επίπεδο. Τόχω ξαναγράψει και μπορώ να το στοιχειοθετήσω οι έντιμοι από την εποχή Δοξιάδη που θυμάμαι και δώθε ήταν αυτοί που παραιτούντο εντός 12-18 μήνες. Τουτέστιν οι Σιούφας, Σούρλας, Πεπονής,Παπαδόπουλος και Κακλαμάνης, κανείς άλλος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απατώμαι ή η ΕΙΝΑΠ είχε μέχρι πρόσφατα αριστερό σωφέρ; Οι γιατροί του IKA γιατί τόσο συντηρητικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H EINAΠ είχε προοδευτική κατεύνθυση από 1976-1988, μετεστάφει με την μεταστροφή και του ΠΑΣΟΚ σε συμβιβασμένες πρακτικές Θάτσερ. Το ΕΣΥ Αγγλίας υπέστη κάτι αντίστοιχο από all effective medicine must be free του Artsi Cochrane ΣΤΙςουρές των ορθοπαιδικών επεμβάσεων. Εδώ βέβαια όλοι οι συμβουλάτορες έχουν ξεφτιλύσει κάθε παγκόσμια έννοια Evidence Based Medicine. Το χρήμα ρέει στους ποντικούς και αρουραίους αλλά όχι στους πελάτες ή τους εργαζομένους του συστήματος.!Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν ένα σωματείο μονίμων με μαζικότητα 32% και μαχητικότητα 21% και ένα συμβασιούχων με μαζικότητα 65% και μαχητικότητα 45%. Προ 3 ετίας επιχείρησα σε ρόλο "Νίμιτσ" να ενώσω αλεπούδες και κοκκόρια να φκιάξουμε κοτέτσι αλλά ΤΟΡΠΙΛΗΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, άλλωστε σε ένα κοτέτσι χρειάζονται και κότες να γεννούν ,έτσι;;
    Θα ξαναπροσπαθήσω αν δώ ότι αλλαζουν οι συνθήκες. Οι γιατροί φεύ δεν φημίζονται για το νεωτερισμό τους και οι εξουσιαστές τους το ξέρουν ,οι ίδιοι δύσκολα το αντιλαμβάνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατροί από Νοσοκομεία της Αθήνας μάζεψαν 560 υπογραφές ζητώντας από την ΕΙΝΑΠ να πραγματοποιήσει επιτέλους Γενική Συνέλευση, την οποία μάλιστα προσδιόρισαν στις 7 Μαϊου. Ο Τσούκαλος μετερχόμενος ότι τερτίπι μπορεί να γεννήσει ο νους του ανθρώπου την μετέθεσε αρχικά στις 22 και τελικά πίσω στις 21 Μαϊου, ώστε να συμπέσει με τη γιορτή Κωσταντίνου και Ελένης. Στη συνέχεια επέλεξε ως χώρο όχι κάποιο αμφιθέατρο, αλλά το ξενοδοχείο Imperial που διαθέτει αίθουσα 500 ατόμων, ένω όρισε ως απαρτία 600 άτομα ! Ως ώρα όρισε τις 11.30πμ, χωρίς να προκηρύξει ταυτόχρονα στάση εργασίας ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι να απουσιάσουν νόμιμα από την εργασία τους.
    Αντιπαρερχόμενοι αυτές τις κακόγουστες και αηδιαστικές μεθοδεύσεις οι συνάδελφοι της ΕΙΝΑΠ πρέπει να προσέλθουν και να συμμετάσχουν μαζικά την Τετάρτη 21 Μαϊου στη συνέλευση, διότι υπάρχει κίνδυνος να εκδοθούν καταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τον κλάδο εν γένει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μακρά χείρα του Υπουργείου να γελοιοποιεί την ΕΙΝΑΠ, τη μεγαλύτερη Ενωση της χώρας, να σταγγαλίζει τα δικαιώματα και τις απολαβές μας, προκειμένου εκείνος να θεμελιώσει δικαίωμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο ΝΔ στη Β΄ Αθηνών.
    Το ξενοδοχείο Ιmperial βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός μετρό Μεταξουργείο.
    Η ΔΗΚΝΙ ως γνωστόν είναι η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στους γιατρούς.
    Η ΔΗΚΝΙ είχε μία χαμένη μικρή αδερφή, την "Πρωτοβουλία", την οποία πριν λίγες μέρες περιχαρής ξαναβρήκε. Την είχε καταπιεί ένα κήτος, όπως ακριβώς συνέβη στο Ριτσάκι του Μπόστ. Η ανευρεθείσα αδερφή, που σημειωτέον είναι καλονοικοκυρά, ανέλαβε τώρα να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό της μεγάλης αδερφής, η οποία πλέον ασχολείται μόνον με μανικιούρ, πεντικιούρ και κοινωνικές συναναστροφές.
    Δείτε εδώ μιά κατατοπιστική ενημέρωση από την ΑΡΣΙ.
    Η προσφατη απεργία στις 14 και 15 Μαίου είχε μέτρια επιτυχία. Ο Ηλίας Σιώρας αναφερόμενος στο ζήτημα κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας είπε ότι υπάρχει συνολικότερη ευθύνη όλων μας για τα μικρά ποσοστά συμμετοχής και αναρωτήθηκε αν τυχόν επώνυμοι συνδικαλιστές ήταν απεργοσπάστες.
    Ερωτώ: εαν υποδείχθούν συγκεκριμένα τέτοιοι απεργοσπάστες συνδικαλιστές τι στάση θα τηρήσει η ΔΗΠΑΚ, η παράταξη του ΚΚΕ; Θα επαναλάβει ότι πρόκειται για συνειδησιακό πρόβλημα και θα νίψει τας χείρας της όπως έκανε την προηγούμενη φορά ή θα καταγγείλει το γεγονός με τον τρόπο που αρμόζει. Οψώμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Π.Α.Σ.Κ. ΓΙΑΤΡΩΝ
    Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Σ. ΝΗΣΙΩΤΗΣ
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΠΑΣΚ ΓΙΑΤΡΩΝ

    Ο όρος μεταρρύθμιση στην ελληνική γλώσσα σημαίνει μεταβολή του ρυθμού - του τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης μίας κατάστασης για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος. Επειδή με τον ψηφισθέντα νόμο προβλέπεται δραματική χειροτέρευση της κατάστασης του ΤΣΑΥ, η λέξη μεταρρύθμιση δεν έχει καμία θέση. Οι λέξεις που ταιριάζουν στην κατάσταση που δημιουργεί ο νόμος είναι απορρύθμιση και λεηλασία.
    Με τα αδιαφιλονίκητα στοιχεία τα οποία θα αναφέρω, πιστεύω ότι κάθε αντικειμενικά σκεπτόμενος συνάδελφος θα συμφωνήσει ότι το ταμείο των υγειονομικών λεηλατείται.
    Το ΤΣΑΥ ιδρύθηκε, κατʼ αρχήν, με το Ν.Δ. 8/14.8.25 ως ταμείο ασφάλισης των ιατρών και κατόπιν με τον Ν. 5444/32 λειτούργησε ως ταμείο ασφάλισης όλων των υγειονομικών.
    Το ΤΣΑΥ ήταν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Κατά την διάρκεια των 76 ετών λειτουργίας του ταμείου, η πολιτεία παρενέβη 8 φορές με νόμους - προεδρικά διατάγματα - νομοθετικά διατάγματα. Ο τελευταίος νόμος, πριν από την διάλυση του ταμείου, είναι ο νόμος 2084/1992 του κυρίου Σιούφα. Σήμερα στο ΤΣΑΥ είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 100.000 ασφαλισμένοι. Από τους ασφαλισμένους, οι περισσότεροι είναι γιατροί:

    67% γιατροί
    16% οδοντίατροι
    14% φαρμακοποιοί
    3% κτηνίατροι

    έως 1/4. Το ΤΣΑΥ έχει πολύ καλύτερη σχέση (1/5.5). Από τους 18.000 συνταξιούχους, οι μισοί περίπου είναι σύζυγοι και τέκνα, που λαμβάνουν το 75-80% της σύνταξης. Στο άρθρο 59 του νόμου 2084/92 το κράτος δεσμευόταν να καταβάλλει στο ΤΣΑΥ κάθε χρόνο το ποσό των 35 εκατ. ευρώ υπό την μορφή της κοινωνικής προσφοράς.
    Το 1997, το ως άνω ποσό καταργήθηκε για το ΤΣΑΥ, ενώ σε άλλα ταμεία, όπως των νομικών, συνεχίζει να χορηγείται μέχρι και σήμερα. Το ΤΣΑΥ λοιπόν δεν έχει κοινωνικό πόρο όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, που θέλει να πάρει το 10% των αποθεματικών. Στο νόμο της κυρίας Πετραλιά αναφέρεται ως κοινωνικός πόρος κάποιο ταμείο εξόδου των φαρμακοποιών, οι οποίοι πληρώνουν 4%ο για κάθε τιμολόγιο αγοράς φαρμάκων. Αυτό το 4%ο εισπράττει το ΤΣΑΥ. Το ποσό αυτό δεν είναι κοινωνικός πόρος, αλλά χρήματα των φαρμακοποιών που εισπράττει το ΤΣΑΥ για να μπορούν οι φαρμακοποιοί να βελτιώσουν τις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές.
    Αρκετά τα ψέματα και οι ανακρίβειες.
    Το ΤΣΑΥ δεν έχει κοινωνικό πόρο. Οι εισφορές του ΤΣΑΥ προέρχονται από τους ασφαλισμένους γιατρούς και τους εργοδότες τους. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για την σωστή λειτουργία του ταμείου μας, τα σημαντικά προβλήματα είναι τρία:

    1. Εισφοροδιαφυγή
    2. Συλλογή των χρεών του ταμείου
    3. Σωστή διαχείριση των αποθεματικών

    Η εισφοροδιαφυγή είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να φτάνει το 50%. Τα χρέη προς το ταμείο είναι τεράστια. Ο ιδιωτικός τομέας μόνο χρωστάει στο ΤΣΑΥ 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα με υψηλότατα κέρδη δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΤΣΑΥ. Το Δημόσιο οφείλει στο ταμείο περίπου 1 δις ευρώ.
    Ο τρίτος παράγοντας είναι ίσως και ο δυσκολότερος: Η καλή διαχείριση των αποθεματικών. Ο πρόεδρος του ταμείου σήμερα, αλλά και με τον νέο νόμο, διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό εργασίας και σʼ αυτόν απολογείται. Κατʼ αυτόν τον μηχανισμό, ο πρόεδρος λειτουργεί σύμφωνα με τα προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα του υπουργού.
    Ο πρόεδρος του ταμείου θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και μόνον αυτών. Προ δύο περίπου ετών, η Εθνική Τράπεζα έκανε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Έδιδε στους μετόχους το 40% των μετοχών με τιμή 10 ευρώ φθηνότερα από την τρέχουσα τιμή του χρηματιστηρίου. Την εποχή εκείνη το ΤΣΑΥ είχε 2.5 εκατ. μετοχές της Εθνικής. Το 40% ήταν ένα εκατ. μετοχές. Δηλαδή, το ταμείο θα είχε όφελος 10 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, το ταμείο δεν έκανε χρήση του δικαιώματος του και απώλεσε 10 εκατ. ευρώ. Το ως άνω δικαίωμα επωλήθη σε ιδιωτική τράπεζα, η οποία κέρδισε την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας.
    Το ταμείο μας αγόρασε τα περίεργα δομημένα ομόλογα. Σε επίσκεψη που έγινε από τον ΙΣΑ στο ΤΣΑΥ, τα μέλη της ΠΑΣΚ ρώτησαν τον πρόεδρο του ταμείου γιατί αρνήθηκαν την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας και το
    ΤΣΑΥ να χάσει 10 εκατ. ευρώ. Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι το ταμείο αρνήθηκε κατόπιν εντολής του τότε υπουργού εργασίας, κυρίου Τσιτουρίδη. Όσον αφορά την απάντηση για τον αριθμό των ομολόγων, καθώς και την τιμή αγοράς τους, ακόμα την περιμένουμε.
    Ο νόμος 2084/1992, άρθρο 19, προβλέπει ασφαλιστικά κλιμάκια για τους νέους γιατρούς οι οποίοι διορίστηκαν μετά την 01.01.1993 και μία μόνο σύνταξη.
    Στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία στην οποία ασφαλίζουν τους γιατρούς τα νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, η σύνταξη γήρατος δεν ξεπερνά τα 440 - 450 ευρώ. Τα ίδια μέτρα του νόμου 2084/92 ίσχυαν και για τους νέους μηχανικούς.
    Οι μηχανικοί αγωνίστηκαν και πέτυχαν με νομοθετική τροπολογία οι νέοι μηχανικοί, μετά την 01.01.1993, να παίρνουν για σύνταξη το 85% των παλαιών συναδέλφων τους.
    Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών σιωπά προκλητικά. Είναι φυσικό να σιωπούν και να αδιαφορούν για τα συμφέροντα των γιατρών, καθʼ όσον, όσοι δεν πήραν θέσεις διοίκησης, θέλουν να γίνουν βουλευτές. Ο σοφός λαός μας υπενθυμίζει «ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς». Το ιατρικό κίνημα με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχθεί την αντιλαϊκή διάταξη του Ν. 2084/92 που καταδικάζει τους νέους συναδέλφους σε συντάξεις πείνας 450 ευρώ.
    Στον νέο νόμο, το ΤΣΑΥ ενοποιείται με τα ταμεία των μηχανικών και των νομικών στο ενιαίο ταμείο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων), χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη και δίχως καμία απογραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας.
    Στις 22 σελίδες και τα 14 άρθρα που αφιερώνονται στο ΕΤΑΑ δεν γίνεται καμία αναφορά για τα εντασσόμενα ταμεία:

    - Καμία αναφορά για την εισφοροδιαφυγή
    - Καμία αναφορά για να πληρώσουν οι οφειλέτες του ΤΣΑΥ
    - Καμία αναφορά για την χρηστή αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων

    Το άρθρο 29 που αναφέρεται στη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου καταλαμβάνει 3 από τις 22 σελίδες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναφέρονται στο ΕΤΑΑ. Το ΔΣ του ΕΤΑΑ είναι δεκατριμελές και προκλητικά υπουργοκεντρικό. Ο υπουργός επιλέγει τον πρόεδρο και άλλα 9 μέλη, δηλαδή συνολικά 10 στα 13. Αυτό το υπουργοκεντρικό Συμβούλιο με απεριόριστες και ανεξέλεγκτες από τους ασφαλισμένους εξουσίες θα διαχειρίζεται την περιουσία του ΤΣΑΥ και των άλλων ταμείων.

    Συνάδελφοι,

    Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του ΠΙΣ και του ΙΣΑ δεν θέλησε, δεν τόλμησε, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γιατρών. Παρέδωσε το ΤΣΑΥ αμαχητί. Καταδίκασε τους νέους γιατρούς σε συντάξεις πείνας των 450 ευρώ, τους δε γιατρούς με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε μείωση των αποδοχών τους.
    Με την αφαίρεση του 10% των αποθεματικών θα μειωθεί η σύνταξη των μεν μονοσυνταξιούχων κατά 400 ευρώ περίπου, των δε διπλοσυνταξιούχων κατά 200 ευρώ. Συνάδελφοι, η απαξίωση των γιατρών έχει φτάσει σε έσχατο σημείο.
    Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε ενάντια στα ψέματα και την κοροϊδία των υπουργών Υγείας και Εργασίας. Οι εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ είναι ευκαιρία για τους γιατρούς να πουν το μεγάλο ΟΧΙ:

    • Στις συντάξεις πείνας
    • Στους μισθούς που απαξιώνουν την προσφορά μας
    • Στην ανεργία των γιατρών που ξεπερνά το 25%
    • Στο απάνθρωπο ωράριο των 80 και 100 ωρών την εβδομάδα
    • Και στα τόσα άλλα προβλήματα των γιατρών, για τα οποία αδιαφορεί η πολιτική ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
    1-2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
    Dr. Γιώργος Ι. Ελευθερίου
    Αγγειοχειρουργός
    Γεν. Γραμματέας Ε.ΕΛ.Ι.Α.
    Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

    Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
    Στις 1 και 2 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ του ΙΣΑ και στη ΓΣ του ΠΙΣ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μία στιγμή που τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι ιδιαίτερα οξυμένα και ζητούν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Καθημερινά ακούμε γύρο μας κραυγές δυσαρέσκειας και απαξίωσης όλων των προσπαθειών που γίνονται για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα υγείας. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε παλαιοκομματικές και αντιδραστικές λογικές προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Είναι προφανές ότι η κατάσταση αναρχίας στο χώρο της υγείας τους βολεύει, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν δημόσιο βήμα και να εγκλωβίσουν τους καλόπιστους μέσα σε μία πολιτική λογική η οποία δεν προτείνει λύσεις αλλά περιορίζεται σε άγονη και στείρα αντιπολίτευση.
    Οι ανέξοδοι και όψιμοι τιμητές των πάντων με περισσή ευκολία κραυγάζουν περί “προδοσίας”, “ξεπουλήματος” και “αδράνειας”, επιλέγοντας να ξεχάσουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης όταν ήταν προσκείμενοι στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ κάποιοι άλλοι τυφλωμένοι από δημοσκοπήσεις, με αβάσταχτη ελαφρότητα, θεωρούν την ιδεολογία τους, με αλαζονικό τρόπο, ως την κυρίαρχη ιδεολογία στην κοινωνία. Σκοπίμως όλοι αυτοί αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές δεν νομοθετούν και ξεχνούν σκόπιμα προσπάθειες που έγιναν και γίνονται με αποτέλεσμα την βελτίωση της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος. Οι κύριοι αυτοί μέσα στα πλαίσια της ισοπεδωτικής λογικής που του διακρίνει ψάχνουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν “εφιάλτες” γιατί έτσι μόνο μπορούν να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια στο επίπεδο εκπροσώπησης μας.
    Χωρίς αμφιβολία τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι πολλά και μεγάλα, δεν χωρά αμφισβήτηση ότι υπήρξαν και υπάρχουν από πλευρά κυβέρνησης σοβαρές καθυστερήσεις και παλινωδίες στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος. Αποτελεί καθήκον της συνδικαλιστής ηγεσίας των γιατρών να εντοπίζει τις ελλείψεις και να ασκήσει σκληρή κριτική με γνώμονα το συμφέρον των γιατρών και των ασθενών μας. Συγχρόνως όμως θα πρέπει να ασκούμε ρεαλιστική πολιτική και ως υπεύθυνοι πολίτες να κινούμαστε στο πλαίσιο της πραγματικότητας και όχι στο πλαίσιο της εικονικής πραγματικότητας που με ανεύθυνο τρόπο θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν με σκοπό την απαξίωση κάθε προσπάθειας επίλυσης των υπαρκτών προβλημάτων.
    Πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι οι νοσοκομειακή γιατροί εργάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εφημερίας και με απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς, οι γιατροί του ΙΚΑ εργάζονται με εξευτελιστικές αμοιβές και κάτω από συνθήκες ασφαλιστικής και εργασιακής ομηρείας. Με υπεύθυνη όμως πολιτική και σε συνεργασία με τους φορείς των γιατρών του ΙΚΑ πετύχαμε την επαναπρόσληψη 900 συναδέλφων, την προκήρυξη άλλων 600 νέων θέσεων και την δέσμευση για μετατροπή των συμβάσεων 2000 συναδέλφων από αορίστου χρόνου σε μόνιμες. Εμείς πρώτοι εδώ και πολλά χρόνια μιλήσαμε για ιατρικό πληθωρισμό, αναγνωρίσαμε την δεινή θέση των ειδικευομένων ιατρών και δώσαμε αγώνες για την αναβάθμιση της θέσης του νέου γιατρού. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι που τώρα θυμήθηκαν τους νέους συναδέλφους δεν ήθελαν και ενδεχομένως δεν θέλουν ακόμη να ακούνε για υπερπαραγωγή ιατρικού δυναμικού, είναι προφανές ότι ο λαϊκισμός δεν του αφήνει να αντιμετωπίσουν με υπεύθυνο τρόπο την πραγματικότητα.
    Πρώτοι και πάνω από όλους τους “κραυγάζοντες” υπερασπιστήκαμε τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς την στιγμή που πολλοί “προοδευτικοί” εδώ και πολλά χρόνια έχουν επιλέξει να τους αγνοούν με προκλητικό τρόπο με πρόσχημα ότι έτσι υπερασπίζονται το δημόσιο σύστημα υγείας. Πλήρως αναγνωρίζουμε τις απαράδεκτες συνθήκες άσκηση του ιδιωτικού επαγγέλματος στον τόπο. Δώσαμε και δίνουμε αγώνες για την αύξηση της ιατρικής επίσκεψης και των ιατρικών πράξεων. Πετύχαμε και αυξήσαμε την ιατρική πράξη στα 20 ευρώ, διεκδικούμε την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή αυτής και ελπίζουμε ότι στο άμεσα προσεχές διάστημα θα έχουμε και αύξηση των ιατρικών πράξεων. Την ίδια στιγμή που τα “προοδευτικά” ρεύματα δίνανε μάχες για ένα κρατικοδίαιτο σύστημα υγείας αγνοώντας τους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους, εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε με νομοθετική ρύθμιση την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής και την απλοποίηση των διαδικασιών για χορήγηση άδειας λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
    Η προσπάθεια όμως δεν σταματά ποτέ, έτσι για το αμέσως επόμενο διάστημα διεκδικούμε με υπεύθυνο και ψύχραιμο τρόπο αλλαγές και πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Υγείας δημόσιο και ιδιωτικό αλλαγές όπως είναι:
    · Προστασία του ελευθεροεπαγγελματία γιατρού από τα μεγάλα συμφέροντα.
    · Υπογραφή συλλογικών Συμβάσεων με τους Ιδιωτικούς και Δημόσιους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς
    · Ετήσια τιμαριθμοποίηση των αμοιβών των ιατρικών επισκέψεων και αύξηση των ιατρικών πράξεων σε αξιοπρεπές επίπεδο
    · Οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα έχει ως κύριους πυλώνες τα κέντρα υγείας, τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και κυρίως τα ιδιωτικά ιατρεία.
    · Διατήρηση της αρχής του 51% σε ιατρούς σε όλες τις ιατρικές εταιρείες
    · Να δοθεί η δυνατότητα και στους ελευθεροεπαγγελματίες να νοσηλεύουν ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία μέσα από τη θέσπιση του θεσμού του συνεργάτη ιατρού, όπως εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες ίσου ανταγωνισμού και να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν των τόπο της νοσηλείας τους και των γιατρό της αρεσκείας τους.
    · Επέκταση των νοσηλευτικών και χειρουργικών «πακέτων» για όλες τις ειδικότητες, όπως ισχύει με τις καρδιοχειρουργικές και μερικές ορθοπεδικές επεμβάσεις.
    · Την εφαρμογή του νόμου και την απαγόρευση χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία χωρίς έντυπη συνταγή γιατρού. Σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουμε και δικαστικά την άμεση εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.
    · Τη θέσπιση δια νόμου του τριμήνου για την πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών των ταμείων προς τους γιατρούς, έτσι όπως έχει ήδη γίνει για την πληρωμή των φαρμακοποιών.
    · Αντιμετώπιση της ανεργίας και του πληθωρισμού των ιατρών μέσα από προτάσεις για συγκεκριμένες νέες θέσεις εργασίας (στις επιχειρήσεις, στη δημόσια υγεία, στα πλοία, στους αθλητικούς χώρους, στα σχολεία, κλπ.), για νέες λειτουργίες της ιατρικής (π.χ. ερευνητική, ελεγκτική, κλπ.) για νέες πρωτοβουλίες των ίδιων των γιατρών (π.χ. αυτοοργάνωση σε δίκτυα, δημιουργία μικρών επιχειρήσεων, κλπ. )
    · Μεταπτυχιακή εκπαίδευση.
    · Εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΤΣΑΥ, ασφάλιση της ιατρικής ιδιότητας και όχι της ιατρικής εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι νέοι συνάδελφοι που είναι άνεργοι ή σε αναμονή για την ειδικότητα
    Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά γίνεται εμφανές ότι ο ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός θα βρει τις λύσεις για τα προβλήματα μόνο μέσα από τη συσπείρωση και την κοινή προσπάθεια. Στις επερχόμενες εκλογές του Ι.Σ.Α. δεν πρέπει να λείψει κανείς, αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε και να ψηφίσουμε με γνώμονα την κοινή διεκδίκηση της επίλυσης των επαγγελματικών μας προβλημάτων. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η αξιοπρέπεια και το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά καλούμαστε να δούμε τα λάθη του παρελθόντος, να οραματιστούμε το μέλλον και να αποφασίσουμε για το παρόν. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια της οποίας τη δυσκολία γνωρίζουμε καλά. Επιζητούμε την ενεργή συμμετοχή και τις ιδέες σας με σκοπό να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στον ιατρικό συνδικαλισμό.
    Σε αυτές τις ώρες ευθύνης, σας καλούμε να στηρίξετε στις επερχόμενες εκλογές του ΙΣΑ – ΠΙΣ τα πρόσωπα και τις παρατάξεις που έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι δίπλα στον ελευθεροεπαγγελματία γιατρό με συνέπεια, συνέχεια και αποτελεσματικότητα. Σας καλούμε όλους να αντισταθείτε στο κλίμα απαξίωσης και στις «κραυγές» διαμαρτυρίας και να επιλέξετε εκείνους που με προτάσεις, ήρεμη αντιμετώπιση και ρεαλισμό, μπορούν να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας. Είναι απαραίτητο όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι, με κάθε τρόπο, να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του γιατρού, να αγωνιστούμε αποτελεσματικά για την δίκαιη αναπροσαρμογή των εξευτελιστικών ιατρικών αμοιβών, να απαιτήσουμε τον δραστικό περιορισμό παραγωγής ιατρικού δυναμικού, να διαφυλάξουμε τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και να πολεμήσουμε με κάθε μέσο την χειρότερη μορφή κοινωνικής αδικίας που είναι η ανεργία νέων συναδέλφων.
    Υπερψηφίστε τους υποψήφιους από τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών, υπερψηφίστε τις παρατάξεις που με γνώμονα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό αντιμετωπίζουν ισότιμα τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Στηρίξτε με την ψήφο σας αυτούς που στάθηκαν δίπλα σας , με συνέπεια και συνέχεια , στις διεκδικήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας. Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματά μας και να συνεχίσουμε τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το Σύστημα Υγείας στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρόσθεσα δύο άρθρα εκλεκτών συναδέλφων από αντίπαλες παρατάξεις προεκλογικά για ενημέρωση των συναδέλφων, είχαν σταλεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομίο.Βέβαια οι δύο αυτές παρατάξεις στο περιοδικό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ και ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ του ΠΙΣ ΑΠΑΞΊΩΣΑΝ ΝΑ προσθέσουν το από και ρό κατατεθημένο κείμενό μας που φιλοξενεί ως κυρίως κείμενο το μπλόγκ σε αυτή την ανάρτηση. Φίλοι μου είναι θέμα κουλτούρας, ο συνάδελφος πρέπει να επιλέγει και να ψηφίζει ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχοντας υπο όψιν του όλες τις απόψεις.! Η ΑΕΓ στις προηγούμενες εκλογές είχε 437 ψήφους, με αυτά και αυτά κατορθώνετε να τους τριπλασιάσουμε το φετινό ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε αυτές τις εκλογές στον ΙΣΑ_ΠΙΣ υπάρχει η ελπίδα να απαλλαγούμε απο την αφόρητη καταπίεση του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της μεγαλόστομης τιποτολογίας.οι δύο ηγέτες ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και ΟΕΝΓΕ που φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια της ΔΗΚΙ εγγυώνται την λύση των προβλημάτων νοσοκομειακών και γιατρών ΙΚΑ;;;Εμείς απο το , ονομα και πράγμα,ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ , υποσχόμαστε πως και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί με τους συναδέλφους στους αγώνες που προκαλεί η μη λύση των προβλημάτων μας.Αλλωστε γνωριζόμαστε πιά σε αυτό το χώρο.Αντε και χωρίς αυτοδυναμία!!!ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι υποψήφιοι και οι φίλοι του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ-ΑΕΓ-ΑΡΚΙΝΥΓ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ θα μαζευτούμε για ένα ποτό και συζήτηση στο μπαρ SALERO Βαλτετσίου 51 στα Εξάρχεια την Τετάρτη το βράδυ μετά τις 9.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όχι άλλα τηλεφωνήματα, παρακαλώ
    --------------------------------------------------------------------------------
    Ο πολιτικοποιημένος ιατρός Έλληνας Ευρωπαίος διακατέχεται από έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει στον τόπο του. Εκδηλώνει το μεσογειακό του ταμπεραμέντο στο σεξ, στο γήπεδο, στο κυνήγι του χρήματος αλλά και στην πολιτική.
    Κάθε τέσσερα χρόνια καλείται να ψηφίσει ένα χρώμα που τον εκφράζει ή τον βολεύει. Η δημοκρατία του παρέχει την ελευθερία και τη βούληση να αποφασίσει μόνος του. Τα ΜΜΕ τού προσφέρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται και οι κοκορομαχίες στα κανάλια είναι αρκετά αποκαλυπτικές. Άντε ντε που δεν τον αφήνουν να αγιάσει. Βρέχει - χιονίζει το τηλέφωνο χτυπάει και κάποιος τον προτρέπει να ακούσει τον πολιτικό του λόγο. Αποκλείεται να σωθεί, του την έχουν στημένη από παντού. Βρίσκουν τη διεύθυνσή του στον επαγγελματικό του σύλλογο, τον ψάχνουν και στον τηλεφωνικό κατάλογο με βάση κάποια άγνωστα στοιχεία.
    Τα πολιτικά φυλλάδια, πλούσια ή φτωχά σε διδάγματα και φωτογραφίες, τον περιμένουν ανυπόμονα στοιβαγμένα στο γραμματοκιβώτιό του. Το ιλουστρασιόν χαρτί δίνει στοιχεία για το βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή, για το πόσο σπουδαίος είναι και φυσικά τι άξιος θα γίνει όταν θα πάρει στα στιβαρά του χέρια τα ηνία της πολιτικής. Αυτός που ούτε που τον ήξερε και ούτε που τον ένοιαζε η ύπαρξη του απλού πολίτη μέχρι την προεκλογική περίοδο. Αγωνιωδώς τον χρειάζεται, για να πλαισιώσει την εκστρατεία του και το ανύπαρκτο πλήθος των θαυμαστών του.
    Κύριοι και κυρίες υποψήφιοι πολιτικοί! Ο Έλληνας δεν τρώει κουτόχορτο για να παρασυρθεί από τα παχιά σας λόγια. Δεν θέλει άλλες ενοχλήσεις στο σπίτι του. Εκεί θέλει ήρεμα, ώριμα και χαλαρά να αποφασίσει μόνος του. Μπορεί και είναι ικανός να κρίνει ότι θα επιλέξει τον μέλλοντα διαχειριστή της χώρας του και συνειδητά θα ρίξει την ψήφο του.
    Ευγενία ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέστα χρυσόστομη, ευτυχώς δεν έχω το τηλέφωνόσου και έχω άλλοθι. Για τους πολιτικούς έχω βαρεθεί να αρνούμαι στις εκλογές προσκλήσεις για συνεστιάσεις που υποπτεύομαι ότι τις πληρώνω κιόλας. Για τις εκλογές του ΙΣΑ πήρα 200 τηλέφωνα τους πιό κολλητούς μου(οι 45 συμφοιτητές), άλλωστε ας το ψάξουμε και λίγο. Μου έκανε εντύπωση η θετική ανταπόκριση σε άνω του 50% όπως και ότι 14 ψηφαλάκια χάθηκαν ...γιατί δεν είχαν ανανεώσει εγγραφή, χώρια οι βόλτες Κοπενχάγη, Βερολίνο και Παρίσι.Εχω δώσει και μια είδηση πολιτική σε ένα φίλο σαν πολιτική εκτίμηση αλλά μαλλον με ξέχασαν οι φίλοι.... την επαναλαμβάνω σε ξεχωριστό σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τάζουν προκήρυξη θέσεων χωρίς την νομοθετική ρύθμιση!

    Στις περιοδείες μου συναντώ το αδιαφιλονίκητο πρώτο κόμμα και τους οπαδούς του, την γενική κατακραυγή των έργων και ημερών του ΙΣΑ, την αποστασιοποίηση συναδέλφων από τα προδομένα όνειρα τους. Έχουμε φάει πολύ ορυκτέλαιο!
    Μα πάρα πολύ, τι είναι ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ ένα επιστημονικό επιμελητήριο με απαρχαιωμένο καταστατικό και νόμους που διέπουν τη λειτουργία του, που δεν δίνει ούτε το δικαίωμα εκλέγεσθαι στους έλληνες υπηκόους εξ ομογενών ή ξένων εθνοτήτων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, που αντιπροσωπεύει από τον πλέον πλούσιο γιατρό μέχρι τους 25% άνεργους και ετεροαπασχολούμενους. Πληρεί τον επιτελικό του ρόλο; όχι, πληρεί ή υποκαθιστά σε περιοχές αδύνατης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης τον επιχειρησιακό του ρόλο απέναντι στην εξουσία ; όχι. Τους δίνουμε απόλυτες θριαμβικές πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του δικομματισμού μας θεωρούν δεδομένους και οι όποιες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις γίνονται αντικείμενο όχι συναλλαγής πιά όπως πχ στo συμπαθή κλάδο των δικηγόρων ή των μηχανικών, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ πλευράς ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Μας θεωρούν δεδομένους. Εύκολα θύματα της όποιας υποσχεσιολογίας και αντικείμενα χλεύης από γλυκανάλατα ΜΜΕ και αντιλαϊκών πολιτικών υγείας. Πχ το ΙΚΑ και το ΕΣΥ έχουν μείνει 6 χρόνια χωρίς ουσιαστικά προσλήψεις γιατρών, ο φόρτος εργασίας διογκούται επικίνδυνα για γιατρούς και ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όταν περιμένουμε το 5ο τμήμα ΣτΕ (ΣΔ34/2008) να τακτοποιήσει το θέμα των 2000 προσλήψεων στο ΙΚΑ επί 6μηνο δεν φροντίζουμε στο δικαστή να δώσουμε το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ κα Φάνη Πετραλιά για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ με βάσει την αξιολόγηση της προϋπηρεσίας στην πολύπαθη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως τόνιζαν μέχρι Γενάρη τα συνδικαλιστικά τους "επιμελή" όργανα. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ ως πότε ο γιατρός θα καταπίνει ορυκτέλαια υποσχεσιολογίας φτηνών δημοκόπων και δεν θα βάζει ένα λιθαράκι μόνος του ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ;;;;;

    ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ υποψήφιος για ΔΣ με το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;