Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ο θείος από το Σικάγο

Ο θείος από το Σικάγο

Οι ανθρώπινες σχέσεις ,οι σχάσεις και οι ενώσεις πλανήτων ανδρών και δορυφόρων γυναικών, έχουν παράδοξες πορείες και διαδρομές. Δεν είναι ούτε σε προκαθορισμένη τροχιά ούτε στην απροσδιοριστία συγκεκριμένου χωροχρόνου, τα πιό αλλόκοτα και ανομολόγητα ανταμώνεις σε αυτές.
Ηταν μια εποχή πληθωρισμού, με ακριβά επιτόκια με χρεοκοπίες σπιτικών εκεί κάτω στην Νότια Αφρική που έδιωξαν την 20χρονη τότε Κατερίνα με ένα παιδί στην αγκαλιά και τη μάνα της πίσω στην πατρίδα, το ταίρι της ο πρώτος έρωτας , γλυκό πιοτό της νιότης να λοξοδρομεί στην απόγνωση του Λονδίνου. Το όνειρο του οικονομικού μετανάστη τό χουν φέρει έτσι που παρά τα 7 χρόνια σπουδές ....στην κομμωτική να μένει ανεκπλήρωτο. Αντίθετα η πουτάνα η ζωή σε φορτώνει υποχρεώσεις και ένα κλαψιάρικο θηλυκό μωρό στα χέρια. Ποιός να της έλεγε τότε της Κατερίνας της επιπόλαιας τότε μανούλας ότι το πεισματάρικό της 22 χρόνια μετά θα φόραγε την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας στο αγαπημένο της άθλημα. Τα χρέη και το καθεστώς απαρχάιντ εκεί μαντέψτε τι βρήκε για όνειρο στην Ελλάδα του Ανδρέα, ναι σωστά μαντέψατε χρέη και πληθωρισμό και κάτι επιτόκια που άγγιζαν το 26% εις δόξαν των τραπεζών.
Σε ποιά τράπεζα κατατίθεται ο οργασμός της νιότης.; Ούτε που περνά από το νου η σκοπιμότητα των 9μηνων λογιστικών κλεισιμάτων των μεγάλων όταν με ένα εννιάμηνο γκάστρωμα βρέθηκες ανύπαντρη μητέρα ενός διαμαρτυρημένου γραμμάτιου-παιδιού.
Ευτυχώς στην Ελλάδα της δεκαετίας του 80 δουλιές υπήρχαν. Η εντυπωσιακή κοπελάρα ξέχασα να σας πω της ιστορίας μας, ήξερε από βαφές, ανταύγειες extension πράγματα σπάνια και ασυνήθιστα για την εποχή της. Περιζήτητη υπάλληλος στο Κολωνάκι όπου και γνωρίστηκε με το Σάκη. Λογάς και καταφερτζίκος αν και με ασθενική κράση ο λεγάμενος δεν άργησε να της κλέψει την καρδιά και να δώσει εμπιστοσύνη εκεί που φύσαγε και το γιαούρτι, στους άνδρες. Αλλωστε ήταν και αυτός του σιναφιού της κομμωτικής, με ορμή και πολλά υποσχόμενος.
Τα μέλια φέραν και το συνεταιριλίκι, η Κατερίνα μας βάφοντας μαλλί όλο το λεκανοπέδιο άνοιξαν και το δικό τους μαγαζί στο Δουργούτι.! Δικό τους έγραψα, σημείωσε λάθος στο όνομά του ήταν, η γυναίκα του και υπάλληλος χωρίς ένσημα και με απλήρωτες υπερωρίες το στεφάνι μας στο μαγαζί και στο σπίτι. Συνηθισμένα πράγματα στην Ελλάδα, στη Νότια Αφρική αυτό ειδικά τόχουν ξεπεράσει.......
Η ζωή κύλαγε στους ρυθμούς της βιοπάλης και του ονείρου, κάτι αρρώστιες σύννεφα περαστικά, η καλή μπάζα δεν ήρθε, ήρθε εποχή που η φτωχογειτονιά γέμιζε το μαγαζί Παρασκευή και Σαββάτο ραντεβού, η φήμη δεδομένη ακόμα δεν υπήρχε δίπλα σε κάθε φαρμακείο και ένα κομμωτήριο. Τα αναθρέμματα του παιδιού προχώραγαν σωστά ,το θρασυμάκι θηλυκό η χαρά του σπιτικού, οι δύο πατεράδες ο βιολογικός από το Λονδίνο με την έννοια ο κοντινός το ταίρι της μαμάς στα μικρά και καθημερινά. Άρχισε τότε τη γαλιφιά στη ντρίπλα, το τόπι δεν είχε μυστικά στα πόδια της.
Πάνω στην επταετία έγγαμου βίου, τότε που λεν οι στατιστικές έρχεται και η ερωτική αφλογιστία, έδωσε στο ευτυχισμένο ζευγάρι και η ευτυχία τους έδεσε με ένα δικό τους παιδί, πάλι θηλυκό. Όμορφα τρεχάματα που φέρνει ένα ζούδι ακόμα στη χώρα, άντε γκρίνιαξε λίγο για της ακρίβειας τον καιρό, τις ανάγκες και το μοίρασμα του φτωχού μεροκάματου της τρίχας και του χρωμοσαμπουάν.
Ενα ειδησάριο στη Chicago Tribune την 8η σε κυκλοφορία εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών τη άνοιξη του 2004 για το ξύρισμα ενός ορθόδοξου διάκου για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων έμελλε χωρίς να το ξέρουν και οι δυό ήταν το τέλος μιας ζηλεμένης ευτυχίας.
Ο Chris ο περί ου ο λόγος, εκείνο το Πάσχα σαν δεύτερος ξάδελφος του Σάκη φιλοξενείτο στο διαμέρισμα τους. Μόλις επέστρεψε ο θείος από το Σικάγο, δεν πήγαν καλά οι δουλειές φταιει ο Μπιν Λάντεν τάχα τους είπε.
Με δάκρυα στα μάτια η κοπελάρα σε ένα δίμηνο μου εξηγούσε πως την έδιωξε από το σπίτι τους με το μωρό, ο θείος από το Σικάγο της είχε κλέψει ερωτικά τον άνδρα!
----Δεν θα με πείραζε να μου τον κλέψει μια πιό τσαχπίνα, αλλά άνδρας πάει πολύ, δεν νοιάστηκε για το νεογέννητο παιδί του.
----- Μήπως τον λύγισαν οι ευθύνες του πατέρα;
----Πάντως γιατρέ μου δεν βοηθάει καθόλου στις υποχρεώσεις του .
--- Ηταν λίγο κουνιστός δεν το είχες καταλάβει τόσα χρόνια;;
---- Σε διαβεβαιώ ότι ήταν άνδρας με τα όλα του! Εσύ που τον έβλεπες έτσι γιατί δεν μου μίλησες ;
---- Βρε μπαγάσω εσύ ζούσες μαζί του, δεχόσουν να μην σου κολλάει ένσημα επτά χρόνια, να του δουλεύεις δωρεάν στο μαγαζί, μήπως είχες κάνει πολλές εκχωρήσεις;;
---- Να μου τον κλέψει ο Chris με τα δερμάτινα παντελόνια.!
----Σενάριο πούγραψε η ζωή ούτε ο Φώσκολος δεν το θα το σκαρφιζόταν , αδυνατούσα να την παρηγορήσω περαιτέρω.
Ο Σάκης είναι και αυτός πελάτης και φίλος , παρέμβαση να τα βρουν δεν μπορούσα να κάνω, ούτε ποτέ να παρέμβω τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων, άσε που σαν φιλάσθενος πιό πολύ εκείνος με χρειαζόταν για συμβουλάτορα. Προφανώς ανεπαρκούσε στα πατρικά του καθήκοντα, τους δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει ούτε στο νοίκι. Ο νέος έρωτας ήρθε μια βολική ώρα στο πρόσωπο του νεαρού ξυρισμένου διάκου! Ειλικρινά δεν θα την πίστευα τότε την Κατερίνα άν δεν τους έβλεπα , έκτοτε και ως τα τώρα στη γειτονιά μου να διάγουν βίο «ανθόσπαρτο» και ανέμελο από παιδιά, Σάκης και Chris. Κρατάνε και το μαγαζί μιά χαρά, τα θηλυκά αναπτύσσουν παράξενες σχέσεις στοργής και υποστήριξης ακόμα και στους επαγγελματικούς χώρους. Αφήνουν στους άνδρες τους καυγάδες και μετά μοιράζονται την λεία από τις μάχες. Αϋλοι οι τίτλοι των οργασμών, χειροπιαστές μόνο οι μνήμες της ηδονής.
Η μεγάλη θυγατέρα από τον πρώτο γάμο σπουδάζει στο Λονδίνο κοντά στον ευσταλή πατέρα της. Η Κατερίνα δεν χάθηκε την βλέπω ανά εξάμηνο έχει ξαναφκιάξει εδώ και δύο χρόνια την ζωή της με ένα παίδαρο εταιρείας υγραερίου από το Πέραμα, το μικράκι μεγαλώνει κοντά τους, κουρεύει πάντα υψηλή κοινωνία στο Μαρούσι. Όσες ιστορίες κομμωτηρίου και άν ακούει η Κατερίνα τίποτα δεν την εντυπωσιάζει έχετε ζήσει τέτοιο κατακλυσμό απόγνωσης χωρίς σωσίβιο, εσείς;;

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
20-10-2008

12 σχόλια:

  1. Μα πώς τόστησες ολο αυτό ; Ζαλιστικό θα το έλεγα και φυσικά πολύ ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο οργασμός της νιότης συνήθως κατατίθεται σε κάτι άκαρδα και επαίσχυντα δουλεμπορικά που πληρώνουν την όρεξη σου για δουλειά με το κομμάτι.
    Όσο για την απόγνωση, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, αγαπημένε, γιατί θα θέλουμε κανά κασόνι ουίσκια και μετά σκοινί για κρέμασμα. Και ευτυχώς το κατάστημα δεν διαθέτει ούτε το ΄να ούτε τ΄άλλο.
    Έξοχο κείμενο, όπως πάντα.
    Τα σέβη και τις καληνύχτες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίες ιστορίες... Αλλά στην αρχή ο τίτλος με μπέρδεψε... το πήγα πιο πολιτικά το θέμα!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Exw alkousei kai istories gia 20000 xiliades levges ston by8o,apeires einai oi istories apognwshs an kai den 8a tis elega etsi.Syxnes aprobleptes kai dysarestes katastaseis einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αρκετά ενδιαφέρον καλή δουλειά μπράβο καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ρίτσα ευχαριστώ για τον ενθαρρυντικό λόγο τον χρειάζομαι. Το μήνυμα ήταν αισιόδοξο ταίριαζε με την παγκόσμια αναδυόμενη ελπίδα.
    @Κοπτοραπτού
    Τα δουλεμπορικά κωπηλατικά είναι στον άμεσο στόχο μου στο επόμενο ποστ. Οι διαφθορά άρχισε το 1830 όταν τα πρώτα δάνεια από Εσπερία χρησιμοποιήθησαν για ανταλλαγές γαιών με Τουρκους τσιφλικάδες,και πάνω στο αίμα της Επανάστασης του 1821 κάποιοι επιτήδιοι γίναν οι Προύχωντες των Αθηνών. 4 συνέχειες μέσα στο καυτό χειμώνα. Αφού κάποιοι μιλούν για περιουσίες ας τα πάρουμε τεκμηριωμένα από την αρχή.
    Οι ανθρώπινες σχέσεις αφετέρου προσφέρονται και για ομφαλοσκόπιση, για ανασυγκρότηση και για εισπήδηση στον οικονομικό περίγυρο. Ευχαριστώ για τη γλύκα που αποπνέουν τα λόγια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Φίλε
    Προυπήρχε το χρονογράφημα, ήρθε και το χρονικό!
    @Μαραμένα σύκα
    Παραμυθένιες αλήθειες.
    Στο tag Literature θα βρήτε κιάλλα από το μεσοπόλεμο έως τον Πελοποννησιακό πόλεμο....Λέμε το μύθο εμείς οι παλιώτεροι για να μαζεύουμε τα παιδιά γύρω από το τζάκι. Και για λύτρωση
    @Ανεμε
    Με δρόσισε το πέρασμά σου, ευχαριστώ παρακολουθώ τις ευαισθησίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διονύσιε!με μπέρδεψες αρχικα με τον ττίτλο,πίστεψα ότι έχει σχέση με τον Ομπάμα.Πολύ ωραία ιστορία που μου θύμησε κάτι που είχα γράψει για ένα παλικάρι στην Σκουφά.
    ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ …ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Σκυφτός και σιωπηλός καταγίς στο πεζοδρόμιο
    Πολύ κομψά ντυμένος δεν ανήκει στο περιθώριο
    Δύο δακτυλίδια στο δεξί και άλλα τρία στο άλλο
    Ένα όμορφο ψηλό αγόρι ή μήπως ήταν κάτι άλλο;

    Εξέπεμπε μία μελαγχολία μα και μία βαριεστιμάρα
    Κρίμα τέτοια θλίψη να κατοικεί σε τέτοια κορμάρα
    Τι να τον βασανίζει το αγόρι μου, για τι τέτοιο χάλι;
    Που΄ναι οι φίλοι ; τι να σε κάνω να γελάσεις πάλι;

    Πόσο βασανιστηκες για να αμφισβητήσεις την ζωή;
    Η ελπίδα ηχεί στα αυτιά σου σαν ξεκούρδιστη φωνή
    Η μεθυσμένος από την απόγνωση και την απελπισία
    Διάλεξες να μην αντιστέκεσαι, βούτηξες στην δειλία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον τίτλο που παραπέμπει σε Ομπάμα γιατί τον έβαλες; Αρχικά νόμισα οτι διαβάζω λάθος άρθρο... Πολύ καλη ιστορία πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερό κείμενο φίλε. Ειρωνικό και σκληρό, όπως πάντα μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ευγενία
    προσπαθώ να ..φερθω ευγενικά στην επικαιρότητα...
    @ Ανορθόδοξε ο τίτλος προυπήρχε και ήταν παραφθορά της "θείας από το Σικάγο" του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Ομπάμα σαν επικαιρότητα και φωτό ήρθε και κόλλησε.
    @Δείμο μου
    ευχαριστώ η άποψή σου έχει τη διαλεκτική σκέψη που προσπαθώ να μπολιάσω τον αναγνώστη. Να το χαρεί αλλά να πάρει και την οικονομική διαχρονική εξάρτηση της πρωταγωνίστριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΘΑΛΑΣΣΑ (1962)

    Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα:

    μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις.

    Πόσοι δεν έφαγαν τα νιάτα τους –

    μοιραίες βουτιές, θανατερές καταδύσεις,

    γράμπες, πηγάδια, βράχια αθέατα,

    ρουφήχτρες, καρχαρίες, μέδουσες.

    Αλίμονο αν κόψουμε τα μπάνια

    Μόνο και μόνο γιατί πνίγηκαν πεντέξι.

    Αλίμονο αν προδώσουμε τη θάλασσα

    Γιατί έχει τρόπους να μας καταπίνει.

    Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα:

    χίλιοι τη χαίρονται – ένας την πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;