Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Για τον φουκαριάρη το Δήμαρχο, τον δενδροκόφτη!





update 2-2-2009
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Είμαι σίγουρη ότι δεν θα με θυμόσαστε. Έχω γράψει πολλά άρθρα που απευθύνονται σε σας σαν υπουργός και μετά σαν δήμαρχος Αθηναίων( στην Πόλη της ζωής μας)αλλά εσείς με γράψατε… στις σόλες των υποδημάτων σας. Αλώστε από τότε που φύγατε από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απομακρυνθήκατε και από την ιδιότητα του γιατρού και του προστάτη των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων.
Σαν Βουλευτής με την Ν.Δ. από το 1990 ακολουθήσατε συγκριμένη γραμμή προτεραιοτήτων κοντά στα λιγοστά ευκατάστατα μέλη της κοινωνίας μας σε βάρος των πολλών χαμηλοεισοδηματιών. Την περίοδο 10.3.2004-14.02.2006 είχατε υποσχεθεί ποιότητα παντού ως υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Στο άρθρο μου ΄΄Τα εγκαίνια΄΄ (ΑΥΓΗ,7/08/2004)σας ενημέρωνα κάτι το οποίο ξέρατε .Εγκαινιάσατε με τυμπανοκρουσίες και παπά τα ΤΕΠ (100 κλινών)και τον Αξονικό τομογράφο της εφημερίας νοσοκομείου ΚΑΤ. Το πρώτο παραμένει χώρος αποθήκευσης για τα υλικά της εφημερίας και το δεύτερο λειτούργησε ,μετά από ένα χρόνο.
Στο άρθρο μου Quo vadis 1/12/2004(ΑΥΓΗ) σας ζητούσα να μην ξεχάστε την ιδιότητα σας ως γιατρός με ευαισθησία απέναντι στον συνάνθρωπο όταν κατέχεται την θέση υπουργού που έχει την δύναμη και την δυνατότητα εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων. Επεξεργαζόσασταν το μεγάλο θέμα των εφημεριών ,της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και ειδικά της κατρακύλας του ΕΣΥ αλλά εσείς είχατε επιδοθεί μόνο στο κυνηγητό των ράντσων. Μόλις φεύγατε από το νοσοκομείο αυτά ξανάβγαιναν στο διάδρομο και σε λίγα νοσοκομείο εμφανίζονται ακόμα. Είχατε δώσει τον λόγο σας ότι θα βελτιώσετε το ΕΣΥ αλλά ..φύγατε νωρίς. Μας έμεινε αμανάτι το σύστημα εφημεριών με τα κακά και τα στραβά του.

Ως δήμαρχος από το Ιανουάριο του 2007 του συνδυασμού Αθήνα, η πόλη της ζωής μας είχατε ,επίσης ,υποσχεθεί πολλά. Σας είχα αναφέρει στις 28/09/2007(ΑΥΓΗ) ότι πνίγομαι(και μαζί τα εκατομμύρια κάτοικοι της Αθήνας )και δεν μπορώ να βρω πουθενά καθαρό αέρα για να αναπνεύσω. Ο λόγος που σας ξαναγράφω ελπίζοντας να μην με ..γράψετε και εσείς είναι το τριώροφο υπογειοϋπέργειο γκαράζ 150-180 θέσεων, επιδοτούμενων με 4.000 ευρώ τη θέση που θέλετε να στήσετε στην Πατησίων και Κύπρου. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος αλλά οι μπουλντόζες και υπάλληλοι του δημάρχου Αθηναίων ισοπέδωσαν το πάρκο Λέλας Καραγιάννη, που είχε τα τελευταία 14 μεγάλα πεύκα του δάσους Πατησίων . Αδιανόητο στα μάτια μου την στιγμή που απέναντι ακριβώς (!) είναι ένα γκαράζ ποτέ γεμάτο και γύρω άλλα 5 (πέντε) μισοάδεια. Απορείτε για τι δεν σας πιστεύει ο κόσμος ότι θα ξαναφυτέψετε αυτά τα δέντρα;Ακόμα και ένα παιδί ξέρει ότι απαιτούνται δεκάδες χρόνια για να μεγαλώσουν αυτά τα δέντρα .Αθετήσατε και άλλες φορές τον λόγο σας για τι να σας εμπιστευτούν τώρα; Σας ενοχλεί ΄΄ο περιφερόμενος θίασος των 100 ανθρώπων ΄΄ που εμφανίζονται όποτε υπάρχει πρόβλημα; Χλευάζεται δημοσίως την εκφρασμένη θέληση 3500 συμπολιτών μας με υπογραφή ότι διαφωνούν με το παρκινγκ; Στην Ολλανδία για 1 δένδρο έχει γίνει δημοψήφισμα και αφορούσε σεβασμό στα 300 χρόνια ιστορίας εκείνου του δένδρου!.




Οι φωτό είναι φυσικά όχι από την Αθήνα αλλά από Ολλανδία , εκεί με τους σταθερούς συντελεστές δόμησης επί 150 χρόνια, από τον Αμαζόνιο και από την Σαμοθράκη

9 σχόλια:

  1. Δυστυχώς «Διόνυσε» στη «φουκαριάρα» την πατρίδα φουκαριάρηδες «πολίτες» αποφασίζουν να τους διοικήσουν με γνώμονα και προοπτική, άλλοτε τη πούτσα κι άλλοτε τον κώλο. Ευτυχώς η Αριστερά λειτούργησε σαν (για τη) κοινωνία και κράτησε την πολιτική σε επίπεδο αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη και ο Γ. Σουφλιάς, εκ των ισχυρότερων υποστηρικτών του σχεδίου για τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό, αποφεύγει πλέον να ρίξει το πολιτικό βάρος του υπέρ του γιγαντιαίου project της εισηγμένης Μπ. Βωβός Διεθνής Τεχνική, την ώρα που η ίδια η εταιρεία ομολογεί ότι οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για το «πάγωμα» των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου.

    Χθες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απέφυγε να εμφανισθεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου, αφήνοντας τον υφυπουργό κ. Στ. Καλογιάννη να δώσει απαντήσεις. Προχθές, ο κ. Σουφλιάς είχε αποφύγει, μιλώντας σε δημοσιογράφους, να υποστηρίξει ότι η κατασκευή του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της εισηγμένης, αρκούμενος να δηλώσει ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου, αλλά τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

    «Η ερώτησή μας αναφέρεται σε ένα μεγάλο θέμα», σχολίασε ο κ. Αλαβάνος. «Απασχολεί πάρα πολύ κόσμο στην Αθήνα. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Σουφλιάς -χωρίς να υποτιμώ καθόλου το έργο και τις αρμοδιότητες του υφυπουργού- φρόντισε ο ίδιος να παρέμβει και να πάρει θέση σ' αυτό το επίμαχο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σήμερα κρύβεται».

    Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι μόνο για τις οικοδομικές άδειες των αθλητικών εγκαταστάσεων χορηγούνται άδειες από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά «μέχρι σήμερα ο σχετικός φάκελος δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο. Αμέσως μόλις κατατεθεί, το υπουργείο με τον πιο γρήγορο ρυθμό θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας», για να προχωρήσουν τα έργα για το γήπεδο του ΠΑΟ.

    Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν πλέον σοβαρά ερωτηματικά, για το ενδεχόμενο αποσύνδεσης της κατασκευής του γηπέδου από την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, κάτι που θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για την εισηγμένη, όπως και η ίδια η διοίκησή της ομολογεί.

    Στην τελευταία προσφυγή της στο ΣτΕ, η εταιρεία ζητεί εκ νέου την ανάκληση της απόφασης αναστολής των εργασιών το συντομότερο δυνατόν και δη πριν τις 6 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί η κύρια προσφυγή για ακύρωση του έργου. Μάλιστα, στην προσφυγή τονίζεται ότι οι δύο πιστώτριες τράπεζες, η Αlpha Bank και η Πειραιώς, ειδοποίησαν την εταιρεία ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα καταγγείλουν τις μεταξύ τους συμβάσεις για δάνειο 125 εκατ. ευρώ.

    Μιλώντας προχθές στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, ο Άρης Βωβός είχε τονίσει ότι σε περίπτωση που το δάνειο καταστεί απαιτητό, η εισηγμένη δεν έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις τράπεζες τα οφειλόμενα, αφού δεν διαθέτει την ανάλογη ρευστότητα, ενώ όλα τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της έχουν βάρη και δεσμεύσεις.

    Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί πλέον στην αγορά αναρωτιούνται αν η Βωβός θα γίνει η επόμενη εισηγμένη που θα προσφύγει βάσει του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές και αναδιαπραγμάτευση για την εξόφληση των οφειλών της. Η αβεβαιότητα αντανακλάται έντονα και στη μετοχή της εισηγμένης, που έχει υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με σημαντικό όγκο συναλλαγών. Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης δεν ξεπερνά 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή είναι λίγο υψηλότερη από το δάνειο που ενδέχεται να καταστεί άμεσα απαιτητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μια λαθροχειρία των πολεοδομικών υπηρεσιών του Δήμου και κατά παράβαση της απαγόρευσης του Δασαρχείου, οι μπουλντόζες και υπάλληλοι του δημάρχου Αθηναίων ισοπέδωσαν το πάρκο Λέλας Καραγιάννη, στη γωνία Κύπρου και Πατησίων, που είχε τα τελευταία 14 μεγάλα πεύκα του δάσους Πατησίων.

    Επιθυμία του δημάρχου, των μπουλντοζιέρηδων, των υπαλλήλων, των υπηρεσιών του Δήμου, των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων της δεξιάς παράταξης, της τεχνικής εταιρείας, των εμπόρων φυτών και ειδών κιγκαλερίας, των παραγόντων που θα βγάλουν το κατιτίς τους απ' αυτό το αλισβερίσι και καμιά 15αριά τραμπούκων που ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους μαζί με τα ΜΑΤ και των αντρών του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης, όοοολων αυτών επιθυμία είναι να γίνει ένα τριώροφο υπογειοϋπέργειο γκαράζ 150-180 θέσεων, επιδοτούμενων με 4.000 ευρώ τη θέση, την ώρα που απέναντι ακριβώς (!) είναι ένα γκαράζ ποτέ γεμάτο και γύρω γύρω άλλα 5 (πέντε) μισοάδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΒΟΥΛΗ

    Είναι εκεί στη πολιτεία
    με πλατείες, με γραφεία
    μια φωλιά που ζεί μια ράτσα
    τετραπέρατη καπάτσα
    σκάβουν, σπέρνουν και θερίζουν
    και τρυγάνε με τις ...γλώσσες
    και τα χέρια τά'χουν μόνο
    να υπογράφουν , να μουτζώνουν
    και ποτέ τους τόνα χέρι
    που ΄ναι τ΄αλλο τους δεν ξέρει
    γλωσσομάχοι, γλωσσοφάγοι
    που τις γλώσσες τους να φάνε!

    σε απόδοση Βασίλη Ρώτα 1959

    To απόσπασμα από τις Ορνιθες του Αριστοφάνη θα μπορούσαν κάλιστα τα πετεινά που φώλιαζαν στα μεγάλα πεύκα στο πάρκο της Λέλας Καραγιάννη να του το τραγούδαγαν του Νικήτα φεύγοντας για άλλες Νεφελοκοκκυγίες.
    Με τέτοια αντιοικονομική απόφαση μόνο ένας παράφρων ή ανοικός θα μπορούσε να έχει πάρει, παρά την απαγόρευση του δασαρχείου που παραλείπει να αναφέρει στο σαιτ του Δήμου, και με εκφρασμένη θέληση 3500 συμπολιτών μας με υπογραφή ότι διαφωνούν με το πάρκιγκ. Στην Ολλανδία για 1 δένδρο έχει γίνει δημοψήφισμα και αφορούσε σεβασμό στα 300 χρόνια ιστορίας εκείνου του δένδρου!
    Ντροπή σου κε Κακλαμάνη, αν έχεις τέτοιες αναπτυξιακές ιδέες πρεπει να βωβαθείς πολιτικά. Αλλωστε ο γερο Βωβός μόνο σε συγκεντρώσεις του Λαλιώτη και της Βάσως έστελνε τους υπαλλήλους του,ο μικρός Αρης με το χρέος των 125 εκατ. σε Σάλλα και Κωστόπουλο περιμένει να ξελασπώσει με κάτι τέτοια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Είμαι σίγουρη ότι δεν θα με θυμόσαστε. Έχω γράψει πολλά άρθρα που απευθύνονται σε σας σαν υπουργός και μετά σαν δήμαρχος Αθηναίων( στην Πόλη της ζωής μας)αλλά εσείς με γράψατε… στις σόλες των υποδημάτων σας. Αλώστε από τότε που φύγατε από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απομακρυνθήκατε και από την ιδιότητα του γιατρού και του προστάτη των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων.
    Σαν Βουλευτής με την Ν.Δ. από το 1990 ακολουθήσατε συγκριμένη γραμμή προτεραιοτήτων κοντά στα λιγοστά ευκατάστατα μέλη της κοινωνίας μας σε βάρος των πολλών χαμηλοεισοδηματιών.
    Την περίοδο 10.3.2004-14.02.2006 είχατε υποσχεθεί ποιότητα παντού ως υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
    Στο άρθρο μου ΄΄Τα εγκαίνια΄΄ (ΑΥΓΗ,7/08/2004)σας ενημέρωνα κάτι το οποίο ξέρατε .Εγκαινιάσατε με τυμπανοκρουσίες και παπά τα ΤΕΠ (100 κλινών)και τον Αξονικό τομογράφο της εφημερίας νοσοκομείου ΚΑΤ. Το πρώτο παραμένει χώρος αποθήκευσης για τα υλικά της εφημερίας και το δεύτερο λειτούργησε ,μετά από ένα χρόνο. Στο άρθρο μου Quo vadis 1/12/2004(ΑΥΓΗ) σας ζητούσα να μην ξεχάστε την ιδιότητα σας ως γιατρός με ευαισθησία απέναντι στον συνάνθρωπο όταν κατέχεται την θέση υπουργού που έχει την δύναμη και την δυνατότητα εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων. Επεξεργαζόσασταν το μεγάλο θέμα των εφημεριών ,της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και ειδικά της κατρακύλας του ΕΣΥ αλλά εσείς είχατε επιδοθεί μόνο στο κυνηγητό των ράντσων. Μόλις φεύγατε από το νοσοκομείο αυτά ξανάβγαιναν στο διάδρομο και σε λίγα νοσοκομείο εμφανίζονται ακόμα. Είχατε δώσει τον λόγο σας ότι θα βελτιώσετε το ΕΣΥ αλλά ..φύγατε νωρίς. Μας έμεινε αμανάτι το σύστημα εφημεριών με τα κακά και τα στραβά του.









    Ως δήμαρχος από το Ιανουάριο του 2007 του συνδυασμού Αθήνα, η πόλη της ζωής μας είχατε ,επίσης ,υποσχεθεί πολλά. Σας είχα αναφέρει στις 28/09/2007(ΑΥΓΗ) ότι πνίγομαι(και μαζί τα εκατομμύρια κάτοικοι της Αθήνας )και δεν μπορώ να βρω πουθενά καθαρό αέρα για να αναπνεύσω. Ο λόγος που σας ξαναγράφω ελπίζοντας να μην με ..γράψετε και εσείς είναι το τριώροφο υπογειοϋπέργειο γκαράζ 150-180 θέσεων, επιδοτούμενων με 4.000 ευρώ τη θέση που θέλετε να στήσετε στην Πατησίων και Κύπρου.Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος αλλά οι μπουλντόζες και υπάλληλοι του δημάρχου Αθηναίων ισοπέδωσαν το πάρκο Λέλας Καραγιάννη, που είχε τα τελευταία 14 μεγάλα πεύκα του δάσους Πατησίων .Αδιανόητο στα μάτια μου την στιγμή που απέναντι ακριβώς (!) είναι ένα γκαράζ ποτέ γεμάτο και γύρω άλλα 5 (πέντε) μισοάδεια. Απορείτε για τι δεν σας πιστεύει ο κόσμος ότι θα ξαναφυτέψετε αυτά τα δέντρα;Ακόμα και ένα παιδί ξέρει ότι απαιτούνται δεκάδες χρόνια για να μεγαλώσουν αυτά τα δέντρα .Αθετήσατε και άλλες φορές τον λόγο σας για τι να σας εμπιστευτούν τώρα; Σας ενοχλεί ΄΄ο περιφερόμενος θίασος των 100 ανθρώπων ΄΄ που εμφανίζονται όποτε υπάρχει πρόβλημα; Χλευάζεται δημοσίως την εκφρασμένη θέληση 3500 συμπολιτών μας με υπογραφή ότι διαφωνούν με το παρκινγκ; Στην Ολλανδία για 1 δένδρο έχει γίνει δημοψήφισμα και αφορούσε σεβασμό στα 300 χρόνια ιστορίας εκείνου του δένδρου!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέα προσπάθεια ΥΠΕΧΩΔΕ να περάσει το Χωροταξικό του Τουρισμού

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ όρισε νέα ημερομηνία ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για το Χωροταξικό του Τουρισμού στις 4 Φεβρουαρίου 2009. Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί αιφνίδια στις 16 Δεκεμβρίου 2008 μετά τη μαζική αντίδραση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων* (Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Mom, Greenpeace, WWF), κοινωνικών φορέων (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ΣΑΔΑΣ, ΓΕΩΤΕΕ)*, πολιτικών κομμάτων και χιλιάδων πολιτών.



    Ο αγώνας είναι δριμύς, τα συμφέροντα είναι τεράστια και οι πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί μέσα από το Χωροταξικό η αλλεπάλληλη διάσπαρτη δόμηση τουριστικών χωριών σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά και στις ακτές με επιδότηση έως και 50% και υπέρ-πολλαπλάσια δόμηση από ότι επιτρεπόταν έως σήμερα κλιμακώνονται.

    Πες ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση των ακτών και των νησιών.

    Υπόγραψε για την απόσυρση του Χωροταξικού: http://www.diktioaigaiou.gr/contents/chorotaxiko.php?lang=1



    Μάθε περισσότερες πληροφορίες: http://www.diktioaigaiou.gr/contents/draseis.php?kkid=78&kid=63&action=show&m1=4&lang=1


    *στο Χωροταξικό του Τουρισμού αντιδρούν δεκάδες ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς, εδώ αναφέρονται αυτοί που ψηφίζουν στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;