Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πραξικόπημα Αβραμόπουλου στο ΠΙΣ!




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΡ.ΠΡΩΤΟΔ.1874/01)
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (210-4132242 6976603109
FAX: 2104132242 e-mail: sysi@otenet.gr


Πειραιάς 06/04/2009
Αρ.Πρωτ.8

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣ


Ο Υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος κάνοντας καταχρηστική επίκληση νόμων του Μεταξά και βασιλικών διαταγμάτων (Α.Ν 1565/1939) καθαίρεσε στις 26 Μαρτίου σύσσωμο το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ διορίζοντας άτομα της αρεσκείας του.
Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος χωρίς να αναφέρει τη διάπραξη κάποιας παρανομίας ή παρατυπίας , καθαίρεσε το ΔΣ με το πολιτικό σκεπτικό ότι “δεν εκπληρούνται οι σκοποί του ΠΙΣ με την υφιστάμενη συγκρότηση του ΔΣ ’’.
Η πράξη αυτή του Υπουργού Υγείας αποτελεί ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ κατά της νομιμότητας και της Δημοκρατίας. Δηλαδή ο Υπουργός υιοθέτησε την έγγραφη υπόδειξη του διεκδικούντα την προεδρία κ.Μ.Βλασταράκου , ο οποίος θεωρεί ότι δεν μπορεί να προκύψει Προεδρείο στον ΠΙΣ και συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ το οποίο να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των γιατρών χωρίς να είναι ο ίδιος πρόεδρος.
Η ανεπίτρεπτη αυτή παρέμβαση του κ. Δ. Αβραμόπουλου αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα αντίστοιχο του οποίου δεν έχει διαπραχθεί από κανένα Υπουργό καμιάς Δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από το 1974.

Ο Υπουργός με την απόφαση αυτή απέδειξε έμπρακτα ότι η συμπεριφορά του είναι αυταρχική και προσβλητική προς τους 60.000 Έλληνες γιατρούς που ψήφισαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους τους στον ΠΙΣ.
Ζητάμε από τον Ιατρικό κόσμο να καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προβατάς Σπύρος Ψυχάρης Παναγιώτης

8 σχόλια:

  1. Βαρνάβας Δημήτρης6 Απριλίου 2009 στις 12:11 μ.μ.

    Την εποχή της αποικιοκρατίας το δόγμα της Αγγλικής διπλωματίας συνοψίζονταν σε μιάν και μόνη αράδα : "όταν δεν αποδίδει η διπλωματία των κονδυλοφόρων τότε ξεκινά η διπλωματία των κανονιοφόρων".

    Ο διπλωμάτης κ. Αβραμόπουλος, με την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση κατάργησης του αιρετού ΔΣ του ΠΙΣ και διορισμού ανθρώπων της απολύτου αρεσκείας του, απέδειξε ότι οι κανονιοφόροι είναι μόνιμα προσδεδεμένες στο αγκυροβόλιο της Αριστοτέλους. Κάνοντας επίκληση Μεταξικών νόμων και Βασιλικών Διαταγμάτων ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε τον κανονιοβολισμό του ΠΙΣ και η μάχη προβλέπεται μακρά.
    ¦ Εισακούοντας τις γοερές κραυγές του εκλεκτού της ΝΔ κ. Βλασταράκου, που διαθέτει τις 5 από τις 15 θέσεις στο ΔΣ του ΠΙΣ, καθώς και τις εκκλήσεις 3-4 Ιατρικών Συλλόγων (από τους 52 που υπάρχουν στη χώρα) ο κ. Αβραμόπουλος αργά το μεσημέρι της Πέμπτης υπέγραψε απόφαση (κλικ εδώ) το σκεπτικό της οποίας είναι πανομοιότυπο μ΄ εκείνο που χρησιμοποιούσαν ο Βασιλείς προκειμένου να αποπέμψουν ανεπιθύμητους αιρετούς: "δεν εκπληρούνται οι σκοποί του ΠΙΣ με την υφιστάμενη συγκρότηση του ΔΣ".
    Παραλείπει βεβαίως να πεί ποιοί είναι οι σκοποί του ΠΙΣ, οι οποίοι κατά τον κ. Αβραμόπουλο δεν εκπληρούνται. Να απαριθμήσουμε μερικούς:
    δεν εκπληρούται η καθημερινή δοξολογία υπερ μακροημερεύσεως της Αυτού Μεγαλειότητας (ΑΜ)
    δεν εκπληρούται το Πρωτόκολλο οσφυοκαμψίας κατά τις επισκέψεις στην ΑΜ
    οι επιθυμίες της ΑΜ δεν αποτελούν πλέον εν τω άμα και εντολές για το πόπολο των ανά τη χώρα γιατρών.
    ¦ Η παράταξη Βλασταράκου πρέπει να στιγματιστεί ανεξίτηλα για την ενέργειά της να ζητά επίμονα διορισμό Διοίκησης, ενώ υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγμένο με την ψήφο 60.000 γιατρών της χώρας. Η συγκεκριμένη παράταξη απέδειξε ότι γι αυτήν οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι φερετζές.
    Ας θυμίσουμε ποιοί απαρτίζουν την παράταξη Βλασταράκου στον ΠΙΣ:
    Τσούκαλος Ευστάθιος- Ναπολέων ( ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τσούκαλος)
    Νικολαϊδης Θαν., Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
    Παπαπολυχρονιάδης Κ., Πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ
    Χρονόπουλος Ι., Γενικός Γιατρός στο ΙΚΑ
    Ας θυμίσουμε και ποιούς διορίζει ο Υπουργός στον ΠΙΣ καθαιρώντας το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ:
    Ανεμουδουρά Βαρβάρα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
    Γιαννακόπουλος Κ. Πρόεδρος του Ιατρ. Συλλόγου Λάρισας
    Σπυρόπουλος Ι., Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας
    Νίτσας Νικόλαος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο όμως η απόφαση εμφανίζει ως Πρόεδρο του Ιατ. Συλ. Θεσ/νίκης
    Πρωτόππαπα Φιλιώ, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θηβών
    Αναρωτιέμαι με τι μούτρα οι εν λόγω διορισμένοι θα εμφανιστούν αύριο ενώπιον των συναδέλφων τους, όπως επί παραδείγματι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που έστειλε έγγραφο στον Υπουργό ζητώντας καθαίρεση του εκλεγμένου ΔΣ του ΠΙΣ χωρίς κάν να έχει προηγουμένως συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
    ¦ Η απόφαση καθαίρεσης δεν έχει εφαρμογή άμεση. Θα έχει εφαρμογή μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτό και θα γίνει. Μάλιστα εκτός από την αίτηση ακύρωσης θα γίνει ταυτόχρονα και αναστολή εκτέλεσης, ώστε οι διορισμένοι να μην έχουν δυνατότητα να εγκατασταθούν στα Γραφεία του ΠΙΣ. Εαν το ΣτΕ ακυρώσει την Υπουργική Απόφαση (όπερ και το πιθανότερον) οι διορισμένοι θα μείνουν με το στίγμα στην πλάτη. Θα ξαναπατήσουν άραγε σε Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ να πούν τα γνωστά πομπώδη που ακούσαμε στην τελευταία συνέλευση από τον επικεφαλής τους;
    ¦ Ο υπογράφων κατ΄ επανάληψη επέκρινε τον Μανόλη Καλοκαιρινό. Θα το πράξει και στο μέλλον όποτε χρειαστεί. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να επικρίνεις έναν εκλεγμένο για λάθος επιλογές του και εντελώς άλλο να αναφέρεσαι σε πρακτικές ενός διορισμένου που η πολιτική εξουσία τον φύτεψε για να χειραγωγήσει τον κλάδο. Στις περιπτώσεις αυτές καμιά έννοια του διαλόγου δεν υφίσταται, διότι ο εν λόγω εκτελεί χρέη κανονιού στην κανονιοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί ορισμένοι να εκλαμβάνουν την υπόθεση του ΠΙΣ ως πόλεμο για τη νομή της εξουσίας ανάμεσα στις δύο παρατάξεις της ΝΔ, οι οποίες συμπλέκονται για την καρέκλα του Προέδρου. Όντως έτσι ήταν μέχρι κάποια στιγμή. Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίο ο Γ. Μπασκόζος και ο υπογράφων δηλώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε στις ενδοκομματικές τους διενέξεις. Δε μείναμε όμως μόνο σ΄αυτό. Διευκρινίσαμε ταυτόχρονα ότι θα συμβάλλουμε στην έξοδο του ΠΙΣ από την απάθεια και ανυποληψία και θα σεβαστούμε το όποιο αποτέλεσμα προκύψει με δημοκρατικές διαδικασίες. Τον ίδιο σεβασμό στο αποτέλεσμα που θα προκύψει δήλωσαν όλες οι παρατάξεις πλην μιάς, της παράταξης Βλασταράκου, η από την αρχή δήλωσε απροκάλυπτα πως αν δεν καταλάβει το Προεδρείο δεν πρόκειται ν΄ αναγνωρίσει και να σεβαστεί τίποτα, πράγμα που ως γνωστόν έπραξε ζητώντας ευθέως την επέμβαση Αβραμόπουλου.
    ¦ Η επέμβαση αυτή αποτελεί ωμή πραξικοπηματική ενέργεια που καταλύει κάθε έννοια ψήφου, εκλογής και συγκρότησης οργάνων. Μόλις ο ΠΙΣ έδειξε ότι αποπειράται να βγεί από τη μακροχρόνια κατάψυξη, μόλις έγιναν κάποιες δειλές απόπειρες ν΄ ασχοληθεί με τα προβλήματα των γιατρών, μόλις έπαψε να υπάρχει ένα περιτειχισμένο Προεδρείο, εκδηλώθηκε το πραξικόπημα και τοποθετήθηκαν εγκάθετοι.
    ¦ Η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (κλικ εδώ) είναι τόσο καλά και κατανοητά γραμμένη, ώστε ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι συντελέστηκε και τι θα επακολουθήσει εαν δεν ακυρωθεί το πραξικόπημα Αβραμόπουλου. Ήδη δεκάδες φορείς εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις, αλλά η φωνή του καθενός από τουςς 60.000 γιατρούς της χώρας είναι χρήσιμη, ώστε να ακυρωθεί οριστικά και αμετάκλητα αυτό που συνέβη. Ξεκινήσαμε λοιπόν συλλλογή υπογραφών στην Petition On Line , ιστοσελίδα που διασφαλίζει την εγκυρότητα και αμεροληψία και καλό είναι όλοι μας όχι μόνο να υπογράψουμε, αλλά και να παρακινήσουμε φίλους και γνωστούς, ώστε να υπογράψουν κι εκείνοι. Υπογράψτε λοιπόν. Επιπλέον κάνετε copy-paste και στείλτε το σύνδεσμο http://www.petitiononline.com/dv403484/petition.html σε όλες τις επαφές που διατηρείτε στο Βιβλίο Διευθύνσεων, ζητώντας τους να ενώσουν κι εκείνοι τη διαμαρτυρία τους σ΄ ένα ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατίας, δηλ. τη δυνατότητα να εκλέγουμε όποιους συναδέλφους εμείς επιθυμούμε ως εκπροσώπους μας. Εκτός από γιατρούς κάθε εργασιακής σχέσης μπορούν να υπογράψουν και όποιοι πολίτες επιθυμούν, δεδομένου ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον συντεχνιακό, αλλά ευρύτερα κοινωνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΟ PETITION ON LINE ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΘΕΝΤΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω οτι δεν ήταν γνωστή η φασιστική συμπεριφορά του Αβραμόπουλου. Μια προσεκτική ματιά στον τρόπο που φέρεται και μιλάει ακόμα και για το πιο απλό πράγμα κάνει τον Καρατζαφέρη να μοιάζει με τον Γκάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιιιιιιιιιιιι Τι είπες Απείρωτα πουλεγε και η Ζουμπουλία στο παραπέντε. Πρόφανώς έχουν έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Τα μυστικά του βάλτου που προτείνω να διαβάζονται και ως Μυστικά του ΤΣΑΥ, αυτά κρύβουν οι εγκάθετοι όπως και την κινηματική απραξία που λένε οι συνδικαλιστές μας. Πάντως ένας φίλος βασιλόφρων, γιατί οι καλοί φίλοι μπορούν να είναι ότι γουστάρουν, θιχτηκε με τον φωτογραφικό παραλληλισμό της ανάρτησης, το κεφάλι είναι μειωτικό της στολής ισχυρίζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ έχει απόλυτο δίκιο, του Αβραμόπουλου ο χαρακτήρας, ήταν πάντα μια εύκολη ανάγνωση -φτάνει να ξέρεις φυσικά ανάγνωση, γιατί στα γκάλοπ θεωρείται από τους πλέον πετυχημένου.

    ανάγνωση γνώριζαν πάντα λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αβραμόπουλος είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του σύγχρονου πολιτικού που θα απήγαγαν εξωγήινοι για να μελετήσουν την ανοησία, τον αριβισμό, τη διαπλοκή, την ανικανότητα, την αδιαφορία. Τον ψάχνουν, είναι όμως στο σύμπαν του και δεν μπορούν να τον βρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στράτο συντηρητική πολιτικοί σαν αυτόν με πολύ φιοριτούρα δυστυχώς περιστοιχίζονται από λογής ακόμα πιό συντηρητικό, προσκολημένο σε λόμπυ περιβάλλον και ανθρώπους που ελάχιστη σχέση έχουν με την φημολογούμενη αξιοκρατία ή τον πάλαι ποτέ κλαδικό κομματισμό. Περιστοιχίζονται από άπληστους καπάτσους πραίτωρες ή ακόμα χειρότερα από εξωνυμένους αγροίκους πιστούς κήνσορες!!!
    Κατακάθια κοινωνικά τους είπε το αντίστοιχο παρακράτος της δολοφονίας του Λαμπράκη ο εισαγελέας Δελαπόρτας στην αγόρευσή του. Δεν με εκπλήσσει που τον φτύνουν πιά μέχρι οι παλιοί συνεργάτες του αετονύχηδες προμηθευτές υλικών νοσοκομείων....
    Θα κάνεις Πάσχα πάνω ,ο συγγενής καλά;
    Στρατολάτη

    Στη Νεφελοκκοκυγία των Ορνίθων οι αντίστοιχοι τύποι εκδιώχθησαν με κραγμούς και τσιμπιές
    γλωσσομάχοι ,γλωσσοφάγοι που τις γλώσσες τους να φάνε!Στο σύμπαν του Υπουργού τρομοκράτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;