Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νωπές εντολές σε διακεκαυμένη ή κατεψυγμένη χώρα


“Νωπές εντολές” σε διακεκαυμένη ή κατεψυγμένη χώρα.

Στο πανέρι των λαών μέσα στα σταυροδρόμια της ιστορίας ξεχωρίζουμε όσοι ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό ,τα φωτεινά και χτυπητά παραδείγματα λαών με παιδεία και πειθαρχία και ηγετών με κριτήρια αποτελεσματικής διακυβέρνησης.
Βλέπουμε για παράδειγμα λαούς καρφωμένους στο κόκκινο φανάρι σαν πεζοί, να διαβαίνουν ένα δρόμο μόνο από την επιτρεπτή διαγράμμιση και να φροντίζουν οι υπηρεσίες δασών τους τώρα το καλοκαίρι τις ποτίστρες των πουλιών νάχουν νεράκι για γάργαρο κελάηδημα των φτερωτών τους συντρόφων μέσα στα δάση των οξειών και 10μετρων βελανιδιών. Σε καθαρά πεζοπορικά μονοπάτια σημασμένα, ενισχυμένα με χώρους γυμναστικής, αναψυχής και ανάπαυσης.

Μη ρωτήσετε γιατί είμαστε πρώτοι στα τροχαία σε όλη την Ευρώπη γιατί έχουμε 2.000.000 αυθαίρετα οικήματα, κανένα σεβασμό στη παράδοση και έλλειψη αρχιτεκτονικού προτύπου. Αν λύναμε το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών μας ή που χωροθετούμε νταμάρια, πιθανά να είχαμε λύσει τη φοροδιαφυγή μας και την ικανότητα των ισχυρών να ξεγλιστρούν από τα νομικά κωλύματα. Έχουμε περιορίσει τα οράματα παιδείας και πολιτισμού και βγάζουμε το ψωμί μας με επισφαλή και παρασιτικό για το κοινωνικό σύνολο τρόπο. Επιδοτήσεις, πλαστά τιμολόγια διπλές δουλειές διπλά βιβλία και πιό έμφραγμα θα πλακώσει πρώτο! Καμωνόμαστε τους εξυπνάκηδες και τους περπατημένους αλλά έχουμε καταντήσει χρεοκοπημένοι, υπερβολικοί, εριστικοί αλαζόνες και θύματα του πολιτικαντισμού των τελευταίων 70 χρόνων, τότε που ο εμφύλιος διέκρινε ποιός θα πλουτίσει στηριζόμενος σε ξένες εύνοιες και ποιός θα υποταχθεί στη ξενιτιά ή στο πρόσκαιρο παζάρι των εκλογοθηρικών υποσχέσεων.
Όταν βλέπουμε φιλική δήλωση ατυχήματος, ένα ασφαλή και φτηνό ανά χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομο, ταχύτατα άνετα τρένα, αναπτυγμένα τουριστικά προγράμματα, εργοστάσια που δουλεύουν χωρίς επιδοτήσεις ,πατεράδες να χαίρονται ποδηλατάδες με το μικρό τους παιδί, ή ατέλειωτο ελεύθερο χώρο και χρόνο σε εντυπωσιακά πάρκα μέσα στις ξένες πόλεις εντυπωσιαζόμαστε.........Στις κυριότερες χώρες της Ευρώπης απολαμβάνουν οι πολίτες τους φτηνά σούπερ μάρκετ, πραγματικές προσφορές στα μαγαζιά, ελεγμένα τρόφιμα, αχρείαστα φροντιστήρια παραπαιδείας, επιστημονικές και σε καθημερινή βάση υπηρεσίες υγείας όπως και ισονομία απέναντι στον παρανομούντα, ενώπιον της δικαιοσύνης.
Έχουν φροντίσει χρόνια αυτοί οι πολίτες να υπερασπίζονται το βιοτικό και εργασιακό τους επίπεδο, την αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, το διαχωρισμό της εκκλησίας από τα πολιτικά δρώμενα και τώρα εν μέσω κρίσης του συστήματος εύκολα διαβλέπουν τους διαφυγόντες πόρους στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους και τους διεκδικούν.
Εμείς στην πρώην εύκρατη Χώρα μας, καταστρέψαμε το φυσικό περιβάλλον, στηριχτήκαμε μόνο στο πετρέλαιο για ενεργειακούς πόρους, κάναμε θεό την αυτοκίνηση εις βάρος των μέσων μαζικής μεταφοράς και βιώνουμε βίο αβίωτο σε ατμόσφαιρα Όζοντος και μικροσωματιδίων στις πόλεις μας. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσής μας διαθέτουν σε λίγα χέρια 52 εφημερίδες, πολλές εκφυλιστικά αθλητικές, και πανάκριβες για το προϊόν που προσφέρουν. Η μεγαλύτερη βιομηχανία της πλούσιας χώρας μας, ο τουρισμός παρέχει ένα πανάκριβο υπερτιμημένο και παρωχημένο προϊόν. Οι καλοί πελάτες Ινδοί ,Ιάπωνες ,Αμερικανοί , Αραβες και Γερμανοί σουλατσάρουν Βόρειο Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία ,Βρετανία γιατί έχουν να δώσουν και συμφέρουν.
Εμείς ακόμα δεν μοιράσαμε την κακομοιριά του Αιγαίου με τους ψευτοφίλους μας τους Τούρκους, που στον οικονομικό πόλεμο μας νικούν κατακράτος τουριστικά .Οι λεωφόροι πληροφορικής έχουν μείνει απελπιστικά ανεπαρκείς και οι παιγνιδομηχανές με την εξάρτησή τους στη νεολαία ρεφάρουν τα ελλείμματα δραστηριότητας και ανεργίας.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τα χρόνια εξουσίας που συντηρούν μεταδικτατορικά στέρεψαν το όνειρο και ξεφτίλισαν κάθε αρχή και ιδανικό. Συχνά στις κοκορομαχίες τους συσκοτίζουν τα πραγματικά προβλήματα, υποτιμούν τους πολίτες σε κακομαθημένους πελάτες ανεξόφλητων υποσχέσεων και για να δέσει η ψυχασθένεια που βιώνουμε μας πείθουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Το ΛΑΟΣ με συχνά εντυπωσιακές ιδέες λαϊκισμού εισπράττει ένα σημαντικό κομμάτι δυσαρέσκειας συντηρητικών πολιτών,πάντα τοποθετημένο με το χώρο των κερδοσκόπων. Οι πόλοι της αριστεράς με πλούσια παράδοση ιστορική, χωρίς ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κουλτούρα, αλλά με λύσεις και μαχητικότητα έχει περιθώρια να κερδίσει χαμένη εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στόχων που χρειάζεται η χώρα. Αν εύρισκε και το βηματισμό των ενωτικών σχημάτων θα είχε να προσφέρει και στις εξελίξεις του πολιτικού σκηνικού. Είμαστε στο πάτο της Ευρώπης έχοντας μπροστά μας έναν ένοχο Καραμανλή και ένα εικονικά αθωωμένο Παπανδρέου. Ξέρουμε όλοι ότι η μπάλα που παίζουν είναι για κλάματα και όμως ακόμα τους έχουμε στο παιγνίδι. Οι νταβατζήδες των εργολαβιών και των εκδόσεων με τις πολλές δουλειές δεν αφήνουν στο μέτρο που τους επιτρέπουμε να τους φύγει ούτε ευρώ από τα αναπτυξιακά προγράμματα που εξελίσσονται στη χώρα. Τα διυλιστήρια, τα ακτοπλοϊκά, το υγραέριο, η ιδιωτική υγεία και παιδεία όλο και μαζεύεται σε χέρια λίγων και εκλεκτών.
Η κρίση και η ρευστότητα υπήρχε σαν πρόβλημα μόνο για τους τραπεζίτες, τα μέτρα για φτηνό αυτοκίνητο και η εύκολη χορήγηση βίζας σε Ρώσους τουρίστες βαπτίστηκαν σαν το απαύγασμα της οικονομικής σκέψης της ΝΔ.
Δεν μπόρεσαν να νοικοκυρέψουν τον ΟΣΕ, βρέθηκαν όλα τα νερά μολυσμένα, δεν οριοθέτησαν ΧΥΤΑ, δεν φύτεψαν ένα πάρκο. Όλα στα κάρβουνα. Όποιος παρακολουθεί τις καθημερινές εξελίξεις από 2-3 εφημερίδες και ανάμεσα στις γραμμές σκοπιμότητας, χωρίς κομματικά γυαλιά διακρίνει ότι η μόνη σταθερή αξία σε αυτό τον τόπο είναι η Οδύσσεια του μέτοικου. Και βέβαια να προσπαθούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια των μονοκομματικών ανέλεγκτων κυβερνήσεων, που την προκοπή τους την είδαμε και να αποφασίσουμε σαν χώρα ότι είναι η ώρα των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με πρόγραμμα τετραετίας για απλά και πρακτικά ζητήματα που λέγαμε και μόλις πριν δύο χρόνια.

Πόσες φυλακές αντικοινωνικών εξουσιών θα χτίσουμε, ακόμα με μια διλληματική από την κατάψυξη του παρελθόντος ψήφο μας;;;;
2-9-2009

9 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
    (Επειδή κανένας δεν θα σκύψει να το πάρει)

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ



    Ο Κώστας θα προσφύγει στις κάλπες
    Βαρέθηκε ,δεν αντέχει τους αντάρτες
    μάλλον κάνει στο ΠΑΣΟΚ την πάσα
    βαρυστομάχιασε με την μεγάλη μάσα

    Στους πράσινους μοιράζουν υπουργεία
    Διψάνε για δόξα πάσχουν από αμνησία;
    Συμπεριφορές που θυμίζουν αλαζονεία
    Προσοχή! δεν φτάνουν σε αυτοδυναμία

    Φίλοι του ΠΑΣΟΚ πολύ δεν βιάζεστε
    Ο κάλπικος παράς ποτέ δεν χάνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια να προσπαθούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια των μονοκομματικών ανέλεγκτων κυβερνήσεων, που την προκοπή τους την είδαμε και να αποφασίσουμε σαν χώρα ότι είναι η ώρα των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με πρόγραμμα τετραετίας

    Σωστή η θέση αυτή μόνο που τα μικρά κόμματα, πλήν του ΛΑΟΣ, έχουν δηλώσει ότι δεν συνεργάζονται με κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ευγενία
    Ο κώστας με το ψήφο στο Γιώργο τώρα στα δύσκολα,μας παραξένεψε τι κρύβεται από πίσω, άλλος θα πεί μια ΧΜΘ στη πόλη των Αγγέλων, άλλος το 41% αυτοδυναμίας με 5κομματική ακόμα βουλή, και άλλος οι 4 μεγάλες εθνικές αποφάσεις στο επόμενο 6μηνο κόντρα στους αχαρακτήριστους Αμερικανούς.Πάντως ούτε στα οικονομικά είχε να κότσια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τα βάλει με το Κεφάλαιο, όσο απαιτεί η αστική δημοκρατία.
    Τι ωραία παρομοιωση το ΠΑΣΟΚ σαν κάλπικη λίρα.....όνειρο ξέπνοο ξεθυμασμένο. Τα αρχηγικά κόμματα δεν έχουν βάση πια να τα δώσει ρεύμα αυτοδυναμίας.
    @ Αθεόφοβε
    Το ΛΑΟΣ βάζει πλώρη για 3ο κόμμα, αυτό είναι το μεγάλο όνειδος για την Αριστερά του ΚΚΕ που καμώνεται ότι δεν το ξέρει....
    Ο Σύριζα παρότι έχει πρόγραμμα από το Μάρτη 2009 δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος, το 5,2% εννοώ.
    Πρέπει να μάθει να απευθύνεται στο 94,8% δηλ τους ΑΛΛΟΥΣ. Ο μικρός λέει να εφαρμόσει το καταστατικό ,μια πατάτα που έχουν ψηφίσει και πιάνει Αλαβάνο, Κουβέλη,Δραγασάκη, όμως εγώ πιστεύω ότι τα στελέχη τα στέλνει σπίτι τους η ψήφος. Ας μπουν σε αυτές τις εκλογές στο δρόμο που χάραξε ο Αλέκος στη δύσκολη επαρχία του Ηρακλείου Κρήτης. Το Αγρίνιο, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα προσφέρουν πεδίο λαμπρό για τέτοιο πείραμα ακόμα και Καβάλα ,Σέρρες. Και τέλος πάντων οι συζητήσεις για κατάρτηση ψηφοδελτίων να είναι 1.2 ώρες μέχρι 13.8.09 όχι παραπάνω. Ο ευρύς κόσμος της αριστεράς χέστηκε ποιός θα βγεί, από τις συνιστώσες όταν όπως προείπα είχαν την δυνατότητα να κατέβουν Ενωμένη Αριστερά και το απεμπόλησαν. Προδίδουν έτσι τον κόσμο της εργασίας, το 10% άνεργους, το 30% ανασφάλιστους, το 30% υποαπασχολούμενους με μεροκάματα πείνας . Τι να το κάνω να πιάσω τα δικαιώματα των 4% ομοφιλόφιλων και 2% φυλακισμένων και να ξεχνάω να έχω παρουσία στα ΙΚΑ και στους χώρους εργασίας και ανεργίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άνοιξε πάλι ένα δυναμικό ρηάλιτι να μαζέψουν κόσμο τα κανάλια, μέχρι να αρχίσει το κανονικό τους πρόγραμμα, το θέμα είναι μπορούμε να χαλάσουμε τη σούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Kap koum
    Απλά μπορούμε να ρωτάμε τα παιδιά τα διορισμένα των 500 χωρις ένσημα αν θα ψηφίσουν αυτούς που τους διόρισαν,
    αν οι "νεφροπαθείς" με ηλεκτρικό στην Ανατολική αττική θυμούνται ποιός τους βόλεψε με το ρουσφετάκι τότε και πόσο το απολαμβάνουν τώρα,
    αν οι ταξιντζήδες θυμούνται την αυξηση Καραμανλή, οι φορτηγατζήδες την εξαίρεση από τα κλειστά επαγγέλματα και οι βενζινάδες την μη τοποθέτηση ταμειακών και αυτόματων πωλητών.
    Α να μη ξεχάσω τους δήμαρχους τι δέντρα φύτεψαν φέτος, ε να πώ και κανένα αστείο........για τις δημοτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνωνυμα από Ταιβαν με παραπομπές πιθανά πορνογραφικού περιεχομένου δεν επιτρέπονται εδώ.
    Τα Χαλόνια μετά από συγκρούσεις βαρέων πυρήνων πρωτονίων θα ανακαλυφθούν φυσιολογικά του χρόνου 2010, στο γραμμικό επιταχυντή του CERN Ζυρίχη και 27 χλμ γύρω. Ο Σύριζα ακόμα δεν έχει ανακαλύψει τη σύσταση του Σύμπαντος, 4% ορατή ύλη, 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια.
    Πάντως η είδηση είναι αποψινή συμφώνησαν Ρινάλντι, Κουβέλης και βγήκαν στη βροχή χωρίς ομπρέλες.!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα λες Διονύση αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες για ουσιαστική αλλάγη και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τον τόπο,αλλά γιατί δεν υπάρχουν ψηφοφόροι για να τις στηρίξουν.
    Το βλέπω εδώ στην επαρχία...η μιζέρια στο μεγαλείο της.Έχουν αρχίσει οι παρελάσεις στα γραφεία των δύο μεγάλων κομμάτων ήδη για ρουσφέτια.
    Το μέγιστο που επιδιώκει ο Έλληνας επαρχιώτης είναι μια θέση στο δημόσιο που μόνο ένα πολιτικό μέσον μπορεί να του την εγγυηθεί.
    Οι περισσότεροι τουλάχιστον είναι έτσι..αν όχι όλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Maraμένα σύκα
    Αν και είναι η εποχή των φρέσκων μαράθηκες σε αντοχές βλέπω. Ζήλεψες την ΅δόξα΅της σκοτεινής ύλης, την αγαπούν οι επιστήμονες της ζωής και με φανάρι ενίοτε την ψάχνουν μέσα στους συναθρώπους μας. Οποτε είχα να διαθέσω μισή ώρα στον αντίπαλο, ακόμα και τον βλάκα, είχα να πάρω και να δώσω σε ιδέες μαζί του, απλά πολλές φορές δεν έχουμε τον χρόνο, ούτε τα κομματικά γυαλιά αλλά ούτε και το μπάχαλο των μικρομεγαλισμών είναι του ενδιαφέροντός μου. Γιαυτό και με βλέπεις σαρκαστικό με τον τόνο αισιοδοξίας τον Αιγινήτικο, παρά απελπισμένο σαν και σένα.
    Πέρασε ο Τσίπρας από την πόλη σου έμαθα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;