Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

IBC 2009, Amsterdam RAI Station

Check out this SlideShare Presentation:
DTV/DVB-T/H & HD RADIO-IBOC Solutions
Video Transmission
TV on Mobile
TV on demand
IPTV
Eye-catchers
Set Top Boxes
Multiple video watch
Digital cinema. cameras, studio, links
Stereoscopic 3D presentations


Σχετικά
1. Harmonic Targets Multiple Formats Platforms.
2. T-VIPS' IBC highlights include launch of world's first integrated JPEG2000 solution for SD, HD and 3G HD video transport
3. IBC 2009: Linear Acoustic Launches Metadata-Based Loudness Solution
4. Jampro Antennas to Continue Tradition of Exhibiting Advanced Antenna And RF Component Offerings at IBC 2009
5. Pace unveils DVB-T2 Freeview HD Box

3 σχόλια:

  1. Απο τους 1300 εκθέτες συμμετείχαν περίπου οι 1000,με άνω των 50.000 αντιπροσώπους και επισκέπτες που άγγιξαν το 1.300.000. Από τις 130 χώρες συμμετοχής πωλητών και αγοραστών χαρακτηριστικές παρουσίες εκτός από τους πολλους Κινέζους και Αμερικάνους παρουσίες από βόρειο Κορέα,Λιβύη,Νότια Αφρική, Αυστραλία, Μογγολία και Ουγκάντα. Ισχνή φέτος η παρουσία Τουρκων και Ρώσων.Από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε στην αίθουσα 1 διακρίθησαν στο κλεισιμο εργασιών και παρουσίασης προϊόντων η HOLKIRK, NEWTEC, E2V,T-VIPS, NUCOMM,HARMONIC, HTTV ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΊΘΟΥΣΑ 2 η DEKTEC, από την αίθουσα 4 η HOMECAST & SAGEM από την αίθουσα 8 η EDDYSTONE, JAMPRO, LINEAR, DIGIDIA, ALDENA από την αίθουσα 9 η BRYANT BROADCAST & CANFORD και από την αίθουσα 10 η JVC. Η πόλη του Αμστερνταμ γιορταστική με καλό καιρό υποδέχθηκε μια από τις πιό πετυχημένες εμπορικά από τις 300 εκθέσεις που φιλοξενεί ετησίως, με πολλές εξυπηρετήσεις μεταξύ των οποίων πρωινό κανάλι μετάδοσης δρώμενων σε καλωδιακή και επίγεια ψηφιακή ΤιΒι. Η τελευταία είναι γεγονός από 4ετίας στην Ολλανδία!
    Στην ψηφιακή εποχή σήματος είναι πιά μπροστά στα Βαλκάνια Κύπρος και Αλβανία, μόνον αυτοί .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι επίσημοι αριθμοί της Έκθεσης IBC 2009!
    Η φετινή Έκθεση IBC φιλοξένησε 45.547 άτομα.
    Πρόκειται για μία μείωση μόνον 7% σε σχέση με την περσινή έκθεση.
    «Η IBC εξασφάλισε την ποιότητα της Έκθεσης και των Συνεδρίων. Και θα εκπλαγείται από το πόσο καλά τα καταφέραμε», δήλωσε ο κ. Mike Crimp (COO) σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε.
    Ενάντια στο δύσκολο σκηνικό του οικονομικού κλίματος ανά τον κόσμο και της πτώσης που παρουσιάζει η βιομηχανία Media Broadcasting και η τεχνολογία της, η πτώση συμμετοχής μόνον κατά 7% φέτος, κρίνεται ως σημαντικά θετική.
    Η IBC αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να δικτυωθείτε με ανθρώπους της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, για να προωθήσετε νέες σκέψεις και να δημιουργήσετε ευκαιρίες στην αγορά. Παραμένει ένα ζωτικής σημασίας γεγονός στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, και συνεχίζει να παρουσιάζει μία θετική εικόνα για το μέλλον της βιομηχανίας μας.
    Ο κ. Crimp δήλωσε: «Δεν είμαστε απλά ένα trade show, αλλά ένα event όπου ο κόσμος έρχεται να δει τα αποτελέσματα όλης της σκληρής δουλειάς της βιομηχανίας μας. Αυτό εμείς το ονομάζουμε «the IBC content experience».
    Με περισσότερους από 1.300 εκθέτες φέτος, συμπεριλαμβανομένων των νέων stands από όλο τον κόσμο, η IBC 2009 πρόσφερε μία υψηλής ποιότητας εμπειρία. Και με το ‘θόρυβο’ που δημιουργήθηκε γύρω από το νέο Production Village στο Hall 9, σε συνδυασμό με όλη την άλλη επένδυση που έγινε φέτος, η IBC 2009 ήταν για μία ακόμη φορά, ένας σημαντικός τόπος επίδειξης για όλους όσους συμμετείχαν.
    «Η IBC είναι το πιο σημαντικό show για εμένα. Πιο σημαντικό από ότι η CES ή η NAB. Φέτος ήταν ακόμα πιο κοντά σε μένα από ότι πέρσι. Όλες οι εταιρείες που με ενδιέφεραν βρέθηκαν εδώ», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom κ. Dieter Engel.
    «Η Fujinon πάντα χρησιμοποιούσε την IBC για να εκθέσει νέα προϊόντα, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό λόγο για τους dealers και τους τελικούς χρήστες να επισκεφτούν το εντυπωσιακό μας περίπτερο. Αναθεωρώντας την εμπειρία μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Έκθεση IBC παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο να έχουμε μία άριστη εικόνα της broadcast και κινηματογραφικής αγοράς», δήλωσε ο κ. Olaf Siem, Υπεύθυνος Πωλήσεων Broadcast & Cine Lens της Fujinon Europe GmbH.
    Λόγω του ότι η IBC εδώ και περίπου 40 χρόνια έχει γίνει μάρτυρας πολλών οικονομικών μεταπτώσεων, φέτος οι διοργανωτές επένδυσαν σε γνώση. Και έτσι επένδυσαν σημαντικά σε νέες και αναβαθμισμένες attractions, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη επένδυση για τα χρήματα όσων την επισκέφτηκαν.
    Το Production Village στο Hall 9 επέτρεψε στους Εκθέτες να απευθυνθούν στους πελάτες τους -videographers, film makers και λάτρεις των καμερών- με έναν τρόπου που δεν είχαν την ευκαιρία παλαιότερα. Και αυτό είχε μεγάλη απήχηση στους επισκέπτες και τους εκθέτες, συνδυάζοντας την καλύτερη και πλέον σύγχρονη τεχνολογία με επαγγελματικά και exhibitor training sessions σε όλα τα ζητήματα, από το πώς να πραγματοποιήσεις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έως πώς να πραγματοποιήσεις λήψεις για την τέλεια συνέντευξη.
    Από συζητήσεις σε panel με φοιτητές από όλον τον κόσμο, έως τις «πράσινες» συζητήσεις, αλλά και τις συζητήσεις για 3D και τις παρουσιάσεις για το μέλλον των ειδήσεων και των αθλητικών εκπομπών, το φετινό IBC Conference 2009 ήταν τουλάχιστον κατανοητό σε όλους. Η IBC συγκέντρωσε φέτος εξαιρετικούς ομιλητές, που κάλυψαν μεγάλη γκάμα θεμάτων.

    Ο κ. David Crawford, που φέτος παρέδωσε τη σκυτάλη για το ρόλο του Chairman των Συνεδρίων της IBC στον κ. Mike Lumley, δήλωσε: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό πρόγραμμα συνεδρίων, τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Δεν θέλαμε μόνο μία ομιλία σχετικά με τις πωλήσεις, αντίθετα προωθήσαμε τις συζητήσεις και μία σειρά από sessions σε panel».
    Ο κ. Mike Crimp συνεχάρη τον κ. Crawford δηλώνοντας με τη σειρά του: «Τα Forum sessions ήταν πραγματικά γεμάτα, ίσως και πιο γεμάτα από ότι πέρσι, και όλα αυτά χάρη στον κ. David Crawford».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοκλήρωση έργου Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) απο την OmniWave για την μετάβαση στην επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση DVB-T.
    ( 29.09.2009 | 11:54:24 )

    Δελτίο Τύπου

    H εταιρεία OmniWave ΕΠΕ ( http://www.omniwave.gr ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υλοποίηση και παράδοση του έργου «DVB-T HEAD-END EQUIPMENT» για την πρώτη δημόσια επίγεια Ψηφιακή πλατφόρμα στην Κύπρο, με προϊόντα του διεθνώς αναγνωρισμένου Οίκου Harmonic Inc (MPEG Encoders, Multiplexers κλπ), στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου-ΡΙΚ ( http://www.cybc.com.cy ).
    Η πλατφόρμα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τέσσερα τηλεοπτικά (ΡΙΚ1,ΡΙΚ2,ΕΡΤ WORLD & EURONEWS) και τέσσερα ραδιοφωνικά (ΡΙΚ1,ΡIK2,ΡIK3,ΡIK4) προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι τηλεθεατές-ακροατές μέσω του κατάλληλου αποκωδικοποιητή χωρίς καμμία απολύτως συνδρομή (FTA).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;