Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

54- Ανορθολογισμός


1. Ανορθολογισμός ή the Age of Stupid
Μετά από 8 μήνες η επικοινωνία μας έχει επικεντρωθεί πιά μέσω του
blog με ανα τετραήμερο περίπου αναρτήσεις και σχόλια σε επισημαινόμενα σημαντικά άλλα blog. Μεσολάβησαν δυο εκλογές, 3 ταξίδια στο εξωτερικό,128.000 επισκέπτες στο διαδίκτυο οι επαφές στο Facebook, Linkin, Plaxo, Slideshare, Youtube κλπ. Η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρόφαση για φτώχεια, ανεργία, ύφεση, ο έλεγχος τιμών και στατιστικών σπάνιο είδος στο τόπο μας, στον εξωτερικό περίγυρο πιεζόμεθα ως ευένδοτα ρευστά , οι γιατροί σαν σάκος του μποξ στο πάγκο της εφορίας και στην νέα εποχή 50 ημερών νέα διακυβέρνηση.
Τι σχέση μπορεί να έχουν η Νινευή με τα Σκόπια, το έπος Γκιγκλαμές με το πρόγραμμα 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ;;;
Ο Ασσουρμπανιπάλ και ο Παπανδρέου. Γιατί πωλείται ελπίς made in China και ξεφορτώνεται σε προβλήτα του Πειραιά.!
2. Πολύ κουβέντα για τη διαφθορά στα νοσοκομεία, πολύ λίγες κουβέντες επί των τύπων των ήλων.
Η πολιτική οικονομία της διαφθοράς του ΕΣΥ. Του Ανδρέα Ξανθού, του Δημήτρη Βαρνάβα και του Γιάννη Μπασκόζου Λίγα λόγια και σταράτα, οι γιατροί προσθέστε τον προβληματισμό σας στα σχόλια σε τόσο μεγάλο θέμα.
3. Ιδέες για ξεχωριστά ταξίδια με παρουσιάσεις εικόνων και βίντεο συνοπτικά και περιεκτικά. Το
κέντρο επιστημών Νέμο στο Άμστερνταμ, το Φόντελ πάρκ ένα από τα 6 μεγάλα πάρκα της όμορφης αυτής πόλης και το ξεχωριστό Κιόσκι πεταλούδων στο Artis Zoo του Άμστερνταμ. Στείλτε μας δικές σας προτάσεις, ταξίδια.
4. Άλλα ταξίδια σε παρουσίαση φωτό
στα δάση Μπάντεν της Βιέννης, στο μεγαλύτερο ζωολογικό πάρκο της Βιέννης ένα μονοπάτι πάνω στις κορυφές των δένδρων και άλλο ένα από το Ζωολογικό πάρκο στο Βερολίνο.
5. Body Painting ή
Χρώματα ζωής και πολέμου, με τον καρκίνο. Από την πλαστικό χειρουργό Ευγενία Ηλιοπούλου.
6. Α πέρασαν βουλευτικές εκλογές λίγο μουτζούφλικες αλλά ο αφέντης λαός είπε το ποίημά του. Μίνι εκτίμηση των αποτελεσμάτων
στο Φάρο τυφλών, με συνταρακτικές λεπτομέρειες. Πολιτικός λόγος όλο λιγότερος.
7. Οι
νωπές εντολές σε διακεκαυμένη ή κατεψυγμένη χώρα ήταν ένα άρθρο απάντηση στον Καραμανλή των αρχών Σεπτέμβρη 09 όταν είπε για εκλογές. Σχολιάστηκε αρκετά
8
. Πράσινη ανάπτυξη ,κλιματικές αλλαγές και διέξοδος από την κρίση του Γιάννη Τόλιου . Ιδιαίτερα απαγοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων της ΕΕ που εξάγγειλε πριν ένα χρόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι απολύσεις, η άνοδος της ανεργίας, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η πτώση του βιοτικού επιπέδου της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, συμπυκνώνουν τα αδιέξοδα των ευρωπαϊκών κοινωνιών μαζί και της ελληνικής.
9.
Το κάστρο της Μεθώνης με το φακό του Παναγιώτη Ψυχάρη και η πλατεία των Συντεχνιών στη Φλωρεντία.
10.
Οι δρόμοι του Αρχαγγέλου, Μίκης Θεοδωράκης με την ευκαιρία της έκδοσης βιβλίου των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης από τον αθάνατο έφηβο ποινικολόγο Χριστόφορο Αργυρόπουλο.
11.
Άνθρωποι εναντίον βακτηρίων του καθηγητή εντατικολόγου Γιώργου Μπαλτόπουλου.
12
. Η μαφία των φαρμακοβιομηχανιών του Ignatio Ramonet από την Κυρ. Ελευθεροτυπία της 11-10-2009. Οι μακροχρόνιες πατέντες θα χρεοκοπήσουν το σύμπαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Καιρός να αλλάξουμε τους κανόνες.
13.
Η νεύρωση για τη γρίπη καθρέπτης της κοινωνίας. Του Denis Duclos στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 27-9-2009 τεκμηριωμένο επιστημονικό άρθρο για όλες τις τελευταίες πανδημίες με έμφαση στον Η1Ν1.
14.
Ήταν αγιάτρευτος από το Διόνυσο. Η πραγματική ιστορία ενός σκηνοθέτη του αθάνατου ελληνικού σινεμά που σκηνοθέτησε τις λεπτομέρειες από το θάνατό του, είχε τους λόγους του.

2 σχόλια:

  1. Κανονικός πίνακας περιχομένων. Θέλει πολύ διάβασμα. Αφήνω τις συνδέσεις για το απόγευμα στο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;