Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τίποτα δεν θάναι όπως παλιά.


 
 
ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ   -ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Η τραγωδία της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται

Αφού προηγουμένως  οι κυβερνώντες...

--Μείωσαν μισθούς και συντάξεις .

--Κατάργησαν ή αποδυνάμωσαν πλήρως τα επικουρικά ταμεία

--''Κούρεψαν'' και δήμευσαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων με αποτέλεσμα την κατάρρευση  και την χρεωκοπία  τους.


--Αύξησαν την συμμετοχή σου στα φάρμακα και εξαίρεσαν πολλά φάρμακα από  την Συνταγογράφηση,    για λόγους καθαρά οικονομικούς και όχι επιστημονικούς

--Κατάργησαν Νοσοκομεία και μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

 
 
 
 
Τώρα  Συνεχίζουν ακάθεκτοι  

με στόχο να επιβαρυνθούν οι πολίτες ακόμα περισσότερο!

---Σφράγισαν τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ, ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ κλπ) σε μια νύχτα. Πολυϊατρεία  που φτιάχτηκαν από κρατήσεις και εισφορές χρόνων και χρόνων. Χρήματα  που οι κυβερνήσεις διαχρονικά τα κακοδιαχειρίστηκαν , τα έκαναν ρουσφέτια και ρεμούλες. Ταυτόχρονα έθεσαν σε διαθεσιμότητα Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό , υποστηρίζοντας  δήθεν ότι μέσα σε ένα μόνο  μήνα , όλα θα αποκατασταθούν

Πολυϊατρεία  που ήταν κοντά στο σπίτι του  πολίτη, που πρόσφεραν ανεκτίμητες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αλλού καλές, αλλού μέτριες και αλλού όχι, ανάλογα με την υποδομή , την επάρκεια σε προσωπικό και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Τώρα οι πολίτες πρέπει είτε να απευθυνθούν στα  εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων νοσοκομείων πληρώντας εισιτήριο 5ευρώ  για απλή εξέταση -συνταγογράφηση, στριμωγμένοι σε ατέλειωτες και πολύωρες  ουρές με κίνδυνο να ¨κολλήσουν ΄΄ κάτι επιδημικό , είτε να στραφούν στα ιδιωτικά ιατρεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια , βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

---Μείωσαν κι άλλο την Ασφαλιστική Τιμή στα φάρμακα (την τιμή που αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας για κάθε φάρμακο) , με αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής σου , παρά το γεγονός της μείωσης της λιανικής τιμής τους .

---Σου επέβαλλαν χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται και σε αναγκάζουν να πληρώνεις για την συνταγογράφηση των φάρμακων σου.

---Εξαιρούν και νέα  φάρμακα, συνολικά 840 ,από την συνταγογράφηση τους , με αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση σου.

---Σου στερούν την πρόσβαση σε νέες θεραπείες , κωλυσιεργώντας στην έγκριση κυκλοφορίας νέων, καινοτόμων φαρμάκων

---Επιβάλλουν ανώτατο όριο επισκέψεων ,εξετάσεων και ποσού συνταγογράφησης στους γιατρούς (πλαφόν) ,που ενώ το παρουσιάζουν σαν προσπάθεια εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης ,στην πράξη αποκλείουν την πρόσβαση του ασφαλισμένου στο αναφαίρετο δικαίωμα συνταγογράφησης των φαρμάκων του

--Έχουν σταματήσει τις επιτροπές αναπηρίας και παροχών

-- Θέλουν να κλείσουν και τα Φαρμακεία ! υπέρ των υπεραγορών.
Αυτός είναι και ο βασικός στόχος των μνημονίων.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ  ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ 

Συμπολίτες , 

-Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει και τα φαρμακεία. Με μια σειρά μέτρων  στοχεύουν να κλείσει το φαρμακείο της πόλης, της γειτονιάς , του χωριού και να μείνουν  είτε σαν τμήμα στα μεγάλα super-markets, είτε σαν μεγαλοφαρμακεία λίγων και εκλεκτών.

Επιδιώκει με μανία να επιτραπεί η πώληση μιας ολόκληρης κατηγορίας φαρμάκων από τα super-markets . Φάρμακα όπως  αντιβηχικά, παυσίπονα, κολλύρια, αλοιφές, για το στομάχι κλπ, που κακώς δεν συνταγογραφούνται  (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ)  και κακώς δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα πληρώνει από την τσέπη του ο έχων ανάγκη.


Είναι συνειδητοί ψεύτες :

--Δεν υπάρχουν ''ασφαλή' φάρμακα. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και αν δεν παρθούν σωστά γίνονται φαρμάκι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γνωστή σε όλους ασπιρίνη. Ένα φάρμακο που Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να αποβεί θανατηφόρα σε ορισμένους ευαίσθητους οργανισμούς, που ευθύνεται για τις περισσότερες γαστρορραγίες, που αυξάνει τις αιμορραγίες .

Όπου επιτράπηκε η πώληση αυτών των φαρμάκων (ΗΠΑ) εκτός των φαρμακείων , γέμισαν τα νοσοκομεία με βαριά περιστατικά ,ακόμα και θανάτους!!!

---Οι τιμές των φαρμάκων αυτών ΜΥΣΥΦΑ, όπου ''απελευθερώθηκαν , έφθασαν στα ύψη, προκειμένου να καλυφθεί από την τσέπη των πολιτών το κόστος για την διαφήμιση τους. Δική τους έρευνα (IMSHEALTH) δείχνει ότι όταν π.χ. ένα τέτοιο φάρμακο κάνει 3,5 ευρώ στην Ελλάδα , στην Ισπανία έχει 6,90 ευρώ,  στην Πορτογαλία 7,80 ευρώ, στην Ιταλία  9,70ευρώ, στις δε βόρειες χώρες  Γερμανία κλπ περνάει τα 10,00ευρώ.  Θέλουν οι κυβερνώντες απλά να βοηθήσουν τα μεγάλα super-markets , που ανήκουν σε ξένα και ελληνικά μεγαλοσυμφέροντα.
--εφαρμόζει εξαντλητικά ωράρια που αδυνατεί να παρακολουθήσει το μικρομεσαίο φαρμακείο και θέλει η ιδιοκτησία να πάψει να είναι στον φαρμακοποιό , αλλά σε κάθε άσχετο, αντίθετα με της προβλέψεις και οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Με πρόσχημα μια έκθεση του ΟΟΣΑ,  που παραγγέλθηκε και πληρώθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου, με ¨στημένες ερωτήσεις που έδιναν συγκεκριμένες και δεδομένες απαντήσεις.

Φίλε ασφαλισμένε,

Το φαρμακείο είναι χώρος Υγείας. Όπως ο γιατρός γνωματεύει στο ιατρείο , έτσι και τα φάρμακα δίνονται στο φαρμακείο από τον επιστήμονα φαρμακοποιό και μια σειρά άλλων συμβουλών και φαρμακευτικών  φροντίδων  που όλοι γνωρίζετε. Το φαρμακείο της γειτονιάς είναι το πιο άμεσα προσβάσιμο σημείο πρωτοβάθμιας φροντίδας  για κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

Αντίθετα το super-market είναι ο ναός της κατανάλωσης με στόχο το κέρδος και μόνο. Το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό προϊόν για να πουλιέται μαζί με τα απορρυπαντικά .Είναι κοινωνικό αγαθό που απαιτεί προσοχή στην λήψη του.

Πρέπει να τους σταματήσουμε : είναι επικίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία

Δεν θα επιτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση. Χιλιάδες φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα ,στηρίζουν εθελοντικά δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέρουν αμισθί υπηρεσίες, δανείζουν φάρμακα, πιστώνουν τους πολίτες κλπ

Σε καλούμε να ενωθείς μαζί μας στον αγώνα για αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία

Σε καλούμε να απορρίψεις τις επιλογές της κυβέρνησης , που διαλύουν την Δημόσια Ιατρο -Φαρμακευτική Περίθαλψη , υπέρ της κερδοσκοπίας ορισμένων συμφερόντων
* Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
* ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
* Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

*ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !
*ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ    ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;